local-stats-pixel fb-conv-api

Rammstein-nedaudz par dalībniekiem.8

34 1

Rihards Kruspe  

          Rihards Cvens Kruspe, zināms arī kā Rihards C. Kruspe, Rihards Kruspe-Bernštains (vācu: Richard Zven Kruspe, Richard Z. Kruspe-Bernstein; dzimis 1967. gada 24. jūnijā) — vācu muzikants, vairāk pazīstams kā vācu industriālā metāla grupas "Rammstein" dibinātājs un ģitārists. CV: Īstais uzvārds: Kruspe (1999. gadā pēc precībām ar amerikāņu aktrisi Karonu Bernšteinu, kādu laiku viņam bija dubultais uzvārds Kruspe-Bernšteins, pēc laulības šķiršanas viņš no otra uzvārda atteicās). Bērni: meita Kira Li Lindemane — dzimusi 1991. gada 28. februārī. Izglītība: kvalificēts kulinārs, augstāka muzikālā izglitība. Darba vietas: strādājis stikla taras pieņemšanas punktā. Muzikālā pieredze: Orgasm Death Gimmick, First Arsch, Das Elegante Chaos, Das Auge Gottes, Die Firma

CV;

Īstais uzvārds: Kruspe (1999. gadā pēc precībām ar amerikāņu aktrisi L, kādu laiku viņam bija dubultais uzvārds Kruspe-Bernšteins, pēc laulības šķiršanas viņš no otra uzvārda atteicās). Bērni: meita Kira Li Lindemane — dzimusi 1991 . gada 28. februārī. Izglītība: kvalificēts kulinārs, augstāka muzikālā izglitība. Darba vietas: strādājis stikla taras pieņemšanas punktā. Muzikālā pieredze:Orgasm Death Gimmick,First Arsch ,Das Elegante Chaos,Das Auqe Gottes.

Biogrāija:

Rihards nāk no daudzbērnu ģimenes, viņam ir vecāki brālis un māsa. Bērnībapavadīta mazā pilsētiņā Vitenbergā un kaimiņpilsētā Šverinā, Vācijas ziemeļos.Jaunībā uz viņu lielu iespaidu atstāja tādas grupas kā AC/DC un KISS.

12 vai 13 gados vecāki mazo Rihardu aizsūtīja uz sportu, kas tajā laikā bija ļoti raksturīgi VDR ģimenēm, un apmēram septiņus gadus Rihards profesionāli nodarbojās ar brīvo cīņu, ar ko saistīti daudzie stāsti par viņa cīkstoņa pagātni. Pēc Riharda teiktā, tieši tādēļ viņš izvēlējās cīkstoņa lomu Mein Teil videoklipā. Bet sporta aktivitātes netraucēja viņam nodarboties ar savu galveno kaislību — mūziku. 16 gadu vecumā Rihards ekskursijas laikā Čehoslovākijā nopirka ģitāru, kuru plānojā majās pārdot, jo VDR ģitāras bija ļoti dārgas. Telšu pilsētiņā sēžot pie ugunskura, kāda meitene paprasīja Rihardam, lai viņš uzspēlē ģitāru. Kaut arī viņš nav mācējis spēlēt, pēc uzstājīgiem meitenes lūgumiem, viņš sāka strikšķināt stīgas. Jo skaļāk viņs to strikšķināja, jo meitenei vairāk patika, un tad Rihards saprata, ka meitenes mīl puišus, kuri māk ģitārspēli. Vēlāk viņš iestājās mūzikas skolā. 20 gadu vecumā Rihards ieguva profesionālu mūzikālo izglītību.

Viņa sapnis bija izveidot savu grupu, un 1988. gadā viņš brauc meklēt laimi uz Berlīni. Kaut arī tur viņam nebija neviena paziņas, viņs noīrēja mazu istabiņu, kur varēja brīvi spēlēt līdzi paņemto ģitāru un bungas.

Riharda pārcelšanos uz Berlīni ietekmēja arī ģimenes attiecības. Viņš kopš bērnības dzīvoja bez tēva, ar māti un audžutēvu, un attiecības viņiem nebija pārāk labas, ko viņs ir arī apstiprinājis vairakās intervijās. Zināms, ka savu māti pirmo reizi uz "Rammstein" koncertu viņš aizveda tikai 2001. gadā. Konflikts ar audžutēvu aizsākās, kad viņš Riharda istabā no sienas noplēsa un sarāva mazos gabalos KISS plakātu — grupa, kuru 12 gadīgais Rihards vienkārši dievināja. Nākamais ģitārists noraudāja visu nakti, bet no rīta plakāts salīmēts karājās jau ierastajā vietā.

Praktiski visās grupās, kur Rihards tad spēlēja, viņu pazina pēc pseidonīma Šolle (vācu: Scholle tulkojās kā "blāķis" vai "puns" — kuru nozīmi domāja Rihards, joprojām ir noslēpums). Šolle galīgi nelīdzinājās mūsdienu Rihardam: tā laika viņa mīļākās frizūras bija gari izbalināti dredi. Rihardam jau tad bija sarežģījumi ar VDR drošības dienestu, jo viņš neregulāri apmeklēja darbu. Tā bija VDR muzikantu lielāka problēma, jo piedalīšanos mūzikālā kolektīvā valsts kategoriski atteicās uzskatīt par darbu. Viņa papildienākumi tajos laikos bija no dažādu paštaisītu rotājumu tirdzniecības.

Rihards aizmuka no VDR uz Austriju caur "zaļo" Ungārijas robežu. Ceļojums beidzās Rietumberlīnē. Protams, risinājums nebija labākais — pret bēgļiem no austrumiem VFR attieksme nebija īpaši pozitīva. Neskatoties uz visu, viņš turpināja savu mūzikālo darbību. Tad arī Rihards izšķīrās ar Kiras māti (kura bija Tila bijušā sieva, viņi ar Rihardu nebija precējušies, un uzvārds Lindemane meitenei palika no mātes), un viņa dzīvē iestājās lielās depresijas posms. (Neskatoties uz to, ka Rihards oficiāli neatzina meitu, jo viņa bija dzimusi ārlaulībā, viņš rūpējās un bieži satiekas ar Kiru, kad atrodas Berlīnē. Kira ir piedalījusies jau divos "Rammstein" projektos — 1998. gadā 8 gadu vecumā viņa piedalījās dziesmā Tier slavenajā koncertā Live aus Berlin, bet viņas balsi var dzirdēt dziesmā Spieluhr).

Gadu pavadījis Rietumberlīnē, un pēc Berlīnes mūra gāšanas, Rihards atgriežas dzimtajā Šverinā, kur uzsāk darbu pie projekta "Das Auge Gottes", kas izgāzās jau pašā iesākumā. Tieši tad Rihards iepazinās ar nākamo "Rammstein" solistu, tad vēl tikai grupas "First Arsch" bundzinieku Tilu Lindemani. Rihards piedalās projektā — "Orgasm Death Gimmik".

Kādu dienu "ODG" Rihardam sāk likties pārāk garlaicīgs — visticamāk, dēļ nenoteiktā mūzikas stila. Vēl kādu laiku viņš muzicēja grupā "Die Firma", kur iepazinās ar nākamo "Rammstein" bundzinieku Kristofu. Tad arī aizsākās runa par kopīgu projektu, kurš tad vēl nesaucās "Rammstein". Tad Rihards kopā ar draugiem pirmo reizi aizlido uz Ameriku. Tieši pēc šī ceļojuma parādījās domas, ka nepieciešams saglabāt indivulitāti un to ka jāveido projekts, tieši vācu valodā.

1999. gada 3. jūnijā, "Rammstein" vasaras tūres laikā ASV pēc koncerta Ņujorkā, grupas menedžers Emanuels Fialiks iepazīstināja Rihardu ar viņa nākošo sievu, topmodeli un aktrisi Karonu Bernšteinu. Kāzas norisinajās 1999. gada 29. oktobrī Longailendas pludmalē. Tā tika novadīta pēc ebreju tradīcijām un ģitāras muzikālās kompozīcijas pavadījumā, kuru Rihards bija sacerējis tieši šai ceremonijai. Vedējtēvs bija Tils Lindemans. 2003. gadā viņu laulība tika šķirta.

2002. gadā pēc krīzes, kas gandrīz izjauca grupu, Rihards pilnībā pārvācās uz dzīvi Amerikā. Viņš dzīvo Soho, dzīvoklī, kurā ierīkota personīgā skaņu ierakstu studija.Izdevis savu soloprojektu Emigrate.

Tils Lindemans

Tils Lindemans (Till Lindemann; dzimis 1963. gada 4. janvārī, Leipcigā, Vācijā) — grupas "Rammstein" vokālists un gandrīz visu grupas dziesmu autors, dzejnieks. 2002. gadā izdevis savu dzejoļu krājumu "Messer" (latviešu: Nazis), dažas reizes filmējies kino.

CV:

Vārds, uzvārds: Till Lindemann Dzimšanas datums: 1963. gada 4. janvāris Dzimšanas vieta: Leipciga, Vācija Augums: 190 cm Svars: 105 kg Bērni: meita Nele — dzimusi 1985. gadā, meita Marija Luīze — dzimusi 1989. gadā Izglītība: sporta skola (peldēšana), vidējā profesionālā izglītība (galdnieks) Darba vietas: grozu pinējs, galdniecība, pirotehniķis Muzikālā pieredze: "First Arsch" (bundzinieks), "Rammstein" (vokālists) Biogrāfija:

Bērnu gadus Tils pavadīja Vendišas-Rambovas (Wendisch-Rambow) ciemā , netālu no Šverinas (Schwerin) Vācijas ziemeļaustrumos. Tur viņs arī strādāja — grozu pīšanas darbnīcā. Ģimene: tēvs — Verners Lindemans (Werner Lindemann) — mākslinieks, rakstnieks, dzejnieks (sarakstījis 34 grāmatas), ar kuru Tilam bija ļoti sarežģītas attiecības. Savā grāmatā "Maiks Oldfīlds šūpuļkrēslā" (vācu: Mike Oldfield im Schaukelstuhl), Verners Lindemans, ka dienasgrāmatā, apraksta konfliktu ar savu 19 gadīgo dēlu Tilu, (teisa, grāmatas varoni sauc Tims). Tila māte, drīz pēc šķiršanās, kad dēlam bija 12 gadi, bet viņa māsai — 6, aprecējās ar Amerikas Savienoto valstu pilsoni. 1993. gada 4. februārī Verners Lindemans nomira. Viņa kaps atrodas Cikhūzenes kapos. Nāve iestājās no stipras alkohola pārdzeršanas. Lai cik tas dīvaini arī nebūtu, nomira viņš baznīcā. Ko viņs tur darīja un kas viņu uz turieni aizveda — nav zināms. Tils nereizi nav apmeklējis tēva kapa vietu. Ir arī versija, ka dziesma Heirate mich, ir veltīta viņam, vai ar viņu kaut kā saistīta. Rostokā, par godu Verneram Lindemanim nosaukta skola. Tēvs ļoti vēlējās, lai dēls kļūtu par dzejnieku, principā, tā arī notika; bez tā ka grupas "Rammstein" vokālists ir gandrīz visu dziesmu tekstu autors, viņš vēl ir izdevis savu dzejoļu krājumu "Messer" (latviešu: Nazis). Tils nodarbojās ar peldēšanu; 10 gadu vecumā viņš iestājās sporta skolā, kas trenēja toreizējās Vācijas Demokrātiskās Republikas izlases sportistus, skolu viņš pabeidza ar izcilību (1979—1980). 1978. gadā Tils bija VDR izlases sastāvā Eiropas junioru peldēšanas čempionātā. Viņam vajadzēja piedalīties 1980. gada olimpiādē Maskavā. Bet viņam tas neizdevās. Viņa peldētāja karjera beidzās, drīz pēc tam, kad aizbraucot uz Itālijas sacensībām, viņš pameta viesnīcu, kopā ar pazīstamu meiteni, lai apskatītu Itālijas galvaspilsētu — Romu, tā kā iepriekš Tilam nebija iespējas brīvi aizbraukt uz ārzemēm. Nākošajā dienā viņš atgriezās viesnīcā, bet no nepatikšanām izvairīties neizdevās, viņu izsauca uz ilgām nopratināšanām VDR drošības dienestā. Bet Tils pameta peldēšanu ne tikai šī iemesla dēļ, pamatā bija vēdera muskuļu trauma, ko viņš ieguva treniņu laikā.

Tila draugs Rihards Kruspe piedāvāja dziedāt jaunaja grupā, kuru sen bija sapņojis izveidot. Tils par to bija ļoti izbrīnīts, jo viņš sevī nekad nebija pamanījis īpašas vokālās dotības, bet Rihards atteica, ka bieži dzirdējis, kā viņš dzied, pinot grozus, un ir pārliecināts, ka no viņa sanāks izcils dziedātājs. No piedāvājuma Tils neatteicās. Tā viņš kļuva par jaunizveidotās grupas "Rammstein" vokālistu. Līdz tam Tils spēlēja bungas pankroka grupā "First Arsch". Uz doto brīdi Tils ir šķīries un viņām ir divas meitas (vecākā — Nele, dzimusi 1985. gadā un jaunākā — Marija Luīze, 1992). "Rammstein" vokalists — mīklaina personība. Lūk ko viņš saka pats par sevi: "Es patiesībā esmu kā liels bērns — neaudzināts, bet nevainīgs. Ļaudis domā, ka esmu vienmēr stiprs, pilns ar pulveri. Tā tas nav. Es — jūtīgs un viegli ievainojams, bet mīlā romantisks un kaislīgs...".

 

Kristians Lorencs

Kristians Fleiks Lorencs (vācu: Christian Flake Lorenz; dzimis 1966. gada 16. novembrī, Berlīnē, Vācija) — vācu mūziķis, vairāk pazīstams kā industriālā metāla grupas "Rammstein" taustiņinstrumentists. Biogrāfija:

Doktors Kristians Lorencs, viņš arī Flake, dzimis 1966. gada 16. novembrī, Berlīnē. Vārdam Flake ir vāciskā, nevis angliskā (Fleiks), izruna, un tas ir viņa īstais vārds, ko viņam devuši vecāki, nevis pseidonīms, tādēļ nav pareiza tā rakstīšana pēdiņās. Jaunībā Flake strādāja par krāvēju kautuvē, pēc tam izmācījās par atslēdznieku. Pauls un Kristians ir ar pieredzi bagātākie mūziķi grupā "Rammstein". Viņi abi ir piedalījušies grupā "Feeling B" - grupā kura palika slavena Rietumvācijā vēl līdz Berlīnes mūra krišanai. Tā bija viena no pirmajām vācu panku grupām, kurām izdevās izdot disku jau 1989. gadā.

Pauls Landerss

      Pauls Landerss (vācu: Paul Landers; dzimis 1964. gada 9. decembrī, Berlīnē, Vācija) — vācu ģitārists, vairāk pazīstams kā vācu industriālā metāla grupas "Rammstein" ģitārists.

CV:

Vārds, uzvārds: Pauls Heiko Landers Īstais vārds: Heiko Pauls Īstais uzvārds: Hīrše (Hiersche) (20 gadu vecumā Pauls samainīja pirmo un otro vārdu vietām, viņa pilnais vārds vairs nebija Heiko Pauls Hīrše, bet gan Pauls Heiko Hīrše. Vēlāk viņs vairs neizmantoja vairs savu otro vārdu, bet pēc kāzām ar Nikiju Landersu (1984), viņš paņēma sev sievas uzvārdu). Dzimšanas datums: 1964. gada 9. decembrī. Dzimšanas vieta: Bērni: dēls Emīls - dzimis 1987(?), meita - datu nav Izglītība: Frīdrihshaina mūzikas skola (deju mūzikas nodaļa, specializācija – elektriskā ģitāra), telekomunikāciju speciālists Darba vietas: pasta darbinieks, kurinātājs bibliotēkā Muzikalā pieredze: Feeling B, Die Firma, Magdalene Keibel Combo, First Arsch

 

Biogrāfija:

Landerss dzimis Austrumberlīnē, Vācijā. Paula vecāki nebija no Vācijas – viņa māte bija dzimusi Polijā, bet tēvs nāk no Čehoslovākijas vāciski runājošiem rajoniem. Tēvs bija slāvu valodu profesors, māte pasniedza krievu valodu ekonomiskaja institūtā. Dēļ abu vecāku profesijas, ģimene pavadīja gadu komandējumā PSRS, Pauls tad mācijās trešaja klasē. Veselu gadu viņi dzīvoja Maskavā, bet mācījās viņš VDR vēsniecībā. Tur viņš iemācījās krievu valodu, kurā runā joprojām. Paulam ir trīs gadus vecāka māsa, kura mācījās spēlēt klavieres. Klavieres viņiem atradās mājās, un kad Pauls paaugās, viņam arī nācās apmeklēt mūzikas stundas, kas divpadsmit gadīgajam Heiko nepatika. Paula vecāki aizveda viņu mācīties spēlēt klarneti. Mūzikas stundas viņam drīz vien apnika un viņš pameta mācības. "Michel Jarre", "Ideal" – tāda bija nākošā ģitārista mūzikas gaume.

Lūzuma punkts ģitārista dzīvē iestājās, kad viņam palika 14 gadi. Tēva skapī Pauls atrada noputējušu ģitāru. Pēc kāda laika Pauls brīvprātīgi apsēdās pie klavierēm un sāka spēlēt. Gadu vēlāk Pauls nopirka savu pirmo elektrisko ģitāru "Iris". Ģitārspēli Pauls mācījās, vērojot kā to dara profesionāļi, pēc tam mājās viņš mēģināja atkārtot redzēto. Frīdrihshaina mūzikas skolas iestājeksāmenos Pauls improvozēja, tādēļ ka nošu spēle viņam sagādāja grūtības.

1983. gada marts bija nozīmīgs mēnesis Paula dzīvē. Vēl 1982. gadā viņš koncerytā iepazinās ar Aleksandru Kriningu, nākamo vēl tad nedibinātās "Feeling B" bundzinieku . Krīnings pazina Aļošu Rompe, viņi kopa spēlēja grupā "Feeling 14". Gad viņu grupa izjuka, viņi meklēja jaunās grupas locekļus, grupu nosauca "Feeling Berlin", kuru parsauca par "Feeling B". Kirlings iepazīstināja Paulu ar Aļošu. Grupas mēģinājumi notika Aļošas dzīvoklī. Vēlāk uz Kirlings atveda uz grupu Fleiku. tā iepazinās nākamiem "Rammstein" ģitārists un taustiņinstrumentists.

Pēc skolas pabeigšanas viņš aizgāja mācīties par telekomunāciju speciālistu.

20 gados, viena no braucieniem uz Hidenzi, Pauls atrada savu mūža mīlestību. Tā bija Nikija Landersa no Leipcigas. Tam sekoja kāzas un šķiršanās. Kādu laiku izbaudījis vecpuiša dzīvi, Pauls satika Ivonnu, kura viņam dzemdēja dēlu Emīlu. Otro reizi Pauls neprecējās, un pēc kāda laika viņi pašķīrās.

Patreiz Pauls dzīvo Berlīnē kopā ar saviem bērniem - Emīlu un meitiņu.

 

Olivers Rīdels

Olivers Rīdels (vācu: Oliver Riedel; dzimis 1971. gada 11. aprīlī, Šverinā, VDR) ir vācu mūziķis, vairāk pazīstams kā industriālā metāla grupas "Rammstein" basģitārists.

 

 

Kristofs Šnaiders

 

Kristofs Šnaiders (vācu: Christoph Schneider; dzimis 1966. gada 11. maijā, Berlīnē, Vācija) — vācu mūziķis, vairāk pazīstams kā industriālā metāla grupas "Rammstein" bundzinieks.

 

Par basistu un bundzinikeu neko vairāk nevarēju atrast.

34 1 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

tā kā esmu liels RAMMSTEIN fans, lieku +

1 0 atbildēt

par dazhiem gandriiz vispaar nekaa nav....

0 0 atbildēt

man arī patika :))

0 0 atbildēt

nja dazjviet paviideeja google tulkojumi, bet kopuma forshi. Man patika. + no manis ;)

0 0 atbildēt

......un mūzika emotion

0 0 atbildēt

rak rakstu lieku + jo Rammstein grupa iepatikas emotion

0 0 atbildēt

Rammstein grupa klausama un ideala + par rakstu

0 0 atbildēt