local-stats-pixel fb-conv-api

Coffee and cigarettes4

32 0

Kārtējā vērtīgā filma no manas puses, kas šoreiz ir melnbalta. Un atkal šis ir meistardarbs, kam nav sižeta, bet kas ir sadalīts 11 īsfilmās, kuras sākumā liekas nesaistītas viena ar otru , bet režisors /Džims Džarmušs/ tomēr pamanījies visu to savīt kopā, ka brīžiem tas liekas kā viens vesels stāsts. Filmā būtībā nekas nenotiek. Pārsvarā tie ir dialogi pie kafijas un cigaretēm kādā ēstuvē vai bārā. Tiek apspriestas tādas tēmas kā mūzika, šovbizness, medicīna, Parīze 20.gados, ikdienišķas problēmas, zinātne, emocijas, bet pats galvenais, ka bieži tiek pieminēts cigarešu un kafijas kaitīgums, jo tas neesot veselīgi, sātīgu pusdienu vietā, ieturēties ar nikotīnu un kofeīnu. Katrs kaislīgs smēķētājs man piekritīs, ka tas tiešām nav veselīgi, BET mēs taču lieliski zinam, ka kafija bez cigaretes ir kā jūra bez ūdens. Un otrādi.

Aktieru ansamblis nolasīts tāds, ka tik turies, jo es nezinu nevienu citu filmu, kur Igijs Pops un Toms Vaits sēdētu pie viena galda un atzīmētu to, ka ir atmetuši smēķēšanu, ar vienu cigareti. Kur GZA un RZA no wu-tang clan ieteiktu Bilam Murajam krāsns tīrāmo līdzekli pret smēķētāju klepu, kur Keita Blanšeta spēlētu sevi un savu greizsirdīgo māsīcu /nu labi, tas jau ir kkur redzēts :)/ , kur Džeks un Mega Vaiti no ''The white stripes'' apspriestu zinātni un kaut kādu izgudrojumu, par kuru neņemos runāt, jo zinātne nav mana stiprā puse, un kur saņem ieteikumu no Stīvena Vraita dzert kafiju pirms miega, jo tas paātrina sapņus.

Tie ir tikai slavenākie personāži šajā darbā un pārējos negribu pieminēt, jo lielākajai daļai tie tāpat liksies tikai kaut kādi cilvēku vārdi un nekas vairāk.

 

Tas viss tiek ietīts cigarešu dūmos un kafijas smaržā. Uzskatu, ka nesmēķētājam būs grūtāk saprast to domu un romantiku, kas slēpjas kafijas tasē, cigaretes dūmā un sarunās, piepīpētā ēstuvē. To domu, kas izteikta šajā vienkāršajā, bet ģeniālajā darbā.

Uzskatāms tas, ka režisors izlaižot šo projektu, arī protestē pret smēķēšanas aizliegumiem bāros un kafejnīcās, kas tādā veidā smacē bohēmu un komunicēšanos.

Aktieri pārsvarā spēlē paši sevi.

Darbs tika veidots 17 gadus kā sava veida hobijs.

Skatoties ''coffee and cigarettes'', izdzēru trīs krūzes kafijas, nopīpēju deviņas cigaretes un jutos gluži kā sēžot pie tā paša galda, kur aktieri.

Pērles:

Igijs Pops: '' Cigaretes un kafija, vecīt, tā tik ir kombinācija.''

Džo: '' Tu teici, ka atmetīsi, bet tā vietā tērē veselu bagātību, lai tās lielās tabakas kompānijas kļūtu sasodīti bagātākas. Un tad tu dabū vēzi, un tad arī sasodītie ārsti, slimnīcas var palikt bagātākas. Un, un kaprači arī !''

Toms: ''Atmešanas skaistums ir tajā, ka tu pēc tam vari vienu uzpīpēt. Jo tu taču esi atmetis.''


Jūs jau visi zinat, ka smēķēšana izraisa sirds slimības, plaušu vēzi, impotenci un, ka smēķētāji mirst jauni.

32 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Šī filma ir fantastiska , vienmēr prasās uzsmēķēt to skatoties :) 

0 0 atbildēt

atbildot uz Pamela komentāru :

man aizgāja puspaciņa cigarešu :)  

0 0 atbildēt

jā, vai ne, man ar tas pats - prasijās gan uzpīpēt, gan kafiju :D

vislabāk patika tas pēdējas stāstiņš - champagne

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt