local-stats-pixel fb-conv-api

Nirvana #22

48 1

Bleach ēra (1988-1990.g)

 

 1988. gadā par Nirvanas bundzinieku kļuva Čads Čenings, kurš ir otrs pazīstamākais Nirvanas bundzinieks un atšķirībā no iepriekšējiem nekur tik ātri nepazuda. Ap šo laiku Nirvanai parādījās vietējais fanu pulks un koncerti kļuva labāki (lieliski īstenībā). 1988. gadā grupa sāka ierakstīt savu pirmo albumu, pie vietējā producenta Džeka Endīno. Albuma ierakstīšana ilga vien 30 stundas. Tas izmaksāja 606 dolārus ko sedza Džesions Evermans, kuru pateicībā par to uz brīdi uzņēma grupā kā otro ģitāristu. (Vēlāk gan viņu atlaida)

 Bleach bija klasisks grunge albums-pankroka un metāla sakausējums. Tas ir niknākais un smagākais no Nirvana albumiem, lai gan arī ar vienu poproka dziesmu-about a girl. No ierakstu kompānijas SUB-POP (kas bija vietējā un arī vienīgā kompānija, kas ņēmās ar grunge grupām) nāca spiediens, lai Nirvana ieraksta smagu roka albumu, ar ko Kobeins nebija apmierināts. Viņš vēlējās vairāk melodisku, vieglāku un popsīgāku albumu (kas izpaudās Nevermind). 80%liriku tika sarakstītas pēdējā brīdī pirms ierakstīšanas, un Kobeinam bija diezgan vienalga par dziesmas lirikām, ‘’music comes first’’. Mans albuma vērtējums-tas iespārda.

 Sākotēj tika pārdotas 30,000 kopijas, bet pēc Nevermind panākumiem tika pārdots vairāk nekā miljons kopiju.

1989.gadā Nirvana devās pirmajā ASV tūrē, un pēctam arī Eiropas tūrē. Lielbritānijā tolaik alternatīvais roks bija lielākā cieņā kā ASV, tapēc tur Nirvanai bija nelieli, bet vismaz kautkādi, panākumi.

 Priekš SUB-POP Nirvana bija otrās šķiras grupa, tūrēs viņi iesildījās tādas grupas kā Mudhoney(tolaik SUB-POP uzskatīja, ka ja kāda grunge grupa gūs panākumus, tad tie būs Mudhoney, bet tagad reti kurš tādu grupu zin). Kobeins nebija pārāk apmierināts ar šādu situāciju, tapēc sāka meklēt citu ierakstu kompāniju.

48 1 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Super!

1 0 atbildēt

Man scoff ir zvana tonis :D

0 0 atbildēt