Ēdienu gatavošana nav tik banāla, kā varētu šķist no pirmā acu uzmetiena. Daži ēdieni ir tik neparasti, ka izraisa veselu virkni sajūtu – no pārsteiguma un neizpratnes līdz smiekliem un pat riebumam. Tiem, kas ir noguruši no klasiskās virtuves, vajadzētu pievērst uzmanību nebanāliem gastronomijas šedevriem.
10 dīvaini ēdieni, kas patiks tikai cilvēkiem, kuriem baudu sagādā īpašas garšas7
Daži no tiem tika radīti pēc tā vai cita tautas tradicionālās gaumes diktāta, citi - ar mūsdienu modes ierosinājumu. Iepriekš jāprecizē, ka ne katrs gardēdis uzdrošinās tos izmēģināt.
Avolatte.
Avolatte ir kafija, kas pasniegta no avokado pagatavotā krūzītē. Dzērienu kā joku pagatavoja Truman Cafe bārmenis, taču apmeklētājiem tas tik ļoti iepatikās, ka iestādes saimnieki nolēma to padarīt par pastāvīgu ēdienkartes elementu.
Varavīksnes grauzdiņš.
Adelīna Feiga ir pārtikas bloga autore, kas veido krāsainus grauzdiņus no dabīgām sastāvdaļām. Daudziem meitenes ideja šķita pievilcīga, citi izteica savu neapmierinātību, jo uzskata, ka ēdiena veids ir pārāk lellisks un pavisam negaršīgs.
Surströmming - https://en.wikipedia.org/wiki/Surstr%C3%B6mming
Iespējams, tikai visdrosmīgākais un pašaizliedzīgākais gardēdis var izmēģināt surströmming. Lieta tāda, ka raudzētajai siļķei ir, maigi izsakoties, nepatīkama smaka. Lai gan šis ēdiens ir ļoti novērtēts savā dzimtenē Zviedrijā, to ēd reti, parasti restorānos vai svētkos.
''Simtgades olas.'''- https://pipars.lv/blogs/simtgades-ola
Šī delikatese ir ļoti izplatīta Ķīnā. Olas, protams, nav vārītas 100 gadus. Tās ir pārklātas ar īpašu maisījumu un apraktas zemē. Sagatavošana aizņem no vairākām nedēļām līdz 4-6 mēnešiem.
Ēdamas putas ar ziediem.
Kulinārijas profesionāļi jau sen ir izmantojuši ziedus kā galveno sastāvdaļu ēdienu veidošanā. To dekorēšanai tiek izmantotas augļu putas, kas izgatavotas, izmantojot putu sifonu (speciālu kulinārijas instrumentu). Bieži vien šādu ēdienu izskats izskatās riebīgs. Tāpēc tie ir paredzēti turīgiem apmeklētājiem, kuri kulinārijas pasaulē meklē kaut ko jaunu.
Crossushi - https://ieej.lv/KKisa
Crossushi ir suši un crusan hibrīds, jauns un ļoti dīvains ēdiens. Pirmo reizi parādoties Losandželosā, tas izraisīja vispārēju neprātu. Katrs, kurš redzēja krustus, nekavējās tos iegādāties, lai izmēģinātu. Neskatoties uz to, restorānu kritiķi salīdzina ēdiena garšu ar kaķu barību.
Cepumi ar bitēm.
Jinbashi senbei jeb lapseņu cepumi ir nacionālais japāņu gardums. Saldumu sastāvā ietilpst tikai ļaunās melnās lapsenes-kaitēkļi.