local-stats-pixel fb-conv-api

Dan Balan5

18 1

Redzeju ka Spokos ir ielikts Dan Balan Chica Bomb klips, kas man loti patika... Tapec man bija interesanti uzzinat shi keksa biografiju un padalities ar to...Viss ir partulkots caur translate progam, dazas vietas esmu izlabojis, bet vel drosi vien ir palikusas tulkojuma kludas.... :)

Dan Balan piedzima 1979.gada 6.februārī Moldāvijas galvaspilsētā Kišineva,vēstnieka Mihaja Belana un TV vaditajas Ludmilas Balanas ģimenē. Agrā vecumā apguva akordeonu, pabeidza muzikas skolu.
14-15 gadu vecumā spēlēja Pantheon un Inferialis grupās gothic doom metal stilā. Pēc Inferialis sabrukuma 1998.gadā ierakstīja solodziesmu De La Mine (No Manis), 1999.gadā kopā ar bijušo pārinieku Петру Желиховским radīja grupu O - Zone. Tika izlaists albums Unde Eşti.. ( Bet Kur Tu..), kuram bija milzīgi panākumi.

2001.gadā Dan Balan pārformēja O - Zone, ņemot pie sev Арсения Тодераша un Раду Сырбу. 2002.gadā ar grupu tika noslēgts kontrakts ar Rumānijas skaņas ierakstu kompāniju un tika izlaists Number 1 albums. Numai Tu ( Tikai Tu) un Despre Tine (Par Tevi) dziesmas kļuva Moldāvijā un Rumānijā par hītiem. Tālāk sekoja albums DiscO- Zone ar Dragostea Din Tei  pasaules hītu. Tieši šī dziesma un albums atnesa grupai nebijušo slavu. European Hot 100 čartā Singles dziesma turējās pirmajā vietā 12 nedēļas un šķīrās pa visu pasauli ar tirāžu 12 miljonos.

2005.gada sākumā ir grupa O - Zone pārtrauca savu eksistenci, dalībnieki nodarbojās ar solo projektiem. Dans radīja pop-rok grupu zem nosaukuma Balan un izpildīja Sugar Tunes Numa Numa (Dragostea Din Tei rok-apstrāde) dziesmas un 17. Līdztekus zem Crazy Loop pseidonīma tika ierakstīts The Power of Shower (Dušas enerģija) albums, kura iziešana notika 2007.gada 1.decembrī.

2009.gada 1.decembrī Kišinevā pagāja jauna albuma prezentācija zem nosaukuma Crazy Loop Mix. Albuma nosaukums skaidrojas tā, ka viņā ir savienoti dziedātāja darba rezultāti zem Crazy Loop pseidonīma un zem personīgā vārda (uz paša albuma izpildītājs ir norādīts kā Dan Balan). 2010.gada februārī iznāca Chica Bomb singls, kas ieņēma pirmās vietas čartos.



18 1 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Wikipedia
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 5

0/2000

Crazy loop arī baigi labā dziesma wiņam! :)

2 1 atbildēt

hmm, es kad pirmoreiz redzēju klipu un ieraudziju to vārdu,uzvārdu, man likās,ka tas ir jocīga paskata dima bilans, kas pieņēmis angliskāku vārdu..

0 0 atbildēt

briesmas

0 0 atbildēt

Taada lipiiga,var klausities ;)

0 1 atbildēt

Ļoti patīk :)

0 1 atbildēt