local-stats-pixel fb-conv-api

5 veidi, kā atbrīvoties no nepatīkamas apavu smakas14

1. Dzeramā soda
Dzeramā soda ir viens no labākajiem veidiem kā atbrīvoties no nepatīkamas apavu smakas. Soda ir ne tikai neaizstājama dažādu konditorejas izstrādājumu pagatavošanā – tā ir arī lielisks absorbents. Soda uzsūc dažādas smakas un pat mitrumu, un tādēļ tā kļūs par lielisku palīgu cīņā ar nepatīkamu apavu aromātu. Sods izmantošana ir visai vienkārša, vienkārši ieber katrā kurpē pa vienai ēdamkarotei sodas un atstāj to tur uz visu nakti. Un no rīta tavi apavi jau būs kā samainīti un no nepatīkamās smakas virs nebūs ne vēsts.

2. Talks
Talks iedarbojas, tāpat kā dzeramā soda. Tas uzsūc mitrumu un kopā ar to arī nepatīkamās smakas. Un ar talku tu vari rīkoties tāpat kā ar sodu – ieberot nelielu talka daudzumu katrā kurpē, vai arī uzklāj to uz savām pēdām, lai šādi mazinātu sviedru izdalīšanos.

3. Salvija un lavanda
Vēl kāds efektīvs kaut neprasts veids, kā atbrīvot apavus no nepatīkamas smakas ir salvijas un lavandas izmantošana. Abi šie augi lieliski novērš sliktas smakas. Arī šajā gadījumā neliels daudzums šo augu ir jāievieto apavos un apavi uz nakti jāatstāj svaigā gaisā (piemēram, uz balkona). Šādi apavi izvēdināsies un tiks iznīcinātas arī tajos esošās baktērijas. Otrā dienā apavi kā svaigi un jūs atkal visu dienu varēsi tos nēsāt, neuztraucoties par to, ka tie varētu nepatīkami ost.

4. Apelsīns, citrons vai greipfrūts
Arī citrusaugļi ir lielisks šīs problēmas risinājums! Vienkārši nekad nemet ārā šo augļu mizu, jo šo augļu miza ir lielisks līdzeklis pret dažādām smakām un aromātiem. Līdzīgi kā citus jau pieminētus līdzekļus arī šo augļu miza vakaros ir jāievieto apavos un jāatstāj tajos līdz pašam rītam.

5. Tējas koka eļļa
No visa salīdzinoši lielā ar dezinficējošu iedarbību apveltīto ēterisko eļļu klāsta, tējas koka eļļa neapšaubāmi ir viena no visiedarbīgākajām. Tā ir plaši pieejama aptiekās un citos specializētos veikalos un tā nebūt nav dārga. Turklāt tā noderēs ne tikai kā kurpju dezodorants, bet arī daudzos citos veidos. Viss, kas tev ir, jādara, tas ir divreiz nedēļā jāiepilina pāris pilienu eļļas savos apavos. Tas ne tikai izgaisinās nepatīkamās smakas, bet arī iznīcinās to rašanās iemeslu – baktērijas.

Bonusā 6. Var arī apavus ielikt katru savā noslēgtā plastmasas maisiņā un ievieitot saldētavā minimāli uz 4h. Tas nosaldē lielāko daļu baktēriju.

39 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000
Vēl , uz nakti var ielikt kurpēs tējas maisiņus , bet protams pēctam , tie nebūs lietojami! 💡
4 0 atbildēt
Mazgāt kājas katru dienu!
3 0 atbildēt
Var vēl arī ar tējas maisiņiem, bet tie tikai ir jāatstāj uz nakti kurpēs . emotion
3 0 atbildēt

Tupeles jāskalo ar dzīvsudrabu.

3 0 atbildēt

Un vēl viens ieteikums. Valkāt garās zeķes nevis zeķubikses. Jo dupša baktērijas pa tām nokļūst kurpītēs.

2 0 atbildēt

Jā jā, man jau pilns skapis ar ,,šo augļu mizu ’’  un atresolos arī, nu nekad nemetīšu ārā   emotion 

1 0 atbildēt
1. ...un no rīta ieber sodu atpakaļ traukā, lai neviens neko nenojauš.😂
1 0 atbildēt

Piedavaju nr.7(vienkarshotu variantu) -pa retam mazgat kajas un mainit zekjes ...!

1 1 atbildēt

Vajag kājas katru vakaru kārtīgi nomazgāt, noberzt - nevis tikai noskalot ūdenī. Savukārt no rīta var noskalot aukstā ūdenī. Otrs ieteikums, nekad nevajag ar vieniem apaviem staigāt divas dienas pēc kārtas, apaviem arī ir jāatpūšas. 3. Izvēlēties atbilstošus apavus un zeķes atbilstošiem laika apstākļiem.

0 0 atbildēt