local-stats-pixel fb-conv-api

The grunge8

Grunge [nezinu, latviski grandžs?] ir alternatīvā roka apakšžanrs, kurš radies ap 80. gadiem. Saukts arī par "Sietlas skaņu". Grunge ir atvasinājum no angļu [precīzāk, amerikāņu] vārda grungy, kas nozīmē netīrs.

 Tūlīt, mani bērni, pastāstīšu, kāpēc. Redziet, tolaik nabaga sietlas roka mīļotāji daudz nezināja par šo brīnumu un tumšajos, briesmīģajos vakaros savācās un spēlēja, kā mācēja. Mums visiem zināmā Nirvana mēģināja spēlet punk roku [vismaz man tā teikts]. Pēkšņi grunge 90. gadu sākumā kļuva populārs, kad Nirvana uzstājās ar MTV ar "smells like a teen spirit". Pēkšņi sākās liels grunge bums, cilvēki sāka pievērsties grunge. Kedas, saplēsti džinsi, rūtaini krekli, ko nabaga grandžisti [?] valkāja kā vislētākos atrodamos apģērba gabalus, kļuva populāri.

  Kad 1994. vai 93., netaceros, Kurts Kobeins atstiepa savas kedas mīklainos apstākļos, grunge popularitāte apsīka, jo pārējās grupas tā nealka pēc popularitātes.

 

Atzīšos, no grunge esmu klausījies tikai populārākās, tas ir, Pearl Jam, Nirvana un Alice in Chains.

Visvairāk man patīk Alice in Chains, kas, manuprāt, ir smagākā no visām. Ar diezgan interesantiem elektriskās ģitāras solo, kas man, kā basģitāras mīļotajam, ir diezgan nepierasti.

  Nirvana, cik nu esmu klausījies, ir vairāk balstīta uz pašu Kobeinu. Tāds kluss, klusītiņš ģitāras pavadījum, kamēr Kurts dzied par velmi sevi izvarot..

Reklāma
Reklāma






20 1 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 8

0/2000

Rape me bija anti izvarošanas dziesma starp citu, līdzīgi kā Polly. Kurts bija feminists.

Bet tāds 'grunge' nemaz nebija-jā Sietlas grupas kko spēlēja kaut cik līdzīgu, bet Alice in chains ir vairāk uz metāla pusi, Nirvana vairāk uz pop punk, Pearl Jam spēlē kko maigāku, utt bet mediji lai labāk varētu tirgot šito preci izdomāja-tas viss ir no Sietlas, tas ir grunge(neviena no tām grupām nekad sevi nesauca par grunge), visiem ir gari mati, visiem ir džinsi un flaneļa krekli-pērciet, pērciet.

Un vēl ir n-tās lietiņas ko varētu piebilst. Bet par to ka kāds atcerējies ka tāda lieta reiz bija ++++++++++

6 1 atbildēt

Nirvana arī nealka pēc popularitātes, vienkārši tā bija sagadijeis, ka viņi bija tie populārākie...

6 2 atbildēt

Aj.. B... Soundgarden, Stone Temple Pilots Un Temple Of The Dog Izlaidi... Tie Ar Aic Un Pearl Jam Visi Kopā Vienā Tusiņa Un Ar Kobeinu Parasti Skolu Bastoja Utt...Jau No Bērnu Gadiem... Karoč Tavs Raksts Soak :D:D:D

1 0 atbildēt

  Kad 1994. vai 93., netaceros, Kurts Kobeins atstiepa savas kedas mīklainos apstākļos, grunge popularitāte apsīka, jo pārējās grupas tā nealka pēc popularitātes.

Nebija mīklaini apstākļi - nonarkojās un pats sev lodi galvā ielaida. Popoularitāte zuda nevis Kobeina nāves dēļ, bet gan tāpēc, ka visiem grandžs bija apnicis - mode nāk un mode iet.

1 0 atbildēt

Jāpiekrīt IndieKid, ka tāda grandža nemaz nebija, tomēr grupas pašas par sevi ir ļoti labas, Alice In Chains it īpaši. Bet Kurta un Leina Steilija man ir šausmīgi žēl, tā sačakarēt savas dzīves...

Žēl, ka esi uzrakstījis tikai par Nirvanu, kā tad ar visiem tiem, kas tika uskatiti par grandžu?

1 0 atbildēt

Bildes sūkājoši maziņas, bet nu prīmā.

0 0 atbildēt

 

TukiTuki 2010-01-01 03:39:21

Bildes sūkājoši maziņas, bet nu prīmā.

Ai, kaut kas nočakarējās, ka, ieliekot lielo bildi, mazā apvainojas un kļūst kroplīgi liela..

0 0 atbildēt

Jā, man "Alice in chains" arī vismīļākā..

0 0 atbildēt