local-stats-pixel fb-conv-api

Nedēļas nogales filmu vakaram5

56 2

Par cik tuvojas nedēļas nogale un mazās brīvdienas gan tiem, kuri strādā, gan tiem, kuri mācas, tad ir iespējams kāds vakars bez racionāla plāna. Ko darīt? Protams, ka jānoskatās kāda filma!

Mēģināšu Jums, spoki, ''iebarot'' vienu no manām mīļākajām filmām : ''Apocalypse Now'' . Filma diezgan paveca - 1979 gads, taču laba, visus laikus izturējusi. Par filmu:

Nosaukums: Apocalypse Now

Gads: 1979

Režisors: Frensiss Fords Koppola

Filmas garums: ~ 3h (neko jau filmiņa, ne?)

Žanrs: Kara / Piedzīvojumu

Galvenajās lomās: Martins Šīns (Čārlija Š. tēvs), Marlons Brando, Harisons Fords, Deniss Hopers u.c.

IMDb reitings : 8.6/10 (166 204 balsis)


Nu tad sākšu ar īsu aprakstu. Vjetnamas karš iet pilnā sparā, taču tikmēr Saigonā ASV Armijas Kapteinim Bendžaminam Vilardam nekas cits neatliek kā nīkt viesnīciņā un nodzerties vienatnē. Tomēr ilgi vientulībā viņš vairs nedabū nīkt, jo saņem slepenu misiju nogalināt bijušo Zaļo Bereti, Pulkvedi Valteru Kurtu, kurš kādā Kambodžas ciemā ir sevi pasludinājis par dievu un izrēķinas ar visiem pa savam. Un tā piedzīvojums var sākties - gandrīz nedēļu ilgā ceļojumā pa upi, kā laikā notiek dažādi interesanti piedzīvojumi, pavērsieni un likstas.

Sīkāk detaļās neizplūdīšu, filma paņem uz ''nez kas notiks tālāk'' faktoru un jūtamo svaigo pēcvjetnamas kara gaisotni kino veidošanā. Uz efektiem neviens naudu nav taupījis, aktieru vārdi runā paši par sevi. Pats filmu noskatījos, nenoskatoties treileri un iesaku arī Jums. 2 Oskari un vēl 6 Oskara nominācijas arī tomēr šķidram Holivudas gabalam nepiešķirs...

Un galavārds. Saprotu, ka ir cilvēki, kuriem kara filmas neiet pie sirds, taču šī paņem uz notikumiem, nevis uz ''gaļu''. Kā arī nebūšu pārsteigts ja daudzi jau būs redzējuši. Kā paši skatītāji atsaucas par šo filmu:''Vai nu tu to dievini, vai arī tā tev riebjas (You love it, or you hate it) ''

Idejas ar ko skarīties kopā? Ar draudzeni/draugu - vispirms jau jānovienojas. Draugu bariņā un ar alu - itkā jau var, bet kāds kārtīgs bojeviks, kur Džons Travolta ievērojami samazina cilvēku populāciju, tomēr piestāvētu labāk. Vienam pašam ar 3h brīva laika kādā pelēkā vakarā - ideāli! Ceru, ka šis apraksts patika, kā arī ieintriģēja uz skatīšanos!

56 2 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 5

0/2000

iedod torrenta linku :)

0 0 atbildēt

Filma jau kadu laicinju gaida rinda savu kartu.

0 0 atbildēt

atceros kkad sen iesāku skatīties, bet kkas nebija tā, ja jau nenoskatījos. laikam skaņa vai kkas tāds.

0 0 atbildēt