local-stats-pixel fb-conv-api

Mazliet par lietām, ko izmanto dīdžeji.3

37 5

Sveiki visiem! Šodien biju uzdūries uz kādu "unikālu"  rakstu, kur bij saliktas dažas dīdžeju bildes kā arī 3 bildes ar dj tehniku. Nolēmu uzrakstīt normālu rakstu ar aprakstiem. 

Tad nu lūk, sāksim.

1. Pioneer CDJ 1000 MKIII atskaņotājs. Parasti DJ nepieciešami divi šādi atskaņotāji. Respektīvi no šiem atskaņotājiem dīdžejs spēlē mūziku, ir nepieciešami divi atskaņotaji tādēļ, lai dziesmas varētu samiksēt bez klusuma pauzēm. Parasti ir tā ka zālē skan dziesma no viena atskaņotāja, taču taja pašā laikā dīdžejs austiņās klausoties atrod vajadzīgo dziesmu uz otrā atskaņotāja, piedzen tās ātrumu (tādu pašu kā skan pirmajā, tas vajadzīgs, lai varētu pāriet smuki, t.i. - "bez zirgiem"). Pioneer CDJ 1000 MKIII ir arī dažādas funkcijas, piemēram - JOG MODE - VINYL - ļauj skrečot grozot to lielo apli ko sauc par džogu (jog) un rodas tāda skaņa kā skrāpējot plates.Atskaņotājs lasa CD-R, CD-RW, un MP3 diskus.  Šis atskaņotājs vēl joprojām skaitās klubu standarst, jeb, katrā normālā klubā ir šādi atskaņotāji. Cena LV tirgū tiem šobrīd ir - 923 Ls, taču ārzemēs viņus var dabūt nedaudz lētāk.

 

2. Pioneer CDM 800 mikserpults. Tāpat kā atskaņotāji, arī šī mikserpults tiek uzskatīta par klubu standartu (taču LV daudzos klubos ir CDM 600). Uz šīs "lietiņas" arī notiek visa māksla. Šai pultij ir četri kanāli, kas nozīmē, ka mēs varam pieslēgt tai četrus atskaņotājus, vai arī kā daudzos klubos dara - 2 CD atskaņotāji un 2 VINYL  jeb plašu atskaņotāji. Kā arī ir iespēja pieslēgt mikrafonu. Labajā pusē ir redzams efektu bloks, kas sevī ietver tādus efektus kā : flanger, echo, delay, filter, pan,phaser u.c. Ar šo efektu palīdzību, pareizi tos izmantojot var panākt vēl patīkamāku mūzikas skanējumu. Kā arī ir Sound color FX efektu bloks ar kuru arī var likt virsū efektus. Svarīgi ir arī tas, ka šo pulti var savienot ar datoru izmantojot MIDI, un var spēlēt setus caur Ableton Live un iespējams arī citām programmām. Cena LV tirgū šobrīd ir - 847 Ls

3. Pioneer HDJ 2000 - Profesionālās DJ austiņas, kuras manuprāt uz doto brīdi ir vienas no ērtākajām un kvalitatīvākajām. Viņas ir augstu atzītas arī populāru dīdžeju vidū. Austiņas dīdžejam ir viena no svarīgākajām lietām, jo tajās notiek dziesmu meklēšana, piedzīšana. Tādēļ tām ir jābūt pēc iespējas ērtākām un kvalitatīvākām (gan izturības, gan skaņas ziņā). Protams šīs austiņas nav no lētā gala, taču izmantojot viņas var ļoti labi pārliecināties par ko tu maksā. Jo viņām ir izturīgs korpuss, ja nemaldos no metāla vai alumīnija. Taču vissvarīgākais ir frekvenču diapazons, jeb skaņas ko tās spēj attīstīt, šim austiņām tas ir - no 5 Hz - 30,000 Hz un jūtīgums - 107 db. Cena LV tirgū šobrīd - 208 Ls.

 

Tas arī būtu viss, taču ja būs pieprasījums man ir vēl daudz ko stāstīt, jo ir arī dažādi MIDI kontrolielri, datorprogrammas, ko var izmantot dīdžejošanai. Un šis nebūt nav viss no Pioneer atskaņotājiem mikserpultīm un austiņām, šis manuprāt būtu vislabākais komplekts, kas arī atzīts pasaulē. Un daudzi jautās kādēļ tieši Pioneer - Tādēļ, ka viskvalitatīvākā DJ aparatūras firma pasaulē!

37 5 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.google.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Man patīk cilvēki kas domā ka DJ taisa mūziku nevis miksē. Varbūt tavs raksts apgaismos viņus. :)

Raksts jauks. Noderīgs. Nezināju ka ir analogās pultis ar MIDI out izeju. 

4 0 atbildēt

Būtu jau labi, ja būtu vairāk raksti par DJ lietām

3 0 atbildēt