local-stats-pixel fb-conv-api

Kino Pasaule!!!1

24 0

ASV-603 filmas gadā.Pasaules lielākā filmu industrija,kura gadā kino ražošanai iztērē vismaz desmit miljardus ASV dolāru.Pagājušā gada aprili tika ziņots,ka 80% Losandzelosas kino darboņu kluvuši par ekonomiskās krizes upuriem un tāpēc uzskatāmi par bezdarbniekiem.Tas ari ietekmē kino ražošanu;pērn āš tika uzņemts tikai astoņas lielbudžeta kinolentes.Holivudas lielie lēmēji ari kluvuši par skopuliem,piemēram,Mikijam Rurkam par piedališanos "Dzelzs vira" turpinājuma sākotnēji tika piedāvāti vien 250.000 zalo.

 

Brazilija-82 filmas gadā.Brazilija ir populāra ar tā sauktajām atkrituma mutes filmām-savāda žanra mazbudžeta gabaliem.Kas tajās spēlē galveno lomu?Te runa nav par aktieriem,bet sižetu,kura pamatā ir sex,vardarbiba un kanibālisms.Par labako piemēru uzskatāma filma"24 Horas De Sexo Ardente",kas ievērojama ar ainu,kurā kādu sievieti "izklaidē" suns!Gabals ar nosaukumu "Tropa De Elite" 2007.gadā izraisija pamatigu jezgu Brazilija,jo kino apmeklētāji sajūsminājās par ainām,kurās atainota policijas vardarbiba.

 

Francija-228 filmas gadā.Vairāk nekā desmit gadus franču kino veidotāji nopēla Holivudas kino pieplūdumu savās mājās.Un uztraucās tik loti,ka pat pieprasija valdibai pasargat franču kinoindustriju.Tas patiešām nostrādāja;lielajām Francijas televizijām tagad vismaz 3% no savām programām jāatvēl franču kino.Likums tāpat nosaka minimālo skaitu franču filmu,kas televizijai obligāti jāparāda.

 

Lielbritānija-117 filmas gadā.Agrak,kad valdiba britu kino deva nodoklu atlaides,Holivuda par britu veikumu bieži varēja brinities.Kad britiem ir savilktas jostas,ari kinostudiju skaits ir samazinājies,un lidz ar to visai augsti uzlēkusi britu kinoindustrija ir sāpigi piezemējusies uz pakalas.Laikraksts "The Independent" studijas "Shepperton Studios" apmeklējumu apraksta kā spocigu pieredzi,jo laikraksta viesošanās laikā studija tika strādāts tikai pie viena jauna gabala.Slikta apmeklējuma laika izvēle?Diez vai.Jau 2008. gadā naudas daudzums britu kino ražošanā saruka par 23%.Pērn šis procents kluva vēl ievērojami lielāks.

 

Nigērija-1000+ filmas gadā.Nigērieši,menes saviem kino skatitājiem piedāvājot aptuveni 200 jaunas filmas,ir produktivākā kino ražošanas nācija visā Āfrikā.Žurnāls "The Guardian" vēsta,ka 2006. gadā Nolivuda(tā tiek saukta Nigērijas kino industrija),bija trešā lielākā filmu ražotāja pasaulē.

 

Saūda Arābija-2 filmas gadā.Trisdesmit gadus Saūda Arābija bija aizliegts.Tču nesen arābu vadtāji visus pārsteidza un atlāva valsti parādit pāris multfilmas.Pirmā filmiņa,ko 30 gadu laikā šai valsti varēja noskatities,bija komēdija"Menahi",un to izrādija divās pilsētās.Filmu izrādišanas vietas gan iepriekš tika rūpigi iekārtotas,lai arābu sievietes un virieši nesadomātu multfilmas skatities vienā telpā.

 

Mjanma-10 filmas gadā.Puiši,kas sagrābuši varu Mjanmā,nav pazistami ar liberālu pieeju kino cenzēšanā,drizāk otrādi-viņi cenzē vairāk kino,nekā būtu nepieciešams.Salidzinoši nesen apjomigajam sarakstam ar aizliegtajām filmām tika pievienots ari "Da Viņči kods"."Simpsonu filma","Zūlanders".

 

Irāka-25 filmas gadā.1980. gadā toreizējais Irākas saimnieks Sadams Huseins pavēlēja sagatavot sešas stundas garu biogrāfisku filmu "Garais celš".Filmas veidošanā piedaljās ari brits Terenss Jangs (virs,kurš režisējis ari tris filmas par Džeimsu Bondu) un Sadama brālēns Sadams Kamels,kurš filmā atveidoja pašu Huseinu.Ņemot vērā,ka 1996. gadā Sadams savu brālēnu pavēlēja nogalināt,acimredzot Kamels diži spožs aktieris nav bijis...Lielākā dala Irākas kono tagad ir par karu.2006. gadā pirmizrādi piedzivoja ari filma,kura bija par lapseni,kas ēda bites.

 

Indija-1146 filmas gadā.Indija gada laikā saražo rekordlielu skaitu filmi;iespējams tieši tas ir iemesls,kāpēc indiešiem trūkst ideju.Pērn lidz tiesu zālēm nonāca lieta par plaģiātismu,kurā iesaistita Bolivudas filma"Banda Yeh Bindaas Hai" un "20th Century Fox" 1992. gada komēdija "My Cousin Vinny".Bolivuda kino štancēšanai gada iztērē aptuveni 600 miljonus latu,bet tik un tā nav vienigā filmu ražotne Indijā."Telugu Cinema" katru gadu pamanās izlaist vairāk jaunu gabalu par Bolivudu.

 

Ziemelkoreja-3 filmas gadā.Phenjanā klūt par filmuzvaigzni būs grūti,jo interneta filmu datubāze (imdb.com) iespējams atrast vien nieka 30 filmas, kuras būtu uzņemtas Ziemelkorejā. Savādi, jo valsts liderim Kimam Čeniram pieder 20 000 filmu kolekcija, turklāt viņš pat sarakstija grāmatu par kino. 1985.gadā kims pavēlēja nolaupit korejiešu režisoru Šin Song-Oku, lai viņš uzņemtu filmu "Pulgasari", kas bija korejiešu variants par Godzilu.

 

Taizeme-45 filmas gadā.Kad taiši apmeklē kādu no 200 savas valsts kinoteātriem,pirms filmas skatišanās viņi vienmēr piecelas kājas un noklausās valsts himnu.Likumiņš,protams,savāds.Lai gan Taizeme ari piedzivo zināmas finansiālas problēmas,tik un tā taiši vienas filmas izgatavošanai spēj atlauties izterēt apmēram 300.000 latu.

 

Austrālija-27 filmas gadā.Austrālijā atrodas vecākais brivdabas kinoteātris "Sun Pictures".Drūmā klajā novietots ekrāns,kuram nu jau apritējuši 94 gadi.Interesanti,ka šis kinoteātris atrodas netālu no lidlauka,tāpēc filmu skatišanos vienmēr pavada lidmašinu motora rūkoņa.Tas ari,iespējams,ir iemesls,kāpēc vņi domā,ka filma "Kuprainais kalns" ir jauks gabals par diviem draugiem.

 

Atvainojos par kludam,tika rakstits lielā atrumā un vēl šodien nestrādā diviem burtiem garumzimes (l un i) :)

24 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

normāli štancē šamējie varēja arī latvieši kaut ko uzbliezt biezāķ

0 0 atbildēt