local-stats-pixel fb-conv-api

Par mežāzis (horoskops)10

38 49

Zemes stihija. Pārveides pakāpe. Kardinālais krusts.

Pārvaldnieks Saturns. Trimdā – Mēness. Eksaltācijā – Marss. Kritumā – Jupiters un Neptūns.

Mežāža cilvēks. Pārveides pakāpē Zemes stihija iegūst nedaudz ideālu skanējumu. Veidolu Mežāzis uztver vispirms kā cilvēku vai citu objektu organizāciju un, atšķirībā no gaisīgajiem Svariem, viņa viedoklis vienmēr ir konkrēts un praktisks. Mežāzi interesē nevis organizācija pati par sevi, bet konkrētās darbības, kuras tā veic.


Mežāža kā zemes zīmes dzīves jēga, protams, ir radīt noteiktus veidolus, taču viņš iedomājas šos veidolus daudz smalkākus nekā Vērsis vai Jaunava. Mežāzī kā pārveides pakāpes pārstāvī ir jūtama spēcīga gaisa stihijas ietekme. Viņam svarīgi ne tikai veidoli paši par sevi, bet arī to mentālā ideja. Tipisks Mežāzis, piemēram, var būt rūpnīcas direktors: viņa dzīves jēga ir uzņēmuma dzīvotspējas saglabāšanā un tā darbības pilnveidošanā. Šis Mežāzis savu rūpnīcu uzskatīs par sarežģītu mehānismu, kuŗš balstās noteiktā to organizējošā idejā, bet galarezultātā tiek izgatavota materiāla produkcija. Mežāzis savu uzdevumu redz ļoti noteiktā, kā viņš pats uzskata, mentālās idejas izpratnē un iespējami precīzā tās īstenošanā dzīvē. Gaisa ietekme izpaužas arī viņa pietiekami plastiskajā attieksmē pret mērķa sasniegšanas veidiem, līdztekus saglabājot zināmu stūrgalvību un apņēmību.

Mežāža uzdevums zināmā mērā ir cilvēciski pats grūtākais. Cilvēka kā iemiesotas būtnes galvenais uzdevums kopumā ir vielisku veidolu radīšana, bet no trim zemes zīmēm Mežāzim ir pats smalkākais uzdevums: radīt veidolus vieliskās un smalkās pasaules saskarē. Viens cilvēks bieži vien nespēj radīt pietiekami sarežģītu, vielisku veidolu. Lai tas notiktu, nākas organizēt veselu kolektīvu vai arī sevi darbam ilgstošā laika periodā. Vieliskojot sarežģītu objektu smalkajā pasaulē, iestājas starplaiks, kad tiek radīts šāds kolektīvs un to izveidot ir Mežāža uzdevums.

Vidusmēra Mežāzis savu dzīves uzdevumu ne vienmēr izprot tieši tā. Taču viņam ir raksturīga izteikta atbildības sajūta par paša veikumu, ko viņš uztver pilnīgi praktiski – bez lieka sentimenta (ūdens stihijas klātbūtnes) un degsmes (uguns stihijas klātbūtnes). Mežāzis organizē ne tikai kolektīvus. Viņš organizē jebkuru paša rīcību un ikvienu mirkli savā dzīvē. Uzmanīgam vērotājam viņš dod precīzu priekšstatu par smalkās pasaules veidojumiem, kurus pats apzināti vai visbiežāk neapzināti, taču ar neparastu stūrgalvību, materializē blīvās formās vai ārējos notikumos.

Zināmā mērā Mežāzi varētu uzskatīt par pašu apdalītāko no visām Zodiaka zīmēm. Viņam ir liegta pieeja enerģijas (uguns) avotiem un dziļām emocijām (ūdens). Patiesu emocionalitāti un tiešu enerģiju viņš aizvieto ar mentāliem modeļiem. Tā kā viņš ir organizētājs un daudzējādā ziņā vielisko veidolu netiešs radītājs, viņš nespēj līdzvērtīgi tās pieņemt. Un visbeidzot, iemiesojot smalkās pasaules ieceres, viņam, atšķirībā no Ūdens stihijas zīmēm, nav tām tiešas pieejas. Nereti Mežāzis kategoriski netic nekam nemateriālam, lai arī faktiski pastāvīgi strādā tieši ar nemateriālo. Vēl vairāk – neskatoties uz ārkārtīgi izteikto noturību savas dzīves īstenošanā, salīdzinot ar citām zīmēm, Mežāzis ilgu laiku nejūt vispār, bet vēlāk sāk just vāji un tikai intuitīvi. Viņš vienmēr orientējas uz ārējo praktisko plānu. Mežāža dzīves izziņa notiek apzinoties reālo sasniegumu svarīgumu tai pat laikā uztverot tos simboliski kā patiesu darbu smalkajā pasaulē, taču prasme lasīt šos simbolus neatnāk uzreiz un prasa zināmu piepūli.

Tāpēc Mežāzis ir ļoti nopietns. Pat zināmā mērā iegrožots – kā cilvēks, kuŗš gatavojas ilgam un gŗūtam kāpienam kalnā un, starp citu, tikai pārejās viņš tikai mazliet atgūstas. Kā kardinālā krusta pārstāvis, Mežāzis ir ļoti apņēmīgs un viņam nav noslieces uz strauju rīcību, pirms tam to rūpīgi nepārdomājot un nesaskaņojot ar mērķi, uz kuru dodas. Retā un rūpīgi sagatavotā, apkārtējiem negaidītā, apņēmīgā un straujā rīcība izrādās ļoti ietekmīga un iedarbīga. Efektus efektu dēļ Mežāzis nemīl. Pret emocijām un pārmērīgu entuziasmu viņš izturas skeptiski un ar neuzticību. Viņš uzskata tos vai nu par izlikšanos vai izlaidību un jebkurā gadījumā viņaprāt tie ir šķēršļi ceļā uz mērķtiecīgu iecerētā īstenošanu un sasniegšanu.

Attīstīts Mežāzis materiālos objektos un ārējos sižetos spēj saskatīt to būtību smalkajā pasaulē. Viņš prot visu organizēt tā, ka visiem veidojas priekšstats, ka viņi ir aizņemti ar svarīgu un pārdomātu, nozīmīgu nodarbošanos. Un lai arī viņu realitātes uztvere atkarībā no evolucionārā līmeņa ir atšķirīga un viņu redzamie mērķi nav saskaņoti, viņi visi kopdarbības laikā garīgi aug un pilnveido savu attieksmi pret Kosmosa kārtību un harmoniju.

Acīmredzot, ņemot vērā grūtības, ar kuŗām viņiem nākas saskarties, zemākā un vidējā līmeņa Mežāži parasti ir sadrūmuši, ar vēlmi noslēgties. No otras puses, Mežāzis ir manipulētājs jau no dabas, zemākajā līmenī viņam ir tieksme uz enerģētisko vampīrismu. Pie tam, Vēzim vai Skorpionam raksturīgais sadisms viņam nav saistošs – Mežāzis ir pārāk racionāls, materiāls. Psiholoģiski Mežāzim ir ļoti grūti saprast spēcīgu ārēju vai iekšēju emocionalitāti, kas piemīt Uguns un Ūdens stihijas zīmēm. Taču Mežāzis kaut kādā veidā prot modelēt viņu psihisko modeli savā prātā un tādējādi kļūt par labu praktisko psihologu, kurš emocionāli prot ieslēgties klienta problēmā, tai pat laikā redzēt to iekšēji un veikt labojumus zemapziņas pieņēmumos.

Augstākā līmeņa Mežāzim Saturna pārvaldījums dod gudrību, piesardzību un pacietību, kas palīdz risināt nepavisam ne vieglos uzdevumus. Saturns kā laika un izplatījuma pārvaldnieks Mežāzi padara par izprotošu izpaustās pasaules saimnieku, par disciplinētu tās evolūcijas virzītāju un askētu, kas bieži ir pilnīgi vienaldzīgs pret savu ārējo izskatu. Lai gan ieturēts tumšs uzvalks ar vesti un vienkrāsainu kaklasaiti viņam ļoti piestāv. Taču savu askētismu Mežāzis pamatā attiecina uz sevi, jo fanātisms, nav viņam saistošs. Viņam ir vēlme iedarboties uz pasauli netieši un arī šeit izpaužas Saturna gudrība – viņš vienmēr pārspēj agresīvo taisnvirziena Marsu.

Tai pat laikā Saturns ļoti uzmanīgi seko, lai Mežāzis nepaliktu bez darba un aizvien viņa ceļā liek dažādus šķēršļus, pieradina pie nemitīgiem manevriem laikā un telpā. Daļēji tas izkopj prasmi pacietīgi gaidīt, nezaudējot cerību, iemāca strādāt smagos apstākļos ar nelielu enerģijas daudzumu.

Tāpēc var pamanīt lielu kontrastu starp Mežāzi dzīves sākumā un jaunībā (līdz 30 gadiem), kad viņš pilnībā ir pārņemts ar izdzīvošanas, dzīves pieredzes iegūšanas un pasaules uzskata izveidošanas jautājumiem. Mežāzim tas ir daudz sarežģītāk nekā jebkuras citas zodiaka zīmes pārstāvjiem. Savukārt, pilnīgi cits Mežāzis būs brieduma gados, kad viņš no nožēlojama pīlēna būs pārvērties gudrā un skaistā melnā gulbī.

Taču neskatoties uz visu dzīves smagumu, Mežāzis ļoti reti salūzt. Viņš ilgi var izturēt nospiests zem smagās apstākļu nastas, bet, kad dzīve kļūst galīgi neizturama, viņš atceras to, ka ir kardinālā zīme un pārliecinoši maina savu dzīvi, sākot jauna ceļa meklējumus. Pie tam - iepriekšējo dzīves posmu viņš nevis izsvītro no savas dvēseles, bet uzskata par posmu savā ceļā augšup.

Mēness trimda Mežāža zīmē norāda uz Mežāža atšķirtību no sava zemākā “es” un sekošanu augstākajam mērķim. Mežāzis nepaļaujas uz savu zemapziņu – tā viņam ir pārāk dzīva un jūtīga, tāpēc Mežāža pirmā reakcija ir iznīcināt sevī Mēnesi, t.i., dzīvi uzturošās zemapziņas norises un to emocionālo pamatfonu kā zemākus, traucējošus un nevajadzīgus ceļā uz mērķi. Būtībā iekšēji Mežāzis ir ļoti jūtīgs, bet Saturns šim jūtīgumam neļauj izpausties. Veidojas emocionālais askētisms un nodrošinājums ar “sausuma masku”.

Iemācīties līdzsvarot Saturnu ar Mēnesi ir viens no galvenajiem iekšējiem Mežāža uzdevumiem, kam parasti cieši pretī nostājas prasības apmierināt parādu un īstenot vēlmes. Tai pat laikā neizkopta simboliskā Mēness trimda Mežāzi dara bezjūtīgu un nežēlīgu pret apkārtni: apkārtējos Mežāzis dēvē par sliņķiem, nekur nederīgiem pabirām utt.

Attīstītam Mežāzim Mēness palīdz, parūpējoties par viņa empātisko (iejūtīgo) pasaules realitātes uztveri un īstenojot viņu kā sievišķo zīmi, ko gan Mežāzim ir tieksme aizmirst. Līdz ar to, karmisko uzdevumu veikšana Mežāzim būtiski atvieglojas, jo pieaugot realitātes uztveres dziļumiem, viņa ceļā krasi samazinās līkloču garums un skaits.

Marsa kulminācija attīstītam Mežāzim dod stabilu enerģijas avotu. Tā uztur viņa darbību pat tādos apstākļos, kad palīdzību, šķiet, nav no kā gaidīt. Un tai pat laikā, tā nebūt nav enerģija, kuŗa raksturīga Uguns stihijas zīmēm zemākajā līmenī. Drīzāk tas ir organizējošs spēks, kuŗš spēj radīt struktūru un priekšnoteikumus, lai tiktu galā ar visraupjākajām un nepaklausīgākajām zīmēm un virzīt viņu enerģiju uz tām jomām, kuŗas Mežāzis pārzin.

Neizstrādātam Mežāzim Marsa kulminācija izpaužas drīzāk negatīvi – kā viņam pretstāvoši iekšējās vai ārējās dzīves apstākļu spēki. Viņam jāiemācās nekurnēt uz likteni, bet apiet šķēršļus un arī to, kā kaitnieciskus un ārdošus spēkus izmantot konstruktīvi. Un viņam ir arī īpašas spējas tieši uz to.

Marsa kulminācija simbolizē Mežāža enerģijas slēptos avotus. Viņam pašam tos nav tik viegli apgūt, jo tie atklājas tikai līdz ar viņa emocionālo izaugsmi un sākotnēji – tikai kritiskās situācijās, kad šķiet, ka spēka nav palicis gandrīz nemaz. Toties, kad Mežāzis iemācās pārvaldīt Marsa enerģiju, viņš to izmanto tik izsmalcināti, ka apkārtējie to pat nepamana: tā neizraisa viņos pretestību, bet rezultāts ir brīnumaini ietekmīgs – nu, kāpēc pat, piemēram, Auns viņu klausās un viss notiek it kā uz burvju mājienu, pats no sevis?! Bet Auns taču pakļaujas tikai spēkam...
Jupitera kritums simbolizē Mežāža ietekmju un iespēju šaurību, to konkrēto un praktisko virzību. Mežāzim ir grūti pieņemt Jupitera abstraktā skatījuma plašumu. Arī nepelnītās veiksmes ideja viņam sākotnēji ir pilnīgi sveša: no tās dvesmo kaut kas vieglprātīgs. Tāpēc Mežāzim ne visai veicas. Šeit darbojas princips: es brīnumiem neticu, tāpēc tie ar mani nenotiek. Un Mežāzis, acīmredzami, pēc tiem arī netiecas.

Tomēr, attīstoties un mainoties, Mežāzis sāk saprast, ka bez pietiekami plaša pasaules skatījuma, bez optimisma (lai arī vāji motivēta un ārēja), bez iecietības un arī bez veiksmes, lielus projektus īstenot ir ļoti gŗūti. Un arī to, ka visas šīs lietas ir gana cieši saistītas savā starpā. Attīstīts Mežāzis, kuŗš pats pārliecinājies par to, ko nozīmē dzīvot bez Jupitera palīdzības, un dāsni lej Jupitera uzskatu plašumu, dažbrīd ideālismu un iecietību tajos gadījumos, kad tie rod izpausmes viņā, ļoti lielā mērā paplašina savas iespējas un daudz biežāk redz fortūnas smaidu.

Neptūna kritums simbolizē grūtības, ar kādām Mežāža sirdī ielaužas kosmiskās mīlestības ideja. Tur, kur parādās mērķis, pēc Mežāža domām, beidzas mīlestība un sākas darbs, bet bez praktiska mērķa viņš nevar sevi iedomāties. Teiksim tieši: mīlestība pret tuvāko un altruisms nav pašas stiprākās un izteiktākās vidusmēra Mežāža īpašības. Un tomēr, tieši Kosmoss uzliek Mežāzim tos pašus augstākos mērķus, kuŗiem, vāji tos apzinoties, Mežāzis seko un, kuŗi patiesībā ir tieši kosmiskās mīlestības diktēti. Taču, lai tos sasniegtu un apzinātos savas darbības patieso jēgu, Mežāzim nākas ienirt smalkās pasaules (vai savas zemapziņas) dzīlēs. Tas notiek ļoti piepūloties, jo pārāk svarīgas un saistošas viņam ir taustāmās formas. Un tomēr – viņa augstākais derīguma mērs ir būt cilvēces garīgajam skolotājam, kas ir saistīts tieši ar Neptūna izstrādi.

Mežāža situācija. Tā var būt kāda īpaša direktoru sapulce, kuŗā viņš kopā ar vietniekiem un īpaši uzticamajiem daļu priekšniekiem apspriež uzņēmuma darbības tālākos plānus. Šeit vissvarīgākās ir kopējās intereses, kuŗām kalpo visi klātesošie. Personīgai attieksmei, emocijām un kaislībām šeit nav vietas.

Mežāža situācijai ir raksturīga nežēlīga un aukstasinīga attieksme pret draugiem. Šī attieksme balstās ētiskos apsvērumos, bet tai ir maza saistība ar cilvēciskām attiecībām, taču to nevar saukt par necilvēcīgu: minimālas rūpes par līdzcilvēkiem būs nodrošinātas, lai viņš varētu izpildīt viņam uzlikto uzdevumu. Mežāža situācija, piemēram, no Jaunavas situācijas, atšķiras ar to, ka Jaunavas situācijā cilvēks noteikti izjūt formu, ar kuru strādā, bet Mežāža situācijā tā nav. Mežāža zemākajā līmenī cilvēks pat var just sevi tikai kā kādu skrūvīti milzīga mehānisma darbībā, bet kopumā viņš neizprot ne šo mehānismu, ne arī savu lomu tajā. Viņš redz vienīgi to, ka šis mehānisms valda pār viņu.

Mežāža situāciju vienmēr saprot kā hierarhiju. Labākajā gadījumā tai ir garīgs pamats un tā ir labvēlīga.

Harmonisks Mežāzis ir ideāls praktiskais darbinieks. Viņš uzmanīgi izpēta uzdevumu, pirms pie tā ķerties, izplāno tā veikšanas pamatlīniju un nemainīgi tai seko bez jebkādām novirzēm, tomēr arī prot apiet acīmredzamus šķēršļus. Harmonisks Mežāzis prot un grib strādāt. Viņaprāt darbā ir visa dzīves jēga, bet pie pārāk gŗūtas, lai arī svarīgas lietas, viņš neķersies. Mežāža aizrautība un fantāzija ir ierobežotas (tā tas ir mājā, kuru pārvalda Saturns un, ja tam nav trigona vai sekstiļa uz Jupiteru).

Harmonisks Mežāzis simpatizē Jaunavai un ļoti ciena viņas pārmērīgo akurātību, bet pats pacentīsies fizisku precizitāti prasošu darbu uzvelt kādam citam. Kā padoto viņu ļoti mīl priekšniecība – kā darbmīli, tādu, kurš neatsakās ko darīt un ir pieticīgs. Kā priekšnieks, viņš atrod ideālu vietu katram padotajam. Taču viņš neprot novērtēt radošo potenciālu un novērtēt savus padotos. Lai arī cilvēka praktiskās iespējas viņš redz ideāli, tomēr mazliet neizprot lietas būtību. Viņš ir prasmīgs, sauss administrators, kuŗš nekad neaizraujas ar fantastiskām idejām, ja tām trūkst racionāla grauda. Tomēr, ja tāds tur ir, viņš noteikti to pamana. Viņš ir aktīvs tikai tad, kad uzskata to par nepieciešamu. Ja ideja vai cilvēks šādam Mežāzim nepatīk, viņš organizē pretošanos, smalki izplānojot un izmantojot visas hierarhiskās sistēmas un birokrātiskās pieejas iespējas. Viņš var piespiest to strādāt neparasti smagi. Viņš ir īstens sabotāžas meistars. Ja šāds cilvēks ir padotais, tad nepatīkamu priekšnieka ideju, precīzi izpildot visus viņa norādījumus, viņš novedīs līdz absurdam. Viņu var pierunāt, bet nevis piespiest.

Sakauts Mežāzis simbolizē vienu no pašiem sarežģītākajiem karmiskajiem uzdevumiem – lielu disharmonisku projektu izstrādāšanu un ieviešanu dzīvē. Tie ir tādi projekti, līdz kuriem viņa apkārtējie vēl nav izauguši.

Šeit sarežģījumi izpaužas tādējādi, ka Mežāzis ir ļoti konsekvents un pat uzstādījis aplamu mērķi, ne tik ātri un viegli par to spēj pārliecināties. Šķēršļus savā ceļā viņš uztver ne tik daudz kā maldus, bet gan kā dabisku dzīves plūdumu. Ceļā uz mērķi šāds cilvēks parasti ir drūms, noslēgts, dogmatisks. Viņam piemīt tieksme izmantot visu iespējamo, pat melnos spēkus. Tai pat laikā, viņa uzskati ir pietiekami plaši, viņam piemīt labi attīstīta praktiskā izjūta un arī intuīcija darbojas. Viņam ir svarīgi saprast, ka jebkuŗa projekta augstākajam punktam ir jābūt kosmiskajai mīlestībai. Un tieši līdzekļi ir īstenā mērķa simboli, atšķirībā no iluzorā, kurš izskan vārdos un atmirdz kādos tēlos.

Sakauta Mežāža pasaules izjūta ir viena no sarežģītākajām visā zodiakā. Pasaule viņam šķiet ienaidnieku ielenkta. Tā pārmaiņus ir vai nu tuksnesis vai asu klinšu krauju pārņemta. Taču uz priekšu (uz augšu) jātiek. Emocionālie kontakti ar cilvēkiem ir apgrūtināti. Viņš tos nejūt, izņemot praktiskas situācijas, kurās nepieciešama apvienošanās kāda konkrēta mērķa sasniegšanai.

Izstrāde šeit var notikt tikai pa svētā ceļu. Tas nozīmē, pamazām atsakoties no zemākā “es”, paplašinot apziņu un ar pašaizliedzīgu darbu, kas ir vienīgais enerģijas un garīgas izaugsmes avots. Bet tomēr, jebkurā gadījumā, ir daudz bezjēdzīgas darbības. Taču visa patiesā nozīme atklājas vēlāk, līdz ar rakstura izveidošanu.

Planētas Mežāža zīmē

Mežāzis bez planētām. Nedisciplinētais Mežāzis.

Cilvēks, kuram nav planētas Mežāzī un nav aspektēts Saturns, diezgan ilgu laiku dzīvē nebūs pietiekami stingra praktiska mērķa. Viņam būs grūti pārvaldīt cilvēkus un viņš būs nedaudz jautrāks un emocionāli intuitīvāks kā lielākā daļa viņa paziņu.

Saule Mežāzī. Centīgais Mežāzis.

Saules Mežāzis ir pastāvīgs un nenogurdināms sava un citu darba organizētājs. Zemā līmenī viņš cenšas komandēt, nemaz neiedziļinoties lietas būtībā, bet vadās pēc jau zināmas formālas pārvaldīšanas un organizēšanas shēmas un ar atbilstošiem aspektiem, piemēram, Mēness Dienvidu mezgla trigonu, var kļūt par pilnvērtīgu retrogrādu administratoru. Sarežģītību turklāt veido Mežāzis kā sievišķa zīme, kurā Saulei pirms jebkuras rīcības pilnīgi noteikti ir jāgaida precīza un nepārprotama kāva pavēle, īpaši tad, ja tiek īstenota ilgstoša karmiska programma. Citiem vārdiem sakot, Mežāzim vajadzīga īpaša gudrība un prasme redzēt tālu uz priekšu, kas izstrādājas pakāpeniski, visas dzīves garumā. Bet Saule pārstāv imperatīvo gribu un jau no paša dzīves sākuma prasa tiešu rīcību, tā kā Mežāzim nākas saskarties ar ļoti attālinātiem jaunības kļūdu priekšstatiem. Toties viņam piemīt ļoti precīza atbildības izjūta un cieņa pret pagātni, tāpēc Saules Mežāzis ļoti miglaini, intuitīvi un aptuveni jūt cēloņu un seku likumu, un viņa galvenais uzdevums ir iemācīties just to konkrētāk un izmantot praktiski. Tad viņš veidojas par atbildīgu ietekmīgu praktisko vadītāju, pie kam visu organizē tik pārliecinoši un precīzi, ka nevienam pat neienāk prātā tas, ka sarežģītos jautājumos viņš paļaujas ne tik daudz uz aprēķinu, cik uz augstāko intuīciju un smalku situācijas redzējumu.

Ar sakautu aspektu iespējama nosliece ekspluatēt citu darbu (vergu izdzinējs) un uz enerģētisko vampīrismu. Pie tam, kā domā Mežāzis, drīzāk tas notiek kopējas lietas labā, nevis privātās interesēs. Patīk pārbaudes un kontrole – citu, bet ne sevis, bez sadisma, bet vispārējas kārtības un pienākuma labad.

Mēness Mežāzī. Nežēlīgais Mežāzis.

Mēness šeit ir trimdā un šajā gadījumā pienākuma sajūta viņam ir dvēseles vietā. Iekšējās atbildības jūtas un zemapziņas tieksme valdīt pār apkārtējiem ir ļoti stipras, kas savukārt izraisa praktiskās varas kompleksu. Sakauts aspekts dod īpašu vēlmi pašapliecināties, pazemojot citus, ko pats pat nepamana. Raksturīga nesalaužama sekošana kādam neapzinātam mērķim, kuŗu dzīves laikā noteikti vajadzētu iznest apziņā – tāds ir šī aspekta karmiskais uzdevums. Pie tam, ir jāsaskaņo līdzekļi, ar kuŗu palīdzību šo uzdevumu veikt. Raksturīgā iekšējā stingrība dota priekš kaut kā, un šis “kaut kas” pilnībā var būt izteikts vārdos.

Izstrādei šis ir sarežģīts aspekts, jo nepieciešama psiholoģiska analīze, kuŗu apgrūtina iekšējais materiālisms vai atsevišķas zemapziņas vēlmes vai noslieces. Bet tomēr – tas nav tā kā ar Mēnesi Vērsī. Izstrādāts aspekts dod uzticamu un atbildīgu cilvēku, kuŗš smalki jūt norises citu dzīvē un prot izmantot karmas likumus. Sakāve dod neiecietību pret vājākiem un pārliecību, ka, ja uz kāda muguras var nest ūdeni, tad tā viņam arī vajag. Ja no Vēža zīmes uz Mēnesi ir vāja opozīcija, iespējams sadisms, bet iespējams, ka pastiprinās arī dvēseliskā jūtība.

Merkurs Mežāzī. Vieglprātīgais Mežāzis.

Merkurs Mežāža rīcībai piešķir simbolisku sistēmu un, pirmkārt runasspējas. Merkura Mežāzis šīs prasmes uztver kā pilnīgi materiālus un varenus līdzekļus viņam doto uzdevumu īstenošanā. Vāja šāda aspekta izstrāde dod noslieci vadīt izmantojot tukšu demagoģiju, nejēdzīgus apkārtrakstus, neizpildāmas pavēles u.tml. Pie tam, Mežāzis pats dedzīgi tic to spēkam. Aspektam attīstoties, cilvēks pamazām sāk sajust vārdu un arī klusēšanas patieso spēku, kā arī to iespējas sadarbībā ar smalko pasauli. Evolūcija šeit notiek, vispirms mācoties atšķirt tos vārdus, kuri reāli iedarbojas uz pasauli no pārējiem, tad sākot saprast šo vārdu patieso izcelsmi, kā arī to iedarbības iemeslus, t.i., sasaista simbolus ar kāvu, līdz beidzot - jau augstākā attīstības līmenī saņem iespēju pats izstrādāt jaunas simboliskas sistēmas un ar to palīdzību strādāt tieši kāvā. Šis ir svēto tekstu radīšanas līmenis.

Sadzīves līmenī šis novietojums Mežāzim dod īpašu vieglumu mentālos un lietišķos kontaktos, praktisku attapību, uzmanību un blēdīšanos. Viņu ir grūti aptīt ap pirkstu. Vienīgi tad, ja aspekts ir ļoti sakauts, viss ir citādi, taču arī tad ir iespējama īsa direktora – afērista karjera.

Venera Mežāzī. Sociālais Mežāzis.

Vidusmēra Mežāzim šāda aspekta izstrāde dod mākslas administratora, izdevēja vai citas tamlīdzīgas spējas. Tai pat laikā cilvēks vāji izprot visa tā estētisko vērtību un nozīmi, toties labi jūt konjunktūru (it īpaši, ja ir Merkura aspekts Mežāzī). Dažkārt Venera tik ļoti pievērš Mežāzi mākslai, ka viņš pats cenšas radīt, bet viņam tas iznāk kā jau Mežāzim – secīgi, shematiski, loģiski un noteikti, bez fantāzijas. Un tomēr, ja vien ir papildus faktori, kas uz to norāda, piemēram, Merkura un Saturna aspekti, ļoti nopietna un ilgstoša aspekta izstrāde var dot spožu pianistu vai grafiķi.

Tāpat Mežāža Venerai ir tieksme pievērst pastiprinātu uzmanību sociāliem jautājumiem, it īpaši organizējot dažādus sabiedriskus pasākumus. Tā var būt labdarība, cīņa par mieru vai par sieviešu tiesībām – atkarībā no planētām Mežāzī un to aspektiem.

Augstā izstrādes līmenī Mežāzis sasniedz to smalkās pasaules lauka harmoniju, kuru pats arī īsteno. Kopumā šis aspekts uzlabo Mežāža iejušanās spējas.

Marss Mežāzī. Nenogurdināmais Mežāzis.

Izstrādāts aspekts dod ļoti strādīgu un darbīgu, kā arī konstruktīvu Mežāzi, kuŗš vai nu viens pats vai nelielos kolektīvos spēj īstenot fantastiski grūtus un sarežģītus projektus un uzdevumus. Vispirms viņam, protams, vajag noķert savu liktens ritmu un saprast, ko tas no viņa vēlas kaut vai ārējā dzīvē. Jaunībā, kā arī īpaši sakautam Mežāzim tas nav viegli. Marsa Mežāzis ar savu enerģiju prot aizraut, neatkarīgi no tā, vai tā ir konstruktīva vai nē. Šī enerģija viņā ir vienmēr. Un tā vienmēr prasa īstenošanos. Ja Mežāzis to neatrod, viņš sāk iekšēji mētāties un iznīcināt sevi, līdzīgi kā Skorpions, bet vēl graujošāk, tāpēc viņam ir ļoti nepieciešami ideāli un praktisks mērķis.

Tas ir augstākā līmeņa armijas cilvēku aspekts – viņi var būt veiksmīgi kara rūpniecības organizētāji, kā arī sporta administratori dažos sporta veidos, piemēram, maratonā, paukošanā.

Neattīstīts Marss apgrūtina Mežāža pasaules uztveri un samazina viņa plastiskumu, izaicinot maldinošu iniciatīvu, nepārdomātas enerģiskas darbības u.c., no kā smagi cieš pats Mežāzis. Piesardzīgo Mežāža ētiku viņam ir divkārt grūti izprast un būtu nepieciešama īpaša iedziļināšanās, vismaz līdz 30 gadu vecuma sasniegšanai. Taču vēlāk šo kompensē ārējās varas īstenošanās, kas gan jaunībā nav pamanāma.

Jupiters Mežāzī. Kompensējošais Mežāzis.

Jupitera kritumu Mežāzī simbolizē tas, ka viņš ne tik daudz mīkstina Mežāža dzīvi, kā sarežģī karmisko uzdevumu, pieprasot īstenot dzīves ceļu un noteiktus pasākumus. No vienas puses, Jupiters Mežāža darbībai, īpaši organizatoriskajai darbībai, dod daudz variantu un iespēju un iegāžot vienu, vienmēr paliek sajūta, ka tiks dota cita. No otras puses, Jupiters vilina un zināmā mērā pat piespiež Mežāzi kļūt izklaidīgam, neļaujot koncentrēties uz kaut ko vienu un veikt to pietiekami rūpīgi. Otrs galvenais Mežāža iekšējais uzdevums ir atrast līdzsvaru starp Saturnu un Jupiteru (pirmais ir līdzsvars starp Saturnu un Mēnesi), ko sarežģī Jupitera pārsvars. Ja, protams, arī Saturns neatrodas Mežāzī, kas prasa vēl dziļāku aspekta izpēti.

Ja Jupiters atrodas stiprās pozīcijās, viņš izmantojot dažus veiksmes un kompensāciju gadījumus, cenšas sagraut Saturna askētisma principus. Piemēram, negaidīta palīdzība Mežāzi var padarīt par sliņķi un dīkdieni. Taču Jupiters Mežāzī ir kritumā - veiksme tiek dota reizēm, bet slinkums ir pastāvīgs, līdz ar ko būtībā tikai ļoti augstā izstrādes līmenī, kad Mežāzis zemākā līmeņa Jupitera augstprātības un pašapmierinātības vietā liek viņa augstākā līmeņa cēlsirdību un paša darbības apjēgsmi, Jupitera ietekme var būt pozitīva. Sākotnēji vispārējā materiālā lauka līmenī, kas vidusmēra Mežāzim ir diezgan grūti aptverams viņam raksturīgās resoriskās pieejas dēļ. Tikai vēlāk tas notiek arī smalkākos līmeņos. Tad šis izrādās lielu vadītāju un organizētāju aspekts, taču uz šādu iespēju jābūt arī citu aspektu norādēm (piemēram, aspektiem uz augstākām planētām).

Saturns Mežāzī. Godkārīgais Mežāzis.

Saturns Mežāzi veido ļoti noteiktu un vairo viņa pašapziņu, kas ārēji bieži izpaužas kā godkāre un vēlme vadīt lielus kolektīvus un projektus. Saturna Mežāzim ir raksturīgas ļoti smagas un ilgstošas karmiskās programmas, kas pārsvarā parādās pēc 30 gadu vecuma sasniegšanas. Šis aspekts Mežāzim dod iekšēju savāktību, viņa askētismu veido harmoniskāku un dabiskāku gan priekš viņa paša, gan apkārtējiem. Ierobežojumi ir saistīti ar viņa dzīves galveno būtību un tie neļauj viņam sadalīties niekos un nav saistīti ar ikdienas sīkumiem.

Neizstrādāts šāds aspekts dod dogmatiķi, šauru profesionāli, kurš “deg” darbā, - tikai tur redz dzīves jēgu un kaut arī nepieņem apkārtējo pasauli, var būt savā veidā laimīgs, kamēr viņam ir viņa darbs. Bez tā gan viņš zaudē zemi zem kājām, bet pārslēgties uz kaut ko citu viņam ir grūti šauro uzskatu un iemaņu trūkuma dēļ.
Stipri sakautam aspektam nāk līdzi varas fobija – neapzinātas bailes no jebkuras atbildības, kas simbolizē karmiskās programmas sarežģītību un smalkumu. Šādam aspektam nepieciešama ilgstoša un rūpīga izstrāde. Un vispār – šīs aspekts dod izteiktu nopietnību un atbildību par savu rīcību.

Galvenā šī aspekta harmonizācijas problēma ir interešu loka un apkārtējās pasaules skatījuma paplašināšana tādā līmenī, lai iemācītos cienīt cilvēkus ne tikai viņu profesionālo spēju dēļ, bet arī saistībā arī viņu cilvēciskajām īpašībām. Garīgumu nevar novērtēt kā praktisku izdevīgumu.

Aspekta augstākā pakāpe dod augstas sirdsgudrības un garīgas tieksmes pilnu cilvēku, kurš apguvis DAO likumu: “Mācēt iet tā, lai neatstātu pēdas”. Viņš var īstenot smalkus un sarežģītus projektus, vadīt kolektīvus bez kāda acīmredzama spiediena.

Hīrons Mežāzī. Smalkais Mežāzis.

Hīrons Mežāža uzmanību cenšas pievērst smalkajā laukā iemiesotajiem projektiem. Aspekts dod interesi par grupas psiholoģiju un psihoanalīzi, īpaši saistībā ar ietekmīgu paņēmienu radīšanu darba kolektīvu pārvaldē. Sākotnēji iespējami motivēti konflikti un bezizejas situācijas, kuŗas rodas Mežāža dzīves un darba gaitā. Tām, protams, ir sava neizskaidrojama loģika, kuŗu atšifrējot, konfliktu varētu arī atrisināt.

Attīstīts aspekts Mežāzim dod iespēju redzēt īstenojamo projektu karmiskos mērķus un visu darbinieku darbības patieso jēgu. Tas viņam ļauj šos cilvēkus labāk motivēt uzdevuma veikšanai, dodot tieši katram vislabāk veicamo darba daļu – visa šī rezultātā spēji palielinās enerģētiskās plūsmas, aizrautība, darba ražīgums un kopējie ienākumi. Taču lai tā notiktu, Mežāzim ir nepieciešams būtiski paplašināt kopas apziņas lauku, iesaistīt smalkos laukus un stiprināt motivāciju, kas Hīrona klātbūtnē, protams, ir vieglāk, kā tas var šķist pirmajā mirklī, jo Hīrons Mežāzī jūtas labi.

Aspekta augstākā attīstības līmenī Hīrona Mežāzis var veikt noteiktu materiālu darbu tā, ka paralēli tam radīsies jauni objekti smalkajā laukā. Laikabiedri to uztvers kā brīnumu. Tiks dotas spējas arī darba organizācijas un ātrajās grupu apmācību jomās. Praktisks kopējo meditāciju pielietojums – tai skaitā, arī, lai konstruktīvi darbotos smalkajā laukā un apzinātā darbā ar grupas kopapziņu.

Urāns Mežāzī. 1988.–1995./96.g. Aizrautīgais Mežāzis.

Šī paaudze centīsies izstrādāt principiāli jaunas kopu organizācijas un ražošanas formas, kas ir cieši saistītas ar sabiedrības politisko veidolu un spēcīgām un zināmā mērā pēkšņām garīgās attīstības izpausmēm. Sakauts aspekts dod bīstamu aizraušanos ar idejām, kuŗām sabiedrība vēl nav gatava un līdz ar to arī tām atbilstošus atbildes triecienus. Tas ir sarežģīts un bīstams aspekts, jo tā izstrāde ir saistīta ar smalkās pasaules svarīguma apzināšanos vispār un arī ar konkrētās kopas apziņas izpratni saistībā ar projekta īstenošanu. Tam nepieciešams pietiekami augsts garīgās attīstības līmenis, citādi var notikt plāna vienkāršošanās, piezemēšanās un sašaurināšanās jeb atgriešanās sākotnējā haosā.

Mežāzim tiek dotas ļoti ilgstošas, nopietnas un atbildīgas karmiskās programmas, lai Urāna idejas tajās varētu izmantot, rūpīgi izanalizējot un pārbaudot praksē. Ja ideja ir konstruktīva, tā var dot rezultātus tālā nākotnē, bet Mežāža pārvaldnieks Saturns neatbalsta šādus izlēcienus. Viņš piekrīt Lao Dzi, ka kāpjot pa tām kāpnēm, kuras ved uz debesīm, nedrīkst pārlēkt pakāpienus, un it īpaši saistībā ar projektiem, kuri pilnībā skar sabiedrību.

Individuālā kartē aspekts var dot politisku avantūrismu, nepārdomātu, ekscentrisku vadības stilu un mētāšanos pa dzīves ceļu. Dziļa aspekta izstrāde dod asprātīgu darbību tiešā saiknē ar kopapziņu.

Neptūns Mežāzī. 1984. – 1998.g. Izplūdušais Mežāzis.

Augstāko planētu kritums vienmēr ir izstrādei sarežģīts aspekts. Neptūns aizmiglo Mežāzim skatu - ārējās pasaules skatījums izplūst, sastāsta viņam desmitiem smalku skaidrojumu par notiekošo, bet tie ir no patiesības attālināti stāsti. Šai paaudzei ir nosliece uz mistiku. Viņu neapmierina tikai konkrētas zemes lietas un mērķi paši par sevi – tiem jābūt piepildītiem ar slepenu vai reliģisku jēgu. Tāpēc Neptūna Mežāzis aizskalo līdz viņam pastāvējušās cilvēku organizēšanās formas – gan darba, gan nacionālās, gan politiskās sabiedrības un to vietā rada jaunas, kuras sākotnēji šķiet emocionāli pieņemamākas, bet būtībā ir daudz miglainākas un pat maldinošas. Konstruktīvā šeit, protams, ir maz. Izņemot to, ka izšķīst un iet bojā tādas stingras un novecojušas formas, ar kuŗām iepriekš dažkārt pat ilgstoši nevarēja tikt galā ātrākās planētas. Tikai ar labvēlīgiem Plutona un Urāna aspektiem, kuri norisinājās ap 1992.gadu, kad Neptūns Mežāzī savienojās ar Urānu un bija sekstilī Plutonam Skorpionā, (un pateicoties īpašai iekšējai sagatavotībai), bija iespējama situācija, ka radās ļaužu grupa, kas organizē pēc sava satura daudz garīgāku un saturīgāku darbību.

Neptūna kosmiskā Mīlestība Mežāzī izpaužas kā pēdējā, kad ļaudis jau gatavi uztvert kosmisko mācību un, kad ir pārdzīvota sabiedrības zemapziņas čūla un mēris, un, it īpaši personiskais, nacionālais un ģimeniskais egoisms. Ir cerība, ka paaudze, kura dzimusi XX gadsimta beigās (ar Neptūnu Mežāzī sekstilī Plutonam Skorpionā - 1984. – 1995.), veidos tādas cilvēku apvienošanās un darbošanās kopas, kuŗas kļūs par visa Ūdensvīra laikmeta pamatu.

Plutons Mežāzī. 2008. – 2023./24. Nostiprinošais Mežāzis.

Ieejot Mežāzī, Plutons turpina darbu, ko viņš sācis Strēlniekā. Sagatavojot idejisko augsni un mainot augstākos ideālus, viņš atbilstoši tiem pārveido cilvēku savstarpējās ietekmes ārējās formas. Šī paaudze iemiesos dzīvē tās sabiedriskās zemapziņas izmaiņas, pie kuŗām strādāja iepriekšējās. Līdz ar to notiks zināma sīkumu koriģēšana un precizēšana. Kopumā tas ir harmoniskāks aspekts nekā Neptūns Mežāzī tajā pašā pakāpē. Izmainīsies vispārējās darba dalīšanas formas un būtība. Ražošanas procesā veidosies jaunas sabiedriskās attiecības. Mainīsies ekonomiskā situācija un veidoli. Atbilstoši tam var mainīties arī politiskās pārvaldes formas. Disharmoniskā variantā – revolūcija.

Personīgā horoskopā šis aspekts izpaužas dodams dižus revolucionārus, finansu magnātus, darba formu organizācijas novatorus un vadošus reformatorus ekonomikā un saimniecībā.

38 49 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

kāds šito arī izlasīja? emotion

1 0 atbildēt

beigsi  vienreiz likt (bezjedzigus!) rakstus tapat butu ielikusi 1 rakstu pa tiem horoskopiem  paskatijusies vai liek + vai - un tad likusi vel

1 1 atbildēt

zodiaks.info - lūdzu.

0 0 atbildēt

dazreiz mainās es savulaik biju barts simspons5012

0 0 atbildēt

šie zodiaka raksti ir baigi labie, dziļāki kā parastais bullšits :)

0 0 atbildēt

nav pa daudz pārāk šo horoskopu?

0 0 atbildēt

Savā ziņā šī profila īpašnieks ir izgājis divas attīstības stadijas- bija mazakuce, tagad ir marijazakis. Kas mainījās? Nekas! Un kāpēc es teicu attīstības stadijas? Droši vien, aiz "lielās" cieņas...

0 3 atbildēt

Ko man vajadzētu darīt? Es izveidoju saturīgu tekstu, pat kopējot. Lielākā daļa te kko kopē. Kāds sakars ar mazām kucēm? Te tāpat labākos rakstus nenovērtē, lai arī cik daudz būtu rakstīts... Te galvenais sekss un pornogrāfija. Līmenis zems!

1 9 atbildēt