local-stats-pixel fb-conv-api

Edijs Vedders6

24 1

Edijs Vedders (Eddie Vedder)  ir dzimis 1964. gada 23. decembrī. Viņa dzimšanas vārds bija Edward Louis Seversen III. Viņš ir pazīstams kā Pearl Jam solists un vārdu autors. Viņš ir izlaidis savu solo albūmu "Into the Wild", kas ir arī filmas "Into the Wild" mūzika.

Edijs Vedder ir spēlējis un ierakstījis dziesmas ar vairākiem ļoti pazīstamiem mūziķiem kā: Bad Religion, Fastbacks, Neil Finn, Jack Irons, Nusrat Fateh Ali Khan, Cat Power, R.E.M., Supersuckers, Mike Watt, Wellwater Conspiracy, The Who, The Doors, Bruce Springsteen, Rolling Stones, Peter Frampton, U2, and Neil Young.
Pearl Jam ierakstos viņš izmanto pseidonīmu “Jerome Turner”.

Edijs savu bērnību pavadīja Evanstonā netālu no Čikāgas. Viņa vecāki izšķīrās, kad viņš bija tikai 1 gadu vecs. Viņā māte Kārena drīz aprecēja vīrieti vārdā Peter Muller. Pēc laulībām vecāki viņu nodēvēja par Eddie Mueller. Vīņs uzauga ticot, ka viņa īstais tēvs ir Peters. 1970-tajos viņa ģimene pārcēlās uz San Diego County. Tieši tur māte viņa 12. dzimšanas dienā uzdāvināja ģitāru. Edija vecāki atkal izšķīrās un māte pārvācās atpakaļ uz Čikāgu, bet Edijs palika kopā ar savu patēvu, lai nebūtu jāmaina skolas. Neilgi pēc tam Edijs uzzināja par savu patieso tēvu. Viņa attiecības jau tā nebija labas ar savu patēvu, bet tagad tās vēl vairāk saasinājās. Pēkšni vienu dienu Edijs aizgāja no skolas un pievienojās pārējai ģimenei Čikāgā. Kā arī viņs mainīja savu vārdu uz Eddie Vedder. Uzvārds Vedder bija viņa mātei pirms pirmās laulības.

1984. gadā Edijs ar savu draudzeni Beth Liebling atgriezās San Diego. Viņš sāka ierakstīts demo kasetes mājās un strādāja daudzos darbos. Drīz vien viņš pievienojās San Diego grupai Bad Radio kā vokāls. Pēc laika, kad Edijs pameta grupu Veddera draugs un Red Hot Chii Peppers dibinātājs bundzinieks Jack Irons iedeva viņam demo ierakstu, kur grupa meklē solistu. Edijs ierakstīja 3 demo dziesmas, kas vēlāk kļuva par Pearl Jam dziesmām “Alive”, “Once”, un “Footsteps”.

Daudzi mūziķi iespaidojās no Edija diedāšanas stila un vokāla dotībām kā Creed, Puddle of Mudd un iesākumā Nickelback.







24 1 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://last.fm
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Pearl JAm - Alive, ir vienkārši labakā dziesma vēsturē !

1 0 atbildēt

+

0 0 atbildēt

Man viņš nenormāli patīk, tās into the wild dziesmas ir tik ļoti, ļoti labas, pēdējā laikā tikai viņas klausos. Paldies par rakstu :)

0 0 atbildēt

viņam tiešām skaistas dziesmas :)

0 0 atbildēt

guaranteed... 

a jaa un pearl jam - even flow...

bet nu tas pirmais moodiigaaks

0 0 atbildēt

Edijs FTW

0 1 atbildēt