local-stats-pixel fb-conv-api

Nirvana #36

62 1

Nevermind ēra (1990-1992.g)

 

 Kobeinu neapmierināja Čada Čeninga bundzinieka prasmes, tapēc 1990.gadā viņi grupā pieņēma Deivu Grolu, un izveidojās Nirvanas sastāvs, kuru pazīst pasaule.

 Pēc Sonic Youth basģitāristes Kimas Gordones ieteikuma(Sonic Youth tolaik bija retā alternatīvā roka grupa, kurai bija kautcik vērā ņemami panākumi, un K.Kobeins bija grupas fans), Nirvanu savā paspārnē ņēma DGC Records-viena no lielākajām ierakstu kompānijām pasaulē. 1990.gadā sākās Nevermind ierakstīšana.

 Lai arī Nirvana bija parakstījusi līgumu ar milzīgu ierakstu kompāniju, nekas kopš Bleach laikiem nebija mainījies-naudas nebija, un brīdi pirms nevermind izlaišanas Kurtu izmeta no mājokļa un viņš būtībā bija bezpajumtnieks.

 Nevermind izlaida 1991.gadā un sākotnēji plānoja pārdot 250,000 kopiju(tagad ir pārdots vairāk kā 10milj), taču Smells like teen spirit kļuva par hitu. Dziesma kļuva par veselas paaudzes himnu. 1992.gada sākumā Nevermind apsteidza Maikla Džeksona albumu ‘’Dangerous’’ un kļuva par pārdotāko albumu.

Tai brīdī Nirvana bija Eiropas tūrē un īsti nesaprata situāciju tikai pamanīja ka aizvien vairāk un vairāk cilvēku nāk uz koncertiem.

 Nevermind izmainīja mūzikas pasauli. Glammetālam bija pienākušas beigas, dziesmas par mūžīgiem tusiņiem nebija aktuālas. Jauniešus piesaistīja Nirvanas vienkāršība un nekrutums (nevarēju izdomāt labāku apzīmējumu). Vairs nevajadzēja būt roka dievam lai gūtu slavu, pietika ar to ka čalis vienkāršās drēbēs spēlē vienkāršas dziesmas un no sirds. Neviens albums nekad nav tik ļoti izmainījis mūzikas pasauli kā Nevermind. Arī punk roks pirmo reizi ieguva popularitāti un atzinību. 

 Grunge kļuva par jaunāko modes kliedzienu (mediji to gan pārvērta par ļoti apnicīgu lietu) un alternatīvairs roks no underground mūzikas kļuva par mainstrem mūziku, kas gan nāca par labu mūzikai kopumā, jo tiešām labi un talantīgi mūziķi 90to sākumā kļuva populāri. Tādas grupas kā Pearl Jam, Alice in chains, Soundgarden, Smashing pumpkins, Green Day u.c. ieguva popularitāti pateicoties Nirvanai. Ierakstu kompānijas mekēja ‘’nākamo Nirvanu’’ tapēc grupas kas līdz šim spēlēja pārdesmit cilvēku bariņam, parakstīja līgumus ar lielajām kompānijām. Bija arī grupas kuras tikai kopēja Nirvanas un grunge stilu un mūzika nebija tā oriģinālākā un labākā (Silverchair utml sūdi) bet tā jau vienmēr notiek kad kautkas kļūst populārs.

 Kobeins gan nebija pārāk lielā sajūsmā par popularitāti. Mediji meloja, pārāk daudz uzmanības tika pievērsts Smells like teen spirit (lielākā daļa nemaz nezināja citas nirvanas dziesmas), uzradās daudz fanu, kurus Kurts nekad negribētu par savas mūzikas faniem (mačo čaļi, kurus Kurts vienmēr ienīda), bija kašķi arī ar MTV.











62 1 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

atbildot uz GoodOldFuzzy komentāru " pff un kur dziesma Rape me? " viņa nebija Nevermind albumā, un es nevaru ielikt te visas dziesmas.

6 0 atbildēt

emotion +

1 0 atbildēt

Neviens albums nekad nav tik ļoti izmainījis mūzikas pasauli kā Nevermind. nu protams,tu tik piemirsi...ai labak pakluseesu taapat zini

anyway + grupa bija tiesam izcila

1 0 atbildēt

Super!

1 0 atbildēt

pff un kur dziesma Rape me?

1 1 atbildēt

hmm nirvana ,, praktiski uz grunge esmu uzaudzis un pats uz gjitaras tikai grunge nak prata bet tas tā, Silverchair īstenībā arī laba grupa kādreiz bija un padomā viņiem bija tikai 15 gadi kad viņi sāka tūres un visas pārējās nu kr4 popularitāti un stilu nevar kopēt , katram kkas ar kko atšķiras

0 0 atbildēt