local-stats-pixel fb-conv-api

I stand alone (1998)1

2 2

''I stand alone'' ir Gaspara Noe veidotā filma 1998. gadā Francijā. Filmas norise un stāsts notiek apmēram 35 gadus pēc 2. Pasaules kara Francijā. Filmas galvenais varonis ir ''Miesnieks'' jeb ''Butcher'', kurš mēģina atrast savu vietu šajā dzīvē. Tomēr pagātnes rēgi viņam seko it visur un neļauj viņam sākt normālu dzīvi. Atceroties savu pagātni, viņš atmin, kā, būdams jauns, viņu adoptēja priesteris un ļaunprātīgi izmantoja. Vēlāk viņš atvēra pats savu gaļas veikalu un viņam bija sava sieva. Bija arī bērns - meitene, kuru viņš ļoti mīlēja un turpināja audzināt arī tad, kad sieva viņus abus pameta. Tomēr Miesniekam bijušas arī seksuālas attiecības ar savu meitu, kurām pats, diemžēl, pretoties nav spējis; Iespējams tāpēc, ka Miesniekam bija palikusi bērnības trauma no laikiem, kad viņu izmantoja priesteris. Tomēr mīlestība pret meitu bijusi ļoti stipra, un vienreiz Miesniekam izlikās, ka viens puisis itkā bija izvarojis viņa meitu, un Miesnieks to nodūra; nokļuva cietumā, bet viņa meita tika aizvesta uz psihiatrisko slimnīcu.

Nu jau Miesnieks ir ticis ārā no cietuma un nolemj sākt jaunu dzīvi, iepazīstoties ar kādu lēdiju, kura apsola, ka palīdzēs viņam iekārtoties darbā par miesnieku un atvērt pašam savu veikalu, BET ne viss iet tā kā bija ieplānots...

Filmas pamatā ir monologi, kuros Miesnieks izklāsta savu dzīvi un problēmas. Tā kā šī ir psiholoģiski pasmaga filma un ne katrs tajā spētu iedziļināties, ir vērts padomāt, vai ir vērts skatīties. Viena no filmas unikalākajām daļām ir tad kad uz ekrāna tiek veikta 30 sekunžu atskaite, kuras laikā skatītājs tiek brīdināts, ka pēc 30 sek. sāksies kaut kas tāds.... un tik tiešām šīs scēnas atstāj iespaidu.

Psiholoģisks smagnējums, nežēlība, seksuāli elementi - šie ir trīs galvenie elementi, kuros filmu var aprakstīt īsumā.

Te var noskatīties filmu (angļu val.)

 

Reklāma


2 2 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 1

0/2000

hmm, izklausās labi...

patīk tieši psiholoģiskas filmas, psih.drāmas, kur der arī padomāt...

0 0 atbildēt