local-stats-pixel fb-conv-api

Gurķi rūgti! Kā to novērst un kur izmantot, ja rūgtums parādījies?24

Kāpēc svaigi gurķi mēdz būt rūgti un kā ātri izlabot situāciju, lasi šajā rakstā.

Rūgtumu gurķos rada kukurbitacīns – dabīgs savienojums, kura koncentrācija gurķos mainās atkarībā no augšanas apstākļiem un auga attīstības. Tas sadalās augstā temperaturā, tāpēc rūgtus gurķus var droši izmantot konservēšanai. Svaigus gurķus vēlams nomizot, lai mazinātu rūgtumu.

Kukurbitacīns uzkrājas lapās un pēc tam izplatās pa visu augu. Šī viela ir toksiska, tāpēc pirms simt gadiem cilvēki uzskatīja rūgtus gurķus par indīgiem un tos neēda. Šobrīd atzīts, ka vielas koncentrācija ir droša lietošanai uzturā un ietekmē tikai garšu.

Avots: Internets.

43 0 24 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv