local-stats-pixel fb-conv-api

"Knight & Day"0

2 0

Režisora Džeimsa Mangolda (James Mangold) filmas reklāmas rullītis man lika domāt, ka došos uz kārtējo "Neiespējamās misijas turpinājumu", turklāt nelielas šaubas par filmu rada kinoteātra programmas konteksts – pēdējā laikā skatāmas vairākas filmas par aģentiem, specvienībām vai vienkārši valdības pasūtījuma slepkavām.

Tomēr Toms Krūzs (Tom Cruise), kuram neatsverami līdzi nāk superaģenta zīmols, šajā filmā spēlē labi. Un iederas mazliet galvu zaudējuša aģenta Roja lomā. Vismaz CIP tā viņu sākotneji viņu pozicionē un līdz filmas vidum tā arī netop skaidrs, kurā pusē īsti atrodas Rojs. Viņš nežēlo nedz lodes, nedz sitienus saviem vajātājiem.

Filmai ir klasisks "M: I 3" sižets. Gan CIP, gan ieroču tirgotāji, gan patiešām atkritušais CIP aģents tīko pēc īpašas baterijas, kura ir bezmaz vai mūžīgās enerģijas avots. Vai atceraties "A- komandu" ar naudas drukāšanas platēm un "M: I 3" ar "truša ķepu"?

Šo notikumu virpulī veidojas Roja un Džūnas (Kameronas Diazas (Cameron Diaz)) varoņu attiecības. Rojs ierauj vienkāršo jauno sievieti, kura nodarbojas ar automašīnu remontu un ved uz mājām karburatorus, savas dzīves asajā virpulī. Izsekošanas, pakaļdzīšanās, apšaudes, lidmašīnas katastrofa. Džūnai paskaidro, ka viņas izredzes izdzīvot ir lielākas, ja abi turēsies kopā. "With me, without me!" - šos vārdus žestikulējot saka Rojs.

Nevaru teikt, ka filmas asais sižets mani aizrautu tā, ka rastos dziļa empātija pret varoņiem. Reizēm šķiet – nu un, ka tur šaudās, - tāpat notiek arī citās filmās. Tas, ka empātija nerodas, ir filmas mīnuss. Tomēr to atsver humors. Jāsaka, ka tam nepiemīt vienkāršas patiesības par vīriešu un sieviešu attiecībām un tas nav salds un primitīvs, kā bija "Slepkavu pārītī". Tas "Knight & Day" vērtību paceļ.

Un, protams, odziņa ir tas, ka superaģents ir paspējis iemidzināt savu varoni un te pēkšņi viņi atrodas uz neapdzīvotas salas okeāna vidū un Džūnai ir jauns peldkostīms, kas uzvilkts, viņai guļot. Spāņu valodas un kultūras cienītājiem patiks filmas epizodes Spānijā, kur pakaļdzīšanās sajaucas ar karstgalvjiem, kas bēg no buļļiem.

Lentei ir tiešām veikls mārketings, jo tās platforma ir atvērta gan meitenei, gan puisim. Sižeta līnija ir melodiska – tā labi sapludina humoru ar aso sižetu.

2 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000