local-stats-pixel fb-conv-api

Lord of the Rings Rohan Army4

8 1

Gredzenu pavēlnieks ir fantāzijas žanra triloģija, ko sarakstījis Dž. R. R. Tolkīns. Tas ir episks stāsts par hobita Frodo Baginsa un viņa biedru gaitām un cīņu Gredzena kara laikā

Un tagad mazliet par pashu gramatas autoru:

Džons Ronalds Rūels Tolkīns (angļu: John Ronald Reuel Tolkien, dzimis 1892. gada 3. janvārī, miris 1973. gada 2. septembrī) bija angļu rakstnieks, dzejnieks, filologs un universitātes profesors, kurš kļuva pazīstams visā pasaulē kā bērnu grāmatas "Hobits" un triloģijas "Gredzenu pavēlnieks" autors.

Tolkīns no 1925. līdz 1945. gadam Oksfordas universitātē bija Rolinsona un Bosvorta anglosakšu studiju profesors, bet no 1945. līdz 1959. gadam bija Mertonas profesors angļu valodā un literatūrā.[1] Viņš bija tuvs draugs K. S. Luisam - viņi abi bija neformālas literatūras apspriešanas grupas biedri, kura pazīstama kā Inklinga (Inklings). 1972. gada 28. martā Tolkīns no karalienes Elizabetes II saņēmu Britu impērijas ordeni.

Tolkīns tiek uzskatīts par vienu no fantāzijas literatūras aizsācējiem, no viņa darbiem ir ietekmējušies daudzi populāri rakstnieki.

Ieliku tieshi so video ja man tas liekas ir pats labakais no shis filmas. Ceru ka jums ari patiks :)



8 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Piedod atvaino, bet par Gredzenu Pavēlnieku tik vien uzrakstīt? To sauc par necieņu vai slinkumu...

3 0 atbildēt