local-stats-pixel fb-conv-api

Eminem4

19 6

Liekas stāstīt un skaidrot, kas ir Eminem nav nepieciešams. Marshall Mathers pazīstams gan kā Eminem gan kā Slim Shady izsauc skandālus visur kur vien viņš dodas, taču tas nav atturējis viņu kļūt par vienu no lielākajām repa mūzikas zvaigznēm pasaulē.                                                                                                             Īstajā vārdā Marshall Bruce Mathers III dzimis 1972. gada 17. Oktobrī Kanzassitijā Amerikā. Uz Detroitu viņš kopā ar māti pārvācās 12 gadu vecumā.                           Repot Marshall Mathers sāka skolas bufetē un drīz mūzika kļuva par viņa vadošo mērķi dzīvē. Lai to sasniegtu viņš pameta skolu un sāka strādāt dažādos gadījuma dar1996. gadā Marshall patstāvīgi izlaida savu pirmo albumu 'Infinite' ar lokālas kompānijas Web Entertainment palīdzību.                                                                  1997. gada Eminem piedalās Rap Olympics sacensībās Losandželosā viņš tiek freestyle sacensību finālā taču paliek otrais.                                                              1998. gada 'The Slim Shady EP', kurā bija iekļauta dziesma 'Just Don't Give A F**k' – bija sava veida iznīcinoši uzbrukumi lokālajām Detroitas mūzikas biznesa aprindām un dzīvei vispār. Dziesma piesaistīja ļoti lielu interesi hip-hop undergrounda piekritēju rindās.
Marshall Bruce Mathers radās iespēja iedot paklausīties Interscope Records, savu pirmo albumu 'Infinite', kuriem patika tas ko viņi dzirdēja.                 Darbošanās leģendārajā rap radio programmā Wake Up Show, palielināja viņa popularitāti un fanu daudzumu. Eminem sāka strādāt kopā ar citiem mūziķiem jau daudz augstākā līmenī, kas ietvēra sevī iespējas piedalīties darbā pie MC Shabaam Sahdeeq's 'Five Star Generals' singla un Kid Rock's 'Devil Without A Cause' albuma, gan sadarboties arī ar citiem. Repa leģendai Dr Dre iepatikās tas ko viņš dzirdēja un viņš uzsāka sadarbību ar Eminem.                                                   1999. gads bija Eminem gads. Viņš pieteica sevi ar singla 'My Name Is' iznākšanu, ar tā viegli iegaumējamo tekstu un vienkāršo mūziku, nodrošinot, ka nevienam klausoties nebija šaubas par to, kura izpildītāja dziesma tā ir.                         Dziesmas radio edit, bija patstāvīgā rotācijā radiostacijās, pat tika atskaņots roka radiostacijās Amerikā, kas noveda pie apsūdzības par rasismu no hip-hop apvienības iekšienes.                                                                                                 Eminem lielā debija - Slim Shady LP' albums, kurš producēts kopā ar Dre – guva lielus panākumus, nokļūstot otrā vietā Billboard's album čārtā jau pirmajā tā iznākšanas nedēļā. Dziesmu teksti ierosināja vēl lielākus strīdus saistībā ar Eminem. Viņu apsūdzēja par sieviešu nīšanu un pamudināšanu uz izvarošanu, vardarbību un narkotiku lietošanu.                                                                                2000. gada vasarā viņš sadarbojoties ar Cypres Hill un devās American Warped turē.                                                                                                                                     Otrais albums 'The Marshall Mathers LP' parādījās 2000. gada maijā, tā iznākšanu ievadīja singls 'The Real Slim Shady', kurā Eminem nolika pie vietas leģionus ar viņa atdarinātājiem, kā arī pieminot Britney un Christina – uzsākot ar abām nepārtrauktu karu no tā momenta.                                                                         Šis albums salīdzinājumā ar debijas albumu bija daudz pesimistiskās un mazāk piesātināts ar dusmām, vienīgi dziesma „Stan” – stāsts par apsēstu fanu – bija kontrastā ar pārējo dziesmu drūmumu, ar laipnu atļauju pamata sampls dziesmai „Stan” tika paņemts no britu dziedātājas Dido dziesmas 'Thank You'.
Taču joprojām albums palika kā spēcīga apsūdzība dabīgai popularitātei.        2000. gada vasarā radiostacijās nevarēja nedzirdēt visuresošo Eminem repu.  Dzirdēt varēja ne tikai 'The Real Slim Shady', bet arī Eminem sadarbībā ar Dr Dre radīto , 'Forgot About Dre', kas arī kļuva par lielu hitu.                                               2000. gada beigas Eminem ir pilnas ar notikumiem, viņu arestē par divām atsevišķām apsūdzībām par ieroču neatļautu nēsāšanu, viņš šķiras un atkal saiet kopā ar savu sievu Kim, viņa māte viņu iesūdz tiesā, un vēl viņš paspēj vēl tikt pie dažām MTV Awards balvām.                                                                                             2001 gadā Eminem piedalījās ļoti skandalozā UK tūrē kopā ar Dido. 2001 viņš arī uzstājās duetā ar Elton John Grammy Awards pasniegšanas ceremonijā, saņemot par to daudz protestus. Visu to laiku draudīgā tiesas lieta par ieroču neatļautu izmantošanu atrodas izmeklēšanas stadijā. Par laimi Eminem nenotiesā un viņš var turpināt savu mūziķa karjeru.                                                                                       2002. gadā maija mēnesī iznāk albums „The Eminem Show”. Pirātiskās versijas dēļ, kas internetā parādās daudz agrāk nekā tiek izdota oriģinālā versija, izdošana tiek atlikta. Pēc neilga laika viss ir OK un albums ir klāt. Albumu ievadošais hits ir „Without Me”, kuru izdod singla veidā. Pašlaik apritē visvairāk no Eminem dziesmām ir dzirdama un redzama „Cleanin` Out My Closet”. Manas domas par šo dziesmu, ka tā ir tiešām profesionāli nostrādāta un tajā ir ietverta viena būtiska sastāvdaļa – emocionālais vēstījums. Protams,                                                       2003. gads. - Eminem debitē kino industrijā, producējot filmu 8 mile, kurai pats gan ir scenārija autors, gan galvenās lomas atveidotājs. Otrs pamanāmākais sasniegums ir izpildītājs 50 Cent, un līdz ar to sāk kļūt vērojamas iezīmes, ka Eminem sāk vairāk pievērsties producēšanai. 50 Cent gada laikā, noteikti pateicoties Dr Dre un Eminem, visā pasaulē ir kļuvis par mega zvaigzni. Jaunu albumu no no paša Eminem nesagaidījām, pierādot, ka nav nepieciešamība katru gadu izlaist savu albumu, lai būtu populārs. Viņa producētā mūzika, gan ir redzama un dzirdama visur. Jāpiemin noteikti arī to, ka ir izlaista arī Eminem jeb Shady apģērbu līnija.                                                                                                              Visjaunākais Eminem albums ir Relapse, kurš iznāca 2009. gada maijā. Pirmstam vēl izdotie bija Eminem presents: The Re-Up, Curtain Call - 2005. gada decembris un Encore - 2004. gada novembris. Uz doto brīdi tiek gaidīts albums Relapse 2, kas bija plānots iznākt 24.novembrī, bet relīze pārcelta uz 2010 gadu.Nesen tika paziņota officiāla informācija, ka 21.12.09 iznāks neliels Eminem`a albums,kas sauksies Relapse: Refil, albums tiek reklāmēts,kā Ziemassvētku pārsteigums.











19 6 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000
epg avatarsepg

raksts sākas ar "Liekas stāstīt un skaidrot, kas ir Eminem nav nepieciešams" un tam seko mega-garš apraksts par to, kas ir eminem :) dīvaini :))

5 0 atbildēt

varēji vismaz pieminēt, ka jauno albūmu sauks Recovery, kas eiropā iznāks 18.06, UK 21.06 un US 22.06

3 0 atbildēt

ieliku plusu tikai tāpēc, ka tas ir eminems :) raksts veidots ne īpaši glīti

2 3 atbildēt