local-stats-pixel fb-conv-api

Mandalas Puķe (DIY)3

172 0

Vārds „mandala" esot cēlies no senas indiešu valodas, kas burtiskā tulkojumā nozīmē „aplis". Tā runā, ka pēc dažādu mandalu izveides cilvēks jūtoties mierīgāks un labāk. Patiesībā jau jebkurš roku darbs savā veidā nomierina (: Mierīgi kautko dari, par kautko domā un piņķerē savā nodabā.. Šeit parādīts kā uzpīt (vai sasiet no mezgliem) Mandalas puķi Makramē tehnikā.

Esmu ievērojusi, ka mezglu siešanas māksla (macrame) ir populāra tajās valstīs, kuras atrodas pie ūdens, kur ir attīstīta kuģniecība vai zvejniecība un tas laikam tāmdēļ, ka jūrniekiem ir jāmāk siet mezgli. Tāda tendence ir vērojama, kad skatos sava YouTube kanāla statistiku, kur ir redzams no kādām valstīm visvairāk skatās manus makramē video. Skatītāju no Latvijas ir samērā maz, lai gan mūsējie jau no seniem laikiem ir cieši saistīti ar jūrniecību un zvejniecību. Mezglu siešana ir nomierinoš process, turklāt tu vēl vari uztaisīt kaut ko noderīgu. Esmu arī lasījusi, ka sienot mezgliņus tiek stimulēti punkti pirkstu galos un tas ļoti labvēlīgi ietekmē cilvēku - gan fiziski, gan garīgi. Internetā ir dažādi stāsti kā Makramē ir palīzējis cilvēkiem ar dažādām problemām. Pietiek tikai ar pārlis vienkāršiem mezgliem, lai varētu uzmezglot dažādas, interesantas un noderīgas lietas.

Pašam Makramē laikam gan nav nekāda sakara ar Mandalām (vienīgi tik cik abi vārdi sākas ar burtu "M") un arī par pašām mandalām neko nezinu ): ja kādam ir interese, tad var ieGooglēt, kas ir mandala un būs (: Vienkārši, tādas simetriskas puķes forši izskatās un nezinu vai ir jāieciklējas uz kautkādām indiešu reliģijām.

P.S. Jā, un aizmirsu piebilst, kur lai liek šādus darinājumus.. Ja taisa mazliet mazākas puķes, tad tās var būt kā auskari, kaklarotas vai atslēgu piekariņi. Ja lielākas, tad galda sedziņas, paliknīši vai vēl kas cits (piem. Dekoratīvs elements).



172 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 3

0/2000

Šitas gan ir kas neredzēts un interesants :)

5 0 atbildēt

Skaisti;)

1 0 atbildēt

Tiešām skaisti,pati esmu šajā tehnikā taisījusi rokassprādzes ,bet ka šādi var ,gan nezināju.

0 0 atbildēt