local-stats-pixel fb-conv-api

Paštaisīts portatīvais austiņu pastiprinātājs12

213 0

Sveiki,

Vēl viens ātrais DIY no manis - šoreiz austiņu pastiprinātājs - kompakts un gana jaudīgs.

Shēma balstīta uz cmoy un Grado RA1 , cmoy gan izmanto citus - dārgākus opampus - bet RA 1 izmanto to pašu veco JRC 4556 . Es arī izmantoju šo tādā pat neinvērtējošā slēgumā, tikai rezistorus izmantoju ar zemāku pretestību nekā Grado RA1 , jo augstas pretestības rezistori signāla ķēdēs trokšņo vairāk. Detaļas visas no kastes, nomināli nav kritiski- visu var aprēķināt un piemeklēt no tā kas ir pa rokai. Ieejā uzliku papildus RF (radio frekvences) filtru - jo mobilās ierīces izstaro visādu "drazu" - tāpat, par cik iekārta ir mobila - jānodrošinās pret traucējumiem.

Pastiprinājuma koeficientu izvēlējos apm. x5 jo mobilās ierīces ir švakas. JRC opampa priekšrocības ir lielā izejas strāva, kas noder zemomīgām austiņām. Es samērīju pirms klipinga apm. 200mW ja darbina vienu kanālu - uz diviem būs gan jau ka mazāk. Bet tāpat 4x vairāk kā vidusmēra telefonam.

Ieejas atdalošo kondensatoru ieteiktu likt uz kādiem 470 nF ja vieta ļauj. Man sanāk high pass filtrs uz kādim 17 Hz. 1uF nav vietas tik mazā kastītē. DC offsets apm. 5 mV abos kanālos - tas atkarīgs no čipa un baterijām. Izmantoju īsto zemi, nevis virtuālo...man nav vietas papildus komponentiem. Negatīvais ir tas, ka abas baterijas jāmaina pa pāriem...jo ja atšķirsies spriegumi - būs līdzspriegums izejā, kurš var sabojāt austiņas.

Kastīte no ebaja, kompakta, dēļ tā nācās visu piedzīt pēc vietas. Pamēģināju ebaja dzelteno papīru, kurš paredzēts celiņu pārnešanai ar "gludekļa" metodi. Strādā labi. Tikai atcereties , ka jāprintē "mirror" režīmā.

Pārējais būs sīkāk redzams bildēs un tur būs arī komentāri. Gan jau būs vēl kādi DIY raksti no manis.

213 0 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000
Pa pirmo! emotion skatos, Tev ir laba sajēga par elektroniku. Tu ar remontiem nekrāmējies? Vajadzētu pāris padomus emotion
8 0 atbildēt

Taisi vel vairāk un pārdod ebay. emotion Varētu sanākt labs bizness ja labi pacentīsies.

4 0 atbildēt

biku lielākiem nebūs ne vaina - tāpat viņiem pielaide +- 20%. Galvenais lai V pareizie.

3 0 atbildēt

nē- diemžēl ne.

2 0 atbildēt

uz LM386 mikrenes var ļoti ļoti mazu pastūzīti uztaisīt, ja ismanto SMD komponentes. 

0 0 atbildēt

ELEKTRONISKI  emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt