local-stats-pixel fb-conv-api

Tiem, kuri tēmā: sinusa signāla ģeneratoriņš13

Sveiciens visapkārt ! Raksts uzcepts speciāli dziedniecisko spoļu tinēju sektantiem un citiem interesentiem emotion Par tik cik dažus labus spokus ieinteresēja tā spoļu padarīšana un vienam otram paeksperimentējot ar manu uzparikti radās vēlēšanās arī pašiem tādu uztaisīt, tad paturpināšu to spoļu tēmu.

Ar vienas spoles uztīšanu jau noķēpājāmies iepriekšējā rakstiņā, tagad mums ir vajadzīgs uztaisīt uzparikti kura darbinās tās spoles. Principā nekā sarežģīta tur nav, internetā var atrast shēmas visdažādākajām gaumēm, sākot ar visprimitīvākajām un beidzot ar tādiem autogēniem ( automātiskajiem ģenerātoriem ) kuri paši noskaņojas un jebkuru pieslēgto spoli. Vienkāršākais variants būtu, ja rocība atļauj. nopirkt uzreiz gatavu laboratorijas signālu ģenerātoru ar regulējamu amplitūdu kura svārstās no Pīķa līdz Pīķim 24 voltu robežās, bet par tik cik mēs neko daudz uzšikot nevaram un rokas mums aug no īstās vietas, tad mēģināsim iziet no situācijas ar minimāliem ieguldījumiem un gandarījumu par savu varēšanu.

Uzparikte pie kuras slēgsim savas dziednieciskās spoles mums sastāvēs no četriem primitīviem blokiem : Barošanas bloks ( izmantojam kvalitatīvu rūpniecisko adapteri vai kādu citu stabilizētu sprieguma avotu ), Strāvas regulātors ( var pašrocīgi savākt vai pa kapeikām pasūtīt Ebajā ), Signālu ģenerātors ( par to stāsts pie bildēm ) un Signāla jaudas pastiprinātājs ( par to nākošajā raksiņā ).

Slēdzam iekšā lodāmurus un uz priekšu !

457 0 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

Tas tiesa, brāl, man brīžiem arī smadzenes iet konusā lasot tos teorētiķus kuri pat nevienu ejošu modeļa eksemplāru nav uztaisījuši emotion

Kā saka tautas paruna :  Gudri dirst nav malku cirst !  emotion 

9 0 atbildēt

Tauta !!!!  Auzas !!!!  Teksti pievienojot rakstu tika utilizēti !!!!!

Zem katras bildes bija apraksts, interesenti var mēģināt savilkt to domu paši kopā . Bilžu apraksti :

001  Viens no lētākajiem variantiem ir pasūtīt Ebajā šādu DIY komplektiņu un pašam to salodēt. Man meita pasūtīja sešus šādus komplektu, vienu salodēju testēšanai, pārējos izdāvināju te dažiem spokiem un izdāvāju paziņām.  Rādītāji šim štruntam ir tīri pieklājīgi priekš mūsu vajadzības, signāls stabils, bez kropļojumiem, bez " bārdas "  un liekiem fonējumiem. Ir frekvenču un amplitūdas regulēšanas funkcijas ar ko mūsu vajadzībai pilnīgi pietiek.

002  Vēl ir variants pašiem visu ģenerātoriņu no nulles salodēt par panatu ņemot shēmu no DIY komplekta, vai šo shēmu ( tikai ģenerātora daļu uz XR2206 mikroshēmas ) . Salodēju un patestēju arī pastiprinātāja daļu  uz TDA7056A mikroshēmas, bet orgasmu neguvu, mikrene stipri karst un ļoti daudz lieku fona trokšņu kurus nevar nekādīgi nolīdzināt, karināt var kondensātorus cik un kā uziet un kaut vai pats gulies virsū, apmierinošu rezultātu neieguvu.

003  Uzzīmēju mikroshēmas slēgumu un salodēju visu shēmiņu uz caurumotās montāžas platītes. Barošanas ieejā ieliku hrenku  LM7808  ( 8 VOLT POSITIVE VOLTAGE REGULATOR. )

004  Shēmiņas barošanas ieejā ieliku hrenku  LM7808  ( 8 VOLT POSITIVE VOLTAGE REGULATOR. )

005  Šur tur pie noskaņošanas nācās pamainīt kādus pretestību un kondensātoru  nominālus, lai atstātu tikai mums nepieciešamo frekvenču diapazonu, bet principā shēmiņa sāk darboties no pusspēriena emotion

006  Pa ceļam pievērsos arī topošā ģenerātoriņa dizainiņa opcijai, nebūs smuki spoli darbināt no tā zirneķļa ko veido detaļu un vadu čupa uz galda, vajadzētu kaut kā to visu smuki noformāt.

007  Mana izvēle krita uz DEPO nopērkamo palaidēja slēdža kastīti.

008  Pielaikošana emotion  Signālu ģenerātoriņa platīte un sprieguma regulātors. Pastiprinātāja pakāpe stiprināsies caur tranzistoriem pa vidu tieši uz tā izgrauztā alumīnija profila kurš kalpos kā siltumnovadītājs.

009  Testam gatavs. 24V no adaptera padodas uz sprieguma regulātoru, tas man uzregulēts uz 18V pastiprinātāja pakāpes parošanai un tie paši 18V  padodas arī caur hrenku uz pašu ģenerātoriņu kur hrenka to spriegumu jau samazina līdz 8voltiem.  Redzam ka shēmiņa patērē  50mA

010  NEDER !!!!  Signālam jābūt tīram, bez nekādām liekām  drazām un raustīšanās !  

011  Stabilizējam, filtrējam. zemējam. lūdzam dievu vai triecam skrūvgriezni galdā !   emotion  Meklējam kasjaku un novēršam. Samazinājās arī strāvas patēriņš līdz 40mA.

012  Kā saka, cits dirsiens, kad novelk bikses !  Sīnuss kā Anniņai !

013  Pārslēdzam ģenerātoriņu uz meandra signālu, nav ideāls četrstūris, bet tas mums tieši  der. Principā sākuma signāla fronte spoļu darbināšanai var būt pat vēl lēzenāka un atgādināt haizivs spuras formu. 

014  Izliktā frekvence turās stabili, strāvas patēriņš stabils 8V, nekas nekarst un nedūmo emotion

015  Strāvas patēriņš stabili stāv uz 40mA. Pagaidām pret ķīniešiem pretenziju nav emotion

016  Nedaudz vēl piekoriģēju un izejas strāva  nostājās ap rekomendējamo lielumu:  P to P  3,6V.

017  Arī meandra signāls ir tuvu pieteiktajam lielumam: P to P  - 7,64V, bet tas mums pat nedaudz par daudz, to samazināsim jau pie salāgošanas ar pastiprinātāja pakāpi.          Ģenerātoriņš gatavs, nākošajā rakstiņā uzcepsim signāla pastiprinātāja pakāpi. Visiem veiksmi !

6 0 atbildēt

Tādēļ arī lieku šo rakstu sēriju, kā saka, no A līdz Z. , no teorijas līdz projektiņa realizēšanai emotion  Tie kas seko līdzi tēmai, tie zin, ka aparātiņš ir domāts dziedniecisko spoļu darbināšanai.  Ja šī tēma interesē, vari ieiet manā profilā un izpētīt visus četrus rakstus sākot ar šo : Virpuļmedicīna. 

5 0 atbildēt

Piedrāzt lodēšanas mākslu, savieno kaut vai uz "skrutku".... Nav svarīgs izpildījums, galvenais lai tas darbojas   emotion  

5 0 atbildēt

Perfekti emotion  emotion 

5 0 atbildēt

Klau, Saša, neesi domājis kādreiz iet par kādu skolotāju elektrotehnikā? Vismaz skolēniem būtu interesanti iemācīties kaut ko šādu, vai visu to, ko iepriekš rādīji, nevis tikai pliku teoriju. Redzētu kā dzīvē tiešām šis viss darbojas.  emotion  Super!

4 0 atbildēt

Nenovirzies no tēmas un pasēdi pie ratiem, dēls  emotion 

4 0 atbildēt

nav viss tas tik vienkārši, kā varētu šķist emotion

3 0 atbildēt

Stipri šaubos, vai daudzi Spoki saprata Tavu rakstu, bet interesanti. Ja  Tev nav nekas pretī, labprāt ar Tevi iepazītos.(Sekoju Taviem rakstiem, reizēm mani pārsteidz Tavas zināšanas)

2 0 atbildēt