local-stats-pixel fb-conv-api

Kas notiek, ja kolā ieliek....?34

464 2

Pirms nedēļām divām (varbūt arī senāk) redzēju rakstu, kur viens ambālis centās ieskaidrot, ka kola ir tiiiiiiiiiiiik agresīva, ka ar to var mēslot laukus un visi draņķi, kas aprij ražu, nosprāgs, ar to varot tīrīt automašīnu detaļas un tualetes podus un tā saēd Tavu kuņģi no iekšpušes ar savu skābi. Es pamatīgi sacepos par to rakstu. Tikko cento to atrast, bet šis raksts laikam ir grimis aizmirstībā (kā tas ar laiku notiks arī ar šo rakstu).

Tātad, es Coca Cola (šī gan ir Zviedrijā tirgotā kola, kuras garša būtiski atšķiras no tās suslas, ko dzeram Latvjā - tādad vēl viens pierādījums pārtikas preču iedalīšanai šķirās, arī mani latviešu kolēģi atzīst, ka zviedru kafija ir krietni labāka par to pašu marku, kura nopērkama Latvijas veikalos par krietni augstāku cenu) ievietoju dažādus priekšmetus un nogaidīju divas diennaktis, lai redzētu, ko šī draņķība maniem priekšmetiem spējusi nodarīt. Un atvainojos par bilžu kvalitāti, fotogrāfēts ar kartupeli.

464 2 34 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 34

0/2000

Kolu vajag dzert, nevis ar vinju maazoties emotion

27 0 atbildēt

Kāds ir Tavs slēdziens, no miglubildēm bez paskaidrojumiem nakas nav saprotams?

15 0 atbildēt

Pāris nedēļas viesojos Zviedrijā, bļāviens, es taču negribēju mājās nemaz braukt emotion

12 0 atbildēt

 

Nav jāliek ola kolā -

Jau bijām tādā skolā.

Lai gudrāki vēl tiekam,

Pat naudu kolā liekam.

     

     Šī skola laikam grūta,

     Jo atziņa nav gūta -

     Ka lejot kolu māgā,        

     Drīz nejutīsies lāgā.

9 0 atbildēt

Ieraugot tos plastmasas burbuļus, sāk niezēt nagi.

8 0 atbildēt

eksperiments būtu izdevies labāk, ja būtu izmantoti objekti, ko kola (un arī citi ieskābie dzērieni, kā arī kuņģa sula) spēj ietekmēt: noņemt kaļķa nosēdumus no, piem., tējkannas iekšpuses, un rūsu no dzelžiem. Bez tam kola palīdzot, ja vajag padzīt miegainību vai piebremzēt baktēriju trakošanu zarnu traktā.

5 0 atbildēt

Esi drošs, ka soda? Es drīzāk teiktu, ka tas ir parasts krāna ūdens ar krāvielām, aromatizatoriem, sintētiskiem konservantiem un miiiiiiilzīgu cukura daudzumu. Varūt biški citronskābi piešāvuši, bet par to šaubos, visticamāk tur ir sintētiskais skābuma regulētājs.

4 0 atbildēt

Nevienam gāzētajam dzērienam nav pievienota dzeramā soda. Pievienojot dzeramo sodu jebkuram gāzētajam dzērienam, varēsi novērot līdzīgu reakciju, kā Mentos un kola, tikai ne tik izteikta. Pievienojot sodu kādam dzērienam un to izdzerot, visticamāk, ātri vien atstiepsi kājas.

4 0 atbildēt

 Kā Zviedrijas kola var atšķirties garšas ziņā? "Some countries use pure cane sugar, others use beet sugar and the USA uses high-fructose corn syrup."

4 0 atbildēt

Kur var būt tik aprobežoti stūlbi cilvēki ar tekstiem ,ka Latvijas kola ir susla un redz zviedrijā esot labākā emotion Jampampiņ labāk sēdi savā Zviedrijā un uz šejieni nebrauc tik stūlbi cilvēki šeit nav vajdzīgi , ā nu bet protams tapēc jau mēz citiem tualetes.

4 0 atbildēt

Pamēģināšu tīrīt krāsas traipus..

3 0 atbildēt

Secinājumu vari ielikt arī , ne tikai hipotēzi un darba gaitu.

2 0 atbildēt

Nu pilīgas muļķības par to sodu! Sen senos laikos varbūt kāds taisīja limonādes no sodas un citronskābes un tāpat tā soda izreaģēja ar citronskābi un radās nātrija citrāts + CO2.

Mūsdienās jau sen kā to vairs nedara, jo priekš tam ir speciāli karbonizatori, ar kuru palīdzību limonādi piesātina laižot tai cauri CO2 gāzi.

2 0 atbildēt

Kola ir skābāka par pH 5,2, jo tev tas lakmusa indikatorpapīrs nemaz nespēj uzrādīt zemāku pH vērtību par 5,2 (vismaz tā pēc šīm augstās kvalitātes bildēm var saprast). Paņem normālu universālo indikatorpapīru ar pH diapazonu 0-14, kolas pH būs ap 3.

2 0 atbildēt

Kas notiek, ja pie kolas pielej šnabi un izdzer?emotion

2 0 atbildēt

Tās monētas ar caurumiem pa vidu ir dāņu emotion

2 0 atbildēt
Em kas tad notika
1 0 atbildēt

"ir tā, kā Tu domā, tikai otrādāk":  Vairums gāzēto dzērienu satur ogļskābi gāzi CO2, ko varētu uzskatīt arī par H2CO3 - tātad tie ir skābi, kā norāda arī skābuma indikators. Kolas gadījumā skābumu pastiprina arī fosforskābe, citos dzērienos ir citronskābe un/vai citas org. skābes, jo skābie dzērieni ātri no kuņģa nonāk zarnās, kur viņiem īstā vieta. Sodas ūdens un daži min. ūdeņi, kas mazāk skābi, kuņģī vispirms tiem saskābināti.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

 

Bļe tik pat labi katra cigarete ir atšķirīga ,jo gatavota no dažnedažādām izejvielām un ne vienām tabakas lapām . Ābram un pārējie gudrie ,kas tad ir cola citās valstīs atšķirīgs , varat pastāstīt ?

0 0 atbildēt