local-stats-pixel fb-conv-api

Entonijs Kiedis no RHCP5

22 0

Daudziem šis vārds - Entonijs Kiedis - daudz neizteiks. Taču, uzzinot, ka viņš ir Red Hot Chili Peppers solists, daudziem noteikti galvā atausīs viņa izpildītās dziesmas.


Iespējams, kādam no jums aizdomīgs šķitīs viņa uzvārds Kiedis, kas nu noteikti nav tipisks amerikāņa uzvārds. Pareizi vien šķitīs. Viņa vectēvs emigrēja no mūsu kaimiņvalsts Lietuvas pirms otrā pasaules kara. Pirmais ģimenes pārstāvis, kurš dzimis ASV, ir mūziķa tēvs Džons Kiedis jebšu Blackie Dammit - aktieris. Entonijs piedzima Mičiganas štatā, taču 11 gadu vecumā pārcēlās dzīvot pie tēva Losandželosā. Tur viņš gāja Fērfeksas vidusskolā, satikdams nākamos grupas biedrus - Maiklu Balzariju, Hillelu Slovaku un Džeku Aironsu.


Kiedis saraksta lielāko daļu RHCP dziesmu tekstu. Viņa dziesmu teksti laika gaitā ir mainījušies. No karjeras agrīnajiem gadiem, kad teksti galvenokārt bija par narkotikām, seksu un dzīvi Losandželosā, līdz daudz plašākām un vispārīgākām tēmām nobriestot.

Kiedis ir bijis galvenā figūra Red Hot Chili Peppers sastāvā. Lai gan grupas sastāvs ir mainījies, viņš vienmēr centies saglabāt visus kopā. Taču arī Entonijs pats ir ticis izmests no grupas, 1986. gadā narkotiku lietošanas dēļ.

Kad viņu paņēma atpakaļ, viņš neko nelietoja 53 dienas (vismaz pats tā apgalvo), līdz atkal ticis pie kokaīna un heroīna.

Jā, arī viņam, tāpat kā daudzām citām rokzvaigznēm, narkotiku atkarība nav gājusi secen. Jau ļoti agrā vecumā viņš lietojis jau pieminētos heroīnu un kokaīnu, no kā viņam arī visilgstošākās atkarības.

Viņa tēvs arī lietoja un izplatīja narkotikas, tādēļ Entonijs jau no agra vecuma bijis iesaistīts tajā visā. Pirmās nakotiku devas viņš lietoja, iegūdams tās no tēva. Jā, starp citu, 11 gados viņš pirmo reizi izmēģināja marihuānu.

Kiedis gribēja kļūt "tīrs", kad no pārdozēšanas mira RHCP ģitārists Slovaks. Kiedis teica, ka vairs nekad nelietos. Tas arī izdevās piecus gadus līdz viņš aizgāja pie zobārsta, kurš viņam ielaida valiumu - kaut kāda veselīgā narkotika. Tas viņam ļāva atkārtot kļūdu. Kiedis ir ārstējies rehabilitācijas centros. Pats jau saka, ka vairs nelieto.


Kiedis ir ielaidies ar Heidiju Klumu, Šineidu O'Konoru, Džesiku Stampu, Ēriku Garsiju un Sofiju Kopolu, kā arī daudzām citām sievietēm. Baumots, ka viņa mīļāko skaitam var pievienot arī Madonnu un Melāniju C no Spice Girls.

Ak, jā, kopš 1980. gada viņš ir veģetārietis.



22 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://tulkoju no wiki
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

ļoti patīk.. gan viņš pats, gan dziesmas. bet daži viņa tetovējumi man liekas bezgaumīgi, bet daļa no viņiem iet pie  sirds

3 0 atbildēt

izcēlies ;)

atbildot uz Star komentāru " kas no kuriem gejiem? "

 

2 0 atbildēt

Kā mūziķis ļoti izcils :))

2 0 atbildēt

Jāa, dziesmas viņiem labas. :)

1 0 atbildēt

kas no kuriem gejiem?

0 1 atbildēt