local-stats-pixel fb-conv-api

vai tiešām pārdeva dvēseli?8

102 0

Robert Johnson-slavens amerikāņu mūziķis un blūza dziedātājs.Viņa talants ietekmējis veselas mūziķu paaudzes.Viņa mīklainā nāve 27 gadu vecumā ir pamats daudzām leģendām, ieskaitot savas dvēseles pārdošanu velnam.

Roberts Džonsons(Robert Leroy Johnson 1911-1938) atklāja savu interesi par mūziku jau bērnībā.Sākumā spēlēja ermoņikas, bet vēlāk pievērsās ģitārspēlei. Roberts bija izskatīgs puisis,tāpēc īpaši populārs kļuva meiteņu vidū.Viņš ceļoja pa visu valsti, spēlējot un dziedot kā ielu muzikants.

1929.gadā apprecējās ar 16 gadus veco Virginiju Trvisu.Roberta sieva un bērns nomira dzemdībās 1930.gadā.Pēc šīs traģēdijas viņš,meklējot mierinājumu,pilnībā pievērsās mūzikai.

Tādas viņa sacerētas dziesmas kā "Sweet Home Chikago", "Come on in My Kitchen", "Crossroad Blues", "Hellhounds on my Trail" ir kļuvušas par blūza klasiku.Mūsdienās tās spēlē tūkstošiem blūza muzikantu.No Roberta dziesmām ir ietekmējušies arī tādi slaveni mūziķi kā The Rolling Stones,Led Zeppelin,Eric Clapton,Red Hot Chili Peppers un Elvis.

Roberts Džonsons nomira 27 gadu vecumā 1938.gada 16.augustā.Par viņa nāvi ir dažādas teorijas.Parasti tiek stāstīts, ka Džonsons vienu vakaru dejās esot sācis flirtēt ar kādu sievieti.Viņas vīrs esot kļuvis greizsirdīgs un iedevis Džonsonam pudeli ar strihnīna saindētu viskiju.Pēc viskija izdzeršanas Džonsonam esot palicis slikti un viņš devies atpakaļ  uz savu istabu.Nākamo 3 dienu laikā viņa stāvoklis pakāpeniski pasliktinājies un aculiecinieki stāstīja, ka viņš miris smagu,krampjainu sāpju mocīts.

Īstā Roberta Džonsona kapa vieta nav zināma.

Toms Greivs savā grāmatā par Roberta Džonsona dzīvi apšauba, ka mūziķis ir miris no indes.Strihnīnam ir specifiska garša un smarža,to nevarētu noslēpt pat stiprā liķierī.Kā arī nāve no šīs indes iestājas pāris stundu laikā, bet ne vairāku dienu.

Saskaņā ar leģendu, Roberts bijis apsēsts ar vēlmi kļūt par slavenu blūza mūziķi.Viņš esot noslēdzis darījumu ar sātanu, lai sasniegtu savu mērķi.Pusnaktī krustcelēs Džonsons esot iedevis savu ģitāru lielam,melnam vīram, kurš to uzskaņojis.Sātans nospēlējis dažas dziesmas un atdevis ģitāru atpakaļ Džonsonam.Apmaiņā pret savu dvēseli ,Džonsons ieguva spēju radīt blūzus,kuri padarīja viņu slavenu.

Arī pats Roberts Džonsons dzīves laikā ir apgalvojis, ka pārdevis savu dvēseli velnam, bet nav skaidrs,vai viņš to domājis nopietni.

Dziesmā "Me And The Devil" viņš dzied-"Early this morning when you knocked upon my door/Early this morning,umb,when you knocked upon my door/ And I said,"Hello, Satan,I believe it's time to go".

Daži uzskata, ka Džonsona nāve ir saistīta ar to, ka sātans atnācis paņemt to, kas viņam pienākas.



102 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

inetresanti...

2 0 atbildēt

Lielisks raksts! Un labākais blūzmens...Ir arī citas versijas...

1 0 atbildēt

Paldies par pozitīvajām atsauksmēm.Mans pirmais raksts...centos :)

1 0 atbildēt

tomijs džonsons arī pārdeva. pēc nostāstiem (tommy johnson)

nekādas radniecības gan nav-

0 0 atbildēt

nah lai būtu radniecība?

0 0 atbildēt

Tada iespeja , ka pardot dveseli nemaz nepastav

vins vnk nospraga ... emotion

0 0 atbildēt

atbildot uz pipars komentāru " bet ir taču visādas pārdabiskas lietas " +

0 0 atbildēt

Tikai kāpēc klubs 27 ir tieši 27? Kāda nozīme ir šim skaitlim?

0 0 atbildēt