local-stats-pixel fb-conv-api

Sējam un audzējam tomātus 2016_3.daļa.15

346 0

Beidzot 2016.gada 26.maijā iestādīju tomātus :D un pēkšņi nākamajā dienā laiks palika aukstāks....

Fuji Pink F1 - 5 stādi (Visus pazaudēju, vairāk nekad nepirkšu !)

Berberana F - 6 stādi

Pink Rock F1 - 3 stādi

Sacher F1 - 1 stāds

Nectar F1 - 4 stādi

Santorange F1 - 3 stādi (2 pazaudēju , viens švaks palika, nezinu, kas par vainu it kā no smalkas firmas, smalki tomāti, prasīgiem , audzētāj Ha! )

Panekra F1 - 4 stādi

Baribine F1 - 4 stādi

DR7024TS F1 - 4 stādi (Šitiem nosaukumi tā kā dīzeļlokmotīvēm ! :D Šitais ir jauns brīnums apgrieztā vērša sirds, nezinu kāds būs, internetā tik viena maziņa bilde ir , domāju, izaudzēt un nofotgrafēt ar savu veco Canon EOS 600D tos tomātu augļus un pārdod Stock fotogrāfiju saitos, moška kāds nopirks par smuku piķīti ! :D ) Kaut kā vajag atpelnīt

DRK936 F1 - 3 stādi

Rugantino F1 - 3 stādi

Beorange F1- 5 stādi

Matias F1 - 4 stādi

Tiger F1 - 1 stāds

Organza F1 - 4 stādi

Favorita F1 - 5 stādi

54 stādi (Man siltumnīca tik vieta 40, bet mazums, kas var notik tāpēc labi, ja ir rezerves stādi ! )

Sējam / Stādam tomātus.

Piķēju (Pārstādu) tomātu stādiņus.

2016. 1.daļa.

2016. 2.daļa.

« 1  2  3  4 »
346 0 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

Nu moins. Viss tik zinātniski. Un tomāti jau gandrīz ēdami. Tik sarkanus jānopindzelē  emotion 

12 0 atbildēt

Nav pazema siltumnīca? Par govju sūdiem tu saki galīgi nepareizi. Daudz NEDRĪKST! Vajag, jā, bet nekādā gadījumā daudz! IZDEGS! Pareizākā pieeja ir rudenī kad novāc visu ražu, izkāj ar sūdiem un aproc. Jo vairāk sūdu, jo dziļāk aproc siltumnīcu. Pēc tam pavasarī vēlreiz aproc zemi neilgi pirms stādīšanas ( manā gadījumā es kādas 2-3 nedēļas iepriekš aproku). Tad kad stādi tomātus siltumnīcā, visefektīvākais variants ir izrakt lielas bedres, sabērt kūdru un tad ar rokām sajaukt kopā ar minerālmēsliem. Tad salej daudz ūdeni un ļauj lai nostājas. Tad jau pats stādīšanas process. Pēc tam kad iestādīti nekādā gadījumā nedrīkst pirmās reizes laistīt ar šķidrajiem minerālmēsliem. Tikai un vienīgi ar tīru ūdeni ( labākajā gadījumā ar siltu upes ūdeni ) Pēc kaut kāda laiciņa var veikt piebarošanu ja ir nepieciešamība. Par konkrētiem daudzumiem neko nevaru pateikt, gadu laikā viss tik tālu aizgājis ka viss tiek mērīts uz čuju

P.S. Sējot tomātus, stādus vajag audzēt pēc iespējas lielākos traukos. Jo lielāki trauki, jo spēcīgāks būs tomāts ( bez pārspīlēšanām )

P.S.S. Jā, kad manu siltumnīcu apskata radinieki vai draugi, visi skatās kā uz 8.pasaules brīnumu, jo siltumnīca ir kā mans templis!

Lai izaug garšīgi tomāti!

6 0 atbildēt
Blin,domāju ka kaņepes xD.
5 1 atbildēt

«3 l burkā ieleju 2,6-2,7 l ūdens bez hlora (nostādinātu), pievienoju 100 g ar ūdenī atšķaidītu raugu un ½ ēdamkaroti cukura.

Apklāju ar marli un burku turu tumšā vietā, laiku pa laikam saturu apmaisot. Šķīdums ir gatavs tad, kad beigsies rūgšana. Vienu glāzi atšķaidu ar 10 l ūdens un zem katra krūma paleju 1 l. Vasaras laikā veicu 3 šādas piebarošanas. Ražai jābūt milzīgai.

3 0 atbildēt

Tadi raksti iedvesmo.Katram audzetajam ir savi knifi un pieredzes apmainja ir ljoti vertiga.Varbut nebus gluzi par tomatiem ,bet viss ir savstarpeji saistits.Runa bus par skudram un laputim.Shodien atklaju ,ka manam jaunajam abelitem(3gab.) ir vairakas vietas sametushas laputis,redzams ar skudru gadibu.Tas gan man nebija nekas jauns un negaidits ,vienkarshi izkaltusi limviela uz ,,kjerajlentem,,(laikam karsta laika delj) un skudras tikushas augsha pa stumbru.Izlamajos un tapat uz atru roku ,tiri mehaniski nospaidiju ar pirkstiem visa laputis kopa ar skudram,domadams ,ka velak janoperk atkal lime un jaatjauno aizsargbarjera...   Aplaistiju visu ,kas laistams un garamejot apstajos pie vienas no abelem,lai parbauditu sikak ,vai nav vel kur kadi kaiteklji sametushies(to redz pec lapam) .Un tad man bija neliels shoks ,dezhavuu... Atkal ,gandriz turpat,laputis skudru pavadiba !Nepateikshu precizi bet varbut 2-2,5 stundas bija pagajushas no pirmas reizes.Atkal uz visam abelitem.Spaidiju velreiz...  lamadamies.Varbut kadam ir kads ieteikums,ka ar to tikt gala ?Limlentas ir efektigas,bet atri vien izkalst un visu laiku jauzmana.Siltumnica tagad turu ,,majinju,,ar indi ,jo esmu redzejis kadus meslus var sastradat skudras ar savu ,,ganampulku,,-laputim.

2 0 atbildēt

Pamēģini šķirnes Beta vai Beta lux

1 0 atbildēt

Respect.

Pašam man likās, ka kautko daru nepareizi... drošvien to Vito vajag piešaut...

1 0 atbildēt

mmm un pēc tam smaržos peč tomātiem.  emotion 

1 0 atbildēt

Cerēju, ka būs par "tomātiem",nevis tomātiem. emotion 

1 0 atbildēt
Ehh, manējie 2x mazāki 😁
0 0 atbildēt
Lo*s esi?emotion
0 0 atbildēt

Ew, kapēc tev siltumnīca ēnā. Piekop audzēt kaprīzos tomātus vai nekop apkārtni.

Saku pēc savas pieredzes, atklāta vietā siltumnīca pa dienu vēdināt un laistīt no agriem rītiem pirms saules 2H un vakaros, ideāli rezultāti. emotion emotion

0 0 atbildēt