local-stats-pixel fb-conv-api

Nirvana #47

64 2

In Utero (1993-1994.g)

 

 In Utero bija pēdējais Nirvanas studijas albums. Tas bija nekomerciāls albums, kuram daudzi paredzēja sliktus panākumus un ierakstu kompānija vienu brīdi pat negribēja izlaist. Albumam ir dabiskāka skaņa, kādu gribēja panākt Kobeins. Šajā albumā atšķrība no iepriekšējiem diviem, vairāk uzmanības tika pievērsts dziesmu vārdiem. Dziesmas bija par Nirvanas slavu(Teenage angst has paid off well, Now I'm bored and old ), par Kurta attiecībām ar tēvu(I tried hard to have a father , But instead I had a dad, I just want you to know that I Don't hate you anymore) un Kortniju Lovu(Heart Shaped Box). Rape me ir dziemsa pret izvarošanu(līdzīgi kā Polly). Dziesmas ir daudzdimensionālas-ir gan mierīgi gabali (All Apologies), gan dusmīgie gabali (Milk it, Scentless Apprentice).Albuma 13 dziesma tika ielikta kā apslēptā dziesma, oficiāli viņa albumā nebija. Tā bija bez nosaukuma, bet parasti viņu sauc par gallons of rubbing alcohol flow through the strip. Dziesma ir vistīrākā improvizācija, kur Kobeins runā pilnīgu bezsakaru, un improvizē trīs ģitāras solo, bet tas viss izklausās ģeniāli. Albumam tomēr bija lieli panākumi gan pārdošanā, gan arī labas atsauksmes no kritiķiem.Un mans  mīļākais Nirvana albums ar.

 In Utero tūres laikā grupā tika pieņemts otrais ģitārists Pat Smear (Pat Smear FTW) Tūres laikā arī tika ierakstīts slavenais MTV Unplugged koncerts, kurā izpaudās Kurta vokālista talants. Piecus mēnešus pēc šī koncerta Kurts depresijas, narkotiku atkarības un slavas mākts izdarīja pašnāvību. Grunge cilvēkiem bija apnicis, tapēc tikpat ātri kā bums sākās, tā arī pazuda, tomēr Nirvana bija izmainījusi mūziku uz visiem laikiem. Grupas bundzinieks Deivs Grols nodibināja grupu Foo fighters, bet basģitārists spēlēja pāris grupās un iesaistījās politikā (ne pārāk veiksmīgi gan).

64 2 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Manuprāt viņu labākais albūms, bet man šķiet ka būtu vērts uztaisīt rakstu arī pat Unplugged albūmu.

5 0 atbildēt

dievinu Nirvana.......

3 0 atbildēt

Man ļoti patika tavi raksti, jo tā nebija vnk "kas?", "kur?" un "ko darīja?"

Bez tam es par Nirvanu esmu interesējusies arī ļoti daudz..un man tiešām patīk šī grupa un Kurts kā personība. Tāpēc paldies tev..

Vai esi lasījis Imanta Liepiņa grāmatu "Mūzika arī vidusskolām"? Grāmata ir uzrakstīta kaut kurā no 2000. gadā, tāpēc nekas nav cenzēts. Grāmata ir 5 daļās un vislielākā no tām ir Nirvanas daļa.. tur ir tiešām daudz interesantu un nedzirdētu faktu.

 

Paldies par foršiem rakstiem....

3 0 atbildēt

emotion +++

1 0 atbildēt

Nirvana-The best of best +mana miiljaaka grupa un top3 miiljaako dziesmu ir no vinjiem!

1 0 atbildēt

Man ir šitāda plate :)

0 0 atbildēt

Super!

0 0 atbildēt