local-stats-pixel fb-conv-api

Miljonu vērtais kvartets4

18 0

1956. gada 4. decembrī roka pioniera Sema Filipsa radītajā “Sun Studio” (Memfisā) pulcējās četri toreiz vēl samērā maz zināmi rokenrola adepti, lai kopā nedaudz muzikāli paimprovizētu. Šajā jam session tapušais ieraksts šobrīd ir unikāla liecība pirmajai un vienīgajai kopīgai četru mūziķu spēlei, bez kuriem nav iedomājama mūsdienu rokenrola vēsture. Dāmas un kungi - Million Dollar Quartet: Elviss Preslijs, Džonijs Kešs, Džerijs Lī Luiss un Karls Perkinss.

Jāatzīmē, ka šī lieliskā ieraksta (kas tagad rotā laikmeta adeptu kolekcijas) tapšana patiesībā bija klaja nejaušība. Todien mūziķi it kā iegriezušies studijā ar pavisam citiem mērķiem, kāds nu kuram tas iemesls bijis. Viss pasācies ar Perkinsa jaunākā ieraksta noklausīšanos un savstarpējām sarunām par un ap tēmu, līdz pāraudzis aizrautīgā jam session. Tapušais ieraksts tika nākamajā dienā pieminēts kādā laikrakstā kā “Miljonu vērts kvartets”, lai pēc tam gadus divdesmit vien krātu putekļus studijas arhīvā.

Nākamā izdevība mūziķiem uzspēlēt kopā bija 1986. gadā ierakstītais disks “Class of ‘55″, kas tiek atzīmēts arī kā “Miljonu vērtā kvarteta” atkalapvienošanās brīdis, tomēr te jāatzīmē kāds pavisam skumjš fakts - viens no mūziķiem, Elviss Preslijs, tobrīd vairs jau nebija starp dzīvajiem. Viņa vietā kvartetā startēja Rojs Orbisons.

Ciktāl tas attiecas uz piemiņu - viņgad (2008) rudenī Gudmena teātris Čikāgo ir pasācis izrādīt veselu mūziklu, kas veltīts šai 1956. gada ieraksta sesijai. Šobrīd vienīgais starp dzīvajiem no kvarteta ir palicis vairs tikai Džerijs Lī Luiss.



18 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Patiesi, miljona vēŗts, unikāls un leģendārs ieraksts, tikai kolekcionāru cienīgs

Cienu Elvisu un viņa mūziku, paldies par rakstu, kautgan jau bija ieskats par šādu kvartetu emotion

0 0 atbildēt

elviss :D

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt