local-stats-pixel fb-conv-api

Röyksopp - This Must Be It3

Röyksopp (IPA: ['ɾøʏkˌsɔp:]) ir norvēģu elektroniskās mūzikas duets, kura sastāvā ietilpst Torbjorns Bruntlands (norvēģu: Torbjørn Brundtland) un Sveins Berge (norvēģu: Svein Berge). Duets ir bāzējies otrajā lielākajā Norvēģijas pilsētā Bergenā. Oficiāli grupa tika dibināta 1998. gadā un debijas albums "Melody A.M." klajā nāca 2001. gadā.

Torbjorns Bruntlands un Sveins Berge bija skolasbiedri savā dzimtajā pilsētā Tromse un jau 1990. gadu sākumā eksperimentēja ar elektroniskiem mūzikas instrumentiem, tomēr grupa tika izveidota vairākus gadus vēlāk, kad viņi atkal satikās Bergenā. Tajos gados pilsēta bija nozīmīgs elektroniskās mūzikas centrs Skandināvijā.

Vārds Röyksopp ir stilizēta versija norvēģu valodas vārdam Røyksopp, kas nozīmē pūpēdis.

2001. gada 8. oktobrī tika izdots dueta debijas albuma "Melody A.M.", kurā bija tādi singli, kā "Eple" un "Poor Leno". Šis albums guva komerciālus panākumus gan dzimtenē, gan tālu aiz tās robežām, kā arī ieguva vairākas prestižas mūzikas balvas. Röyksopp pirmo singlu izdeva vietējais neatkarīgais leibls Tellé, bet albumu izdeva izdevējkompānija Wall of Sound. Singls "Eple" arī uz šo brīdi ir viens no atpazīstamākajiem grupas singliem, līdzās "Poor Leno", "Remind Me" un "Sparks". Eple (IPA: ['ɛplə]) norvēģu valodā nozīmē ābols.

2005. gadā sekoja albums "The Understanding", par kuras spilgtākajiem singliem kļuva "Only This Moment" un "What Else Is There", kuram pa virsu 80. gadu manierē balsi iedziedāja Karina Dreijere Andersona (zviedru: Karin Dreijer Andersson) no grupas "The Knife".

2009. gada 23. martā grupa izdeva savu trešo studijas albumu "Junior", kuram 2009. gada rudenī sekos turpinājums albumā "Senior".



8 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.youtube.com
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Awww, man šausmīgi patik Royksopp, taču mana mīļākā dziesma ir - what elese is there:

http://www.youtube.com/watch?v=ADBKdSCbmiM&feature=fvst

Kā arī vēl ir zināma dziesma, kā eple, kura skan pa SWH, kā fona mūzika dažos sarunu laikos.. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=IkvXcvb7rkg

2 0 atbildēt

ja, piekritu - what else is there rauj nost :))

2 0 atbildēt

Man no Royksopp vislabāk koncertalbūms "Royksopp - Royksopps Night Out" Riktīgi uzmundrina! :)

0 0 atbildēt