local-stats-pixel fb-conv-api

Romiešu aizkaru tīrīšana1

11 1

Sveiki, spoki! Te būs neliels rakstiņš ar padomiem jeb ieteikumiem par to, kā tīrīt romiešu žalūzijas jeb romiešu aizkarus.


Romiešu aizkari, austriešu, franču aizkari – aizkari, kas stiprinās uz paceļamās mehānikas. Pirms tīrīšanas šos aizkarus vajag noņemt no loga ailes ar visu mehānismu, noklāt atvērtā veidā uz galda vai grīdas un rūpīgi atdalīt audumu no mehānikas sekojošā kārtībā:

atsiet visas nospriegotās auklas apakšmalā un izvērt cauri visiem riņķīšiem; augšējā malā ir piešūts līmējošais „ezis” – tajā vietā aizkars jāatvieno no stangas; rūpīgi izņemt pa sāniem visas ribiņas; izņemt apakšējo dzelzs atsvaru.

It kā nekā sarežģīta :)

Kad aizkari no mehānikas ir atvienoti, tos var tīrīt.
Ja materiāls ir 100% poliesters, tad viņu var mazgāt mājas apstākļos, tāpat kā plānos aizkarus.
Ja materiālam ir dabīgu šķiedru piejaukums, vai 100% dabīgs audums, tad labāk būtu tīrīt sausā ķīmiskā tīrīšanā. Tādā gadījumā aizkaram ir uzmanīgi jānogriež visi piešūtie riņķīši, kas pēc tīrīšanas būs jāpiešuj atpakaļ.
Pēc aizkaru iztīrīšanas audums jāpiestiprina uz mehānikas apgrieztā secībā. Pēc tam vajag nospriegot visus striķus vienādā garumā, kas ir vieglāk paveicams, kad aizkari jau ir uzkārti pie loga.
Dažādi dekoratīvie elementi – lambrekeni, volāni, astes, cietās formas, baldehīni, atsienamās vai atspraužamās lentas, dekoratīvie aizkaru pušķi – šo visu vēlams tīrīt sausajā ķīmiskajā tīrīšanā.

11 1 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Nav aizkaru, nav problēmu emotion

5 0 atbildēt