local-stats-pixel fb-conv-api

The doors15

18 10
Nedaudz par to , kas?, kapēc? un kā?
THE DOORS bija amerikāņu rokgrupa, kura darbojās no 1965. gada līdz 1973. gadam. Tajā sākotnēji bija četri dalībnieki: Džims Morisons (vokāls), Robijs Krīgers (ģitāra), Rejs Manzareks (taustiņinstrumenti) un Džons Densons (bungas). Pēc Morisona nāves 1971. gadā grupa turpināja dalību kā trio.
Viss sākās ar to, ka draugi un vienas skolas absolventi Morisons un Manzareks satikās Kalifornijas pludmalē. Morisons pastāstija, ka raksta dziesmu vārdus. Noklausijies "Moonlight Drive" vārdus, Manzareks iersināja veidot rokenrolla grupu. Sameklējuši arī pārējos dalībniekus izveidojuši grupu The Doors. Jau 1966. gadā puiši uzstājās Londonā "Fog" klubā un tika graduēti uz prestižo klubu "Whisky Go Go". Šajā klubā viņus pamanija producenti.
Grupa savas pastāvēšanas laikā izdeva 9 albumus. 1. saucās The Doors, kurā ir atrodama viņu populārākā dziesma "Light My Fire" (Skatīt 1. video.)

Interesantākie fakti par The Doors.
Šī grupa tika uzskatīta par strīdīgu un ietekmīgu grupu, galvenokārt sakarā ar Morisona lirikas un neprognozējamās personības dēļ.

Notikums: 1967. gadā ar singlu "Light My Fire" The Doors iekļuva televīzijas šovā un tīkla vadītāji pieprasīja pamainīt dziesmas vārdus. Ieteuikums vārdu "augstāk" nomainīt pret "labāk". (Ja palasīsiet un iedziļināsieties dziesmas lirikā, sapratīsiet kādēļ.) Tiešraidē, Morisons norādījumu neizpildija un nodziedāja oriģinālos dziesmas vārdus. Uz vadītāja neapmierinātību Morisons atbildēja: "Hei vecīt, nu un? Mēs tiko piedalijāmies Eda Sullivana šovā!"
Notikums: Tajā pašā, 1967. gadā, policists Morisonu pieķēra ar mīļāko. Neatpazīdams solistu policists mēģināja Džimu izmest no koncerta, iepūšot acīs baloniņu. Nonākdams uz skatuves Morisons izņirgājās par policistiem. Viss beidzās ar to, ka Morisonu aizveda uz iecirkni. Aizturēšanas iemesls: publiska piedauzība un nepieklājība. Ko viņs darija uz skatuves? Uzstāšānās laikā puskails masturbēja un izteica neķītrus komentārus.
Notikums: Uzstājoties Dinner Key Auditorium, Džims Morisons kopā ar The Doors spēlē kārtējo dziesmu, kad uz skatuves uzdrāžas fans, aplejot dziedātāju ar šampanieti, to pamatīgi nokaitinot. Džims fanam nolemj uzčurāt virsū ... un parāda viņam kailu dzimumlocekli. Tiesa, joprojām viedokļi dalās, vai viņš patiešām to izdarīja vai nē, tomēr koncerta rīkotāji par to uzraksta oficiālu sūdzību. Vēlāk Džimam tiek izvirzīta apsūdzība par huligānismu un gānīšanos, tomēr tiesu viņš nesagaida, jo tiek atrasts miris no heroīna pārdozēšanas...(kā jau tajā laikā, populāri bija lietot narkotikas un arī Morisons no tām neatteicās). Morisons nomira 27 gadu vecumā, vienā vecumā ar daudz citām slavenām rokzvaigznēm.


P.S.
2. video- mana mīļākā The Doors dziesma.
Iesaku noskatīties dokumentālo filmu "The Doors", kurā tiek atspoguļota The Doors izveide, panākumi, beigas.

18 10 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000
Ko lai saka - klasika! emotion + par rakstu
2 0 atbildēt
Hah, pld ka ieliki. Atcerejos ka man bija plates un sodien ari vinjas atradu ^^,
2 0 atbildēt
Sex and drugs and rock'n'roll. Pēc filmas man iestājās depresija, bet tas nenozīmē, ka man nepatika. Spēcīgi
2 0 atbildēt
Būtu vērts paturēt prātā, ka tieši pateicoties šiem 60to gadu ''plakanajiem aranžejumiem'' vispār radās tāda lietiņa kā, piemēram, thrash.
3 1 atbildēt
es- es tev piekrītu! Filma super, viss parādīts no reālās puses.
1 0 atbildēt
Disco sucks
1 0 atbildēt
Maģiska grupa, manuprāt pirmā punk roka grupa. Es nedomāju skaņu, bet attieksmi, Morisons bija visīstākais panks. Bet filma nepatika, Morisons tur parādīts pārāk kretīnisks, viņš bija diezgan jauks čalis.
1 0 atbildēt
Šī grupa vnk, abrīnojama....!emotion
1 1 atbildēt
Jā- paliekošas vērtības emotion
2 2 atbildēt
pigors komentārs 2009-08-27 22:25:32 To es tā kā zinu, bet nenozīmē, ka man uzreiz būtu šim jāpatīk. Arī Nu metal/grunge zināmā mērā ir ietekmējies no Thrash, bet man tie tāpat nepatīk emotion emotion
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
Uzraksti labāk un tad padiskutēsim. Nedomāju ka kādam baigi interesē gada skaitļi un nosaukumi, kas neko neizsaka. Aj sūkā pimpi! :D
0 1 atbildēt
Morisons ar savu apakšlūpu beigās īpaši labi gan neizskatijās, bet mūzika viņiem laba...
0 2 atbildēt
Es dodu priekšroku mūzikai 2 dekādes vēlāk emotion Vnk man ir alerģija pret šiem 60-to gadu plakanajiem aranžejumiem - izsauc kaut kādu kaut ko līdzīgu niknuma lēkmei emotion
0 2 atbildēt
Filmā viņs bija parādīts tieši tāds kāds bija emotion
0 2 atbildēt