local-stats-pixel fb-conv-api

Ahab - Holandiešu Underground MC2

19 0

Bieži ir izskanējis jautājums - Kas ir tas MC Ahab, kurš piedalās Gustavo dziesmās "Elpu Aizraujoši Skati" un "Tsoke" - Albūmā Pa Pāris Pantiem/Viesības VIesnīcā (2006). Varu padalītites ar Info, kuru līdz šim esmu atradis. Tiem, kuriem tas interesē - laipni lūgti bariņā..

 

Pirmo reizi Ahab dzirdēju 2004. gadā, kad kāds paziņa, kurš esot personīgi pazīstams ar šo izpildītāju, man iedeva paklausīties Gustavo dziesmu Elpu Aizraujoši Skati, kā arī veselu albumu ar dziesmām divās valodās - tā viena bija angļu, bet to otru es nespēju piefiksēt..
Pienāca brīdis, kad šis paziņa devās prom no LV un viss, ko paspēju izdarīt - pārrakstīju pāris dziesmas kasetē un glabāju to kādu brīdi.
Pēc neilga laiciņa, dzirdot Gustavo albumu "Pa Pāris Pantiem /Viesības Viesnīcā" iezagās vēlme dzirdēt vairāk dziesmas no Ahab, tā es kādā 2006. gadā sāku aktīvi meklēt internetā jebkādas norādes par to, kas ir sen atpakaļ dzirdētā mūzika un no kurienes tā pie manis nonākusi.. Viss, ko es zināju, ka viņa skatuves vārds ir Ahab. Tas viss palika karājoties gaisā kādu laiku - nezinu, kas izsīka vispirms - informācija interneta vietnēs vai pacietība.
2008. gadā kasete, kurā atradās vienīgie pierādījumi par grupas eksistenci tika iznīcināta - māsas dēls pacentās..
2009. gada otrajā pusē saņēmos un beidzot atsāku aktīvi meklēt jebko, kas varētu palīdzēt atkal kādreiz dzirdēt šīs dziesmas. Ahab.. tā bija vienīgā lieta, ko es zināju un pēc kuras vadījos.. Bingo. Youtubē uzraku dziesmu monominds (tiesa gan 14. lappusē starp pieciem izpildītājiem ar tādu pašu skatuves vārdu :P) - skatīt 1. video... tad arī pakāpeniski aizrakos līdz nelielai un diezgan skopai informācijai..

Ahab - underground reperis, kurš nāk no Holandes pilsētas Hāgas. Savu karjeru sāk 90. gados, un ir ļoti iecienīts izpildītājs Hāgas klubu Hip Hopa pasākumos. Arī viņa brālis ir hiphopa izpildītjs - Ki. 90. gadu beigās Ahab pievienojas producentam Tommy2Times un viņi abi nosaucas par grupu Pickpockets,kura pastāv līdz 2001. gadam.
2001. gadā Holandes Underground Hip Hopu satriec jaunizveidota grupa Nuclear Family, kas dibināta apvienojoties grupām 3e Kamer un jau tikko pieminētajam PickPocets. Nuclear Family darbojas 5 cilvēki - 3 MC un divi producenti. 2002. gadā tiek izdots albums “3e Kamer & Pickpockets Present Nuclear Family” (Albums, kuru es dzirdēju 2004.), kas tika radīts kā abu grupu kopprojekts un kļuva par Nuclear Family debijas albumu. Viņi izsitās pasaulē kā Hāgas labākā apvienība dēļ angļu un holandiešu valodas apvienojuma un tajā pašā laikā dēļ šī valodu apvienojuma tika kritizēti no radiostaciju un producentu puses. Vieni no Ahab solokarjeras sasniegumiem -viņš iegūst lielu atzinību piedaloties Rotterdrum Redrum underground Hip Hopa festivālā 2003. gadā ar dziesmu Monominds (1. video).
Atgriežamies pie Nuclear Family..
Pēc starptautiskās kritikas pieklušanas apvienība nolēma mainīties un 2,5 gadus vēlāk atkal izdeva jaunu albumu "Nuclear Fission/Kernsplitsing". Soreiz Nuclear Family izmainījuši sastāvu - ir aizgājis viens no producentiem, taču pievienojies jauns biedrs - mic nif. Un atkal albūmā dzirdams holandiešu un angļu valodas savienojums.
2007. gadā Nuclear Family beidz savu pastāvēšanu. Ahab, viņa brālis Ki un producents Tommy2Times izveido apvienību "Kern Koppen", lai nepieļautu iepriekšējas kļūdas, viņi nolemj izpildīt dziesmas tikai holandiešu valodā.

http://www.myspace.com/nuclearfam
http://www.kernkoppen.com/een/main.php
 











19 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

nav slikti,bet kā pirmais no Nīderlandes reperiem jāizceļ Cilvaringz

2 1 atbildēt

👍

0 0 atbildēt