local-stats-pixel fb-conv-api

Par lauva (horoskops)9

21 59

Zemes stihija. Veidošanās lauks. Mainīgais krusts.
Pārvaldnieks - Merkurs. Trimdā - Neptūns un Jupiters. Kritumā - Venera un Hīrons.
Jaunavas cilvēks. Tipiska Jaunava vienmēr ir ļoti aizņemta. Bet es ļoti šaubos, vai viņa ir aizņemta tieši ar jums. Un šeit nav runa par to, ka Jaunava būtu nevērīga, varbūt viņa ir pat pārāk uzmanīga, taču Jaunava vāji izprot Personības nozīmīgumu.


Kā Zemes stihijas un veidošanās lauka pārstāve, Jaunava visu pasauli redz sadalītu visdažādākajos, dīvainākajos, patīkamos vai nē, pilnīgos vai vēl pilnveidojamos veidolos un sastāvdaļās, un tieši tā Jaunava jūtas pārliecinoši - kā saimniece. Viņai šķiet, ka pasaulē nav un arī nevar būt nekā cita, kā vien viņai pazīstamās sastāvdaļas. Jaunavas pasaule ir vienkārša, lai arī diezgan daudzveidīga. Tajā nav sarežģījumu, bet ir ļoti daudz darba, jo esošās sastāvdaļas jāsaliek noteiktā kārtībā.

Jaunava kā neviena cita zīme, prot saskatīt sīkumus un novērtē mazus veidolus. Viens no viņas ideāliem - leģendārais Kreilis, kurš apkala blusu un uz pakava maziem burtiem uzrakstīja: kreilis. Jaunavas galvenā bēda: viņas acis nezin, uz ko skatīties, jo viņa redz pārāk daudz detaļu. Sintezēt Jaunavai ir sarežģīti, jo tad nepieciešams abstrahēties no konkrētām detaļām. Uztvert, ka iespējama daudz smalkāks, uzreiz neredzams visaptverošs veidols, kam nosacīti novērojamas tikai robežas, Jaunavai pat zemapziņā ir gandrīz neiespējami, jo veidoli, ko viņa nevar iedomāties, un vēl jo vairāk, smalki veidoli, viņai vienkārši nepastāv.

Tāpēc savienošanas ceļa vietā Jaunava bieži izvēlas viņai pieejamāku ceļu, kas būtībā ir strupceļš: viņa meklē detaļas, līnijas, sīkumus, un izrādās, ka tieši tas ir pareizais ceļš - jēgas un nodoma atslēga. Jaunava var atrast rūpīgi noslēptu atslēgu šaha etīdes risinājumam, bet apmulst sarežģītā kompozicionālā spēlē, kur nepieciešama intuitīva notiekošā novērtēšana.

Kā mainīgai zīmei, Jaunavai nav noslieces pieķerties nejauši sastaptiem veidoliem un detaļām. Paveikusi kaut ko vienu, viņa bez jebkādas dvēseles traumas, ķeras pie kā pilnīgi cita. Atnākusi pie draudzenes uz ballīti un pamanījusi, ka pēc viņas domām grīda nav pietiekoši tīra, viņa bez domāšanas mierīgi pārģērbsies un to izmazgās. Tad pārģērbsies balles tērpā un jau pēc brīža vairs nedomās par savu iepriekšējo rīcību. Šī Jaunavas elastība viņai pašai var kļūt par īstu sodību, jo ir neiespējami padarīt visus darbus un visu sakārtot. Nākas izšķirties, kurš ir viņas darbs, kurš ne, kuru noteikti darīt šodien un, kuru var atlikt uz rītdienu.
Bez darba Jaunava garlaikojas, viņai ir grūti atslābināties. Viņas emocionālā dzīve ir cieši saistīta ar vieliskiem veidoliem, bieži caur tiem izpaužas, viņai mīļas ir “nemantisko attiecību mantiskās zīmes”. Atpūta viņai drīzāk nozīmē nodarbošanās veida maiņu. Jaunavai dziļu apmierinājumu dod jebkurš, viņasprāt, labi izdarīts darbs. Lai cik netīrs un nepatīkams tas nešķistu apkārtējiem, viszemākajos veidolos Jaunava instinktīvi jūt dievišķo sākotni un nepieciešamību rīkoties, lai sasniegtu augstāko kosmosa harmoniju. Augstākās oktāvas Jaunavai šis redzējums dod iespēju radīt neparastus mākslas darbus, kuros ieceres vienotību izceļ katra vissīkākā detaļa.

Neizstrādātai Jaunavai nākas saskarties ar tādu lietu stāvokli, kad viņa, no vienas puses, jūt, ka ir atbildīga par darbu, kas viņai uzticēts, bet, no otras - darbs nevedas, viss smērējas, lūzt. Ja Jaunava nolaiž rokas, no viņas iznāk briesmīga netīrele, tādu pasaule vēl nav redzējusi - tādā veidā liktenis viņai uzskatāmi parāda viņas karmisko lomu. Neīstenotai Jaunavai izveidojas tāda zemapziņas pārliecība, ka līdzko viņa ķeras pie darba kaut ko veidot, ieviest kārtību vai tml., rodas aizrautība, Jaunava saņem spēku un iegrimst darbā, pūlas, bet rezultātā nekas neizdodas un viņa bezspēkā nokrīt haosa vidū un izsecina, ka labāk nedarīt neko. Neskatoties uz to, pat pilnīgi neizkopta Jaunava veiks kādu kaut vai simbolisku darbiņu visdziļākajā rūpībā, kas apkārtējiem var likties kā dīvainība vai muļķība. Bet cilvēkam tas ir vienīgais palikušais kanāls ar zodiaka zīmi. Akcentēts tas rada raksturīgās uzmācības neirozes, bieži ar anālo vai urīnizvadkanālu saistītas problēmas.

Jaunava ir mierinātāja - lai kas ar cilvēku nenotiktu, lai kādas dvēseles ciešanas un zaudējumi viņam nebūtu jāpārdzīvo, ja viņš spēj atrast sevī kaut vismazākos spēkus un sāk nodarboties ar kādu konkrētu darbu, pie viņa pienāk Jaunava un sāk viņu mierināt, novērš uzmanību, palīdz izdzīvot vissmagākās bēdas, pārslēdz muladharas galvenos enerģētiskos kanālus.

Jaunavai piemīt viens no konkrētākajiem domāšanas veidiem. Viņai ir grūti uztvert abstraktus jēdzienus, kuriem viņa pūlas atrast līdzīgo pazīstamo veidolu pasaulē, kas, protams, ļoti retos gadījumos ir iespējams. Tāpēc Jaunavai ir raksturīga izteikta profanācija. Pietiekami neizprotot un neizjūtot vissmalkākās dvēseles dzīves būtību, bet apgūstot vārdu krājumu, Jaunava var sākt runāt tādas lietas, ka tam, kurš sācis ar viņu pazīšanos, tas būs rūgti jānožēlo. Uz smalkām lietām nedrīkst skatīties pārāk cieši - to Jaunavai ir grūti saprast. Bet, apgūstot smalkos laukus un veidolus, viņa rīkojas daudz virtuozāk kā citas zodiaka zīmes. Jaunava ir zemes sāls. Viņa simbolizē precizitāti, pašu galveno, kādēļ cilvēks iemiesojas izpaustā pasaulē. Viņa materializē visas mūsu fantāzijas, domas, sapņus, emocijas, enerģētiku un tikai caur viņu realizējas visas cilvēka karmiskās programmas.

Merkura pārvaldījums simbolizē Jaunavas uztveri - caur domāšanu, priekšstatiem, kombināciju salīdzināšanu, bet ne atklāti jūtīgi. Jaunavai ir grūti uztvert un baudīt, bet pateicoties Merkuram, Jaunavai piemīt īpaša mentālā, racionālā uztvere. Viņas galvā rodas visdīvainākie un daudzveidīgākie varianti, kā no viņas rīcībā esošajām sastāvdaļām radīt kaut ko jaunu un pārveidot esošo. Elementi un kompozīcijas veidi tiek ņemti no uzkrājumiem, kas bieži vien ir milzīgi un, ko Jaunava apzināti kārto zināmā kārtībā. Pašai izdomāt kaut ko jaunu viņai ir grūti. Zemākā oktāvā šī darbība notiek pilnīgi atrauti no dzīves realitātes: cilvēkus pārstāv shēmas, anketas u.tml. Jaunava ir galējību zīme. Nav par viņu lielāka reālista un praktiķa, un nav arī lielāka ideālista par Jaunavu, kura koncentrējusies uz kādu noteiktu veidolu atlasi noteiktu shēmu veidā un aizmirsusi par apkārtējo pasauli. Šādu Jaunavu ļoti grūti izsist no ieņemtās pozīcijas: Merkurs dod viņai teicami nostādītu balsi, un veikli operējot ar pašas jēdzienu sistēmu, un neļaujot citiem bilst ne vārda, Jaunava kā reizrēķinu pierāda, ka viņiem nav taisnība. Tie, pat jūtot viņas vārdos zināmu profanāciju un izkropļojumus, diez vai spēs tos viņai parādīt, jo, lai tas notiktu ir nepieciešams, paplašināt viņas izpratnes loku vai arī ielikt viņas terminos smalkāku jēgu. Bet sarunā ar Jaunavu tas nav tik viegli.

Neptūna trimda Jaunavai rada grūtības uztvert smalkākās izjūtas, noskaņas, pustoņus un visu nepateikto. Viņa cenšas aptvert pasaules vienotību, bet savā veidā - caur detaļas atslēgu vai detaļu pilnību (skatīt arī Jupitera trimdu). Šeit smalkums izprotams kā viņas uztvere par sintēzi. Neptūna trimda simbolizē Jaunavas zemapziņas tiekšanos pasauli uztvert intuitīvi mistiski un kā pilnību, bet tas prasa ļoti smagu aspekta izstrādi. Vidējā līmeņa Jaunava pret jebkuru mistiku izturas ar aizdomām un neuzticēšanos. Pat vissmalkākās pašas dvēseles svārstības viņa vai nu nepamana vai interpretē rupji materiālā veidā. Jaunava ir dzimis fiziologs, bet ne psihologs, izņemot visaugstāko oktāvu. Neptūna kosmiskā mīlestība Jaunavā izpaužas caur pašaizliedzīgu, dažkārt arī smagu un monotonu darbu ar visrupjākajām, visblīvākajām un nepateicīgākajām formām.

Jupitera trimda Jaunavai dod instinktīvu patiku uz detaļu pārbagātību – uz mazajiem veidoliem, kuŗi veido lielo. Viņa meklē ceļu uz pilnības harmoniju un tās sintēzi, bet, protams, neatrod. Trimdinieks Jupiters Jaunavai dod daudz veidolu, darbu ar tiem, atpūtu, mainot nodarbošanos un slēptu (labi, ka ne ārēju) lepnumu par izdarīto. Jupiters Jaunavu kārdina, viņai acis šaudās uz visām pusēm un cītīgi metodiski darbojoties, detaļas savieno vienotā veselumā. Šeit Jupitera trimdas izstrāde ir daudz grūtāka nekā Dvīņos, jo Jaunavā traucē arī Neptūna trimda. Jaunavai tomēr ir apgrūtinoši skatīties uz lietām plaši.

Veneras kritums Jaunavā simbolizē grūtības emocionālās, romantiskās un seksuālās jomās, sarežģītas attiecības ar mākslu, skeptisku attieksmi pret sociumu: sarežģījumi rodas Jaunavas pārāk konkrētā un praktiskā pasaules redzējuma dēļ. Šajos jautājumos labāk tomēr ir viegla dūmaka un galu galā - seksualitāte taču nesaistās ar fizioloģiju. Jaunavai jāsaprot, ka viņas dabiskās reakcijas un uztvere ir normāla parādība, bet ar to vien neaprobežojas ne viņa pati, ne arī pasaule. Kad Jaunava šo sapratīs, viņa var sasniegt pat īpašu smalkumu.

Jaunavas attiecības ar mākslu sarežģī tas, ka viņa visu uztver caur detaļām, neelastīgi, sadalot gleznas vai literārā vēstījuma veselumu. Ja mākslas darbs viņai patīk, viņa tik aizrautīgi bauda tā detaļas un pat nejūtas mulsināta no tā, kā tas jau "noasiņo" un tikko velk dzīvību - viņa to pat nepamana. Daudz augstākā līmenī Jaunava izprot sintēzi un kļūst par patiesu dziednieku, bet kārdinājums slepeni atraut kādu jauku gabaliņu tomēr paliek.

Jaunava redz visus un cauri visiem - tas veido skeptisku attieksmi pret sociālo apkārtni. Viņa tiešām redz daudz ārēju, ar manierēm un uzvedību saistītu sīkumu, bet interpretē tos pilnīgi neciešami. Jebkuru zodiaka zīmi un īpaši, veidošanās jomas zīmes, viņa uztver kā nepabeigtas pašas kopijas. Zemākās un vidējās oktāvas Jaunava vispār slikti uztver citas zīmes un tāpēc tās stipri neieredz.
Šāda pozīcija Jaunavai patiesi rada daudz grūtību. Ja vidusmēra astrologam jautā, ko viņš vismazāk gribētu redzēt kā savu klientu vai kā skolnieku, viņa parastā atbilde ir Jaunavu, it īpaši tad, ja viņš pats pārsvarā atrodas ūdens vai uguns stihijas ietekmē.

Hīrona kritums Jaunavas apkārtnē izraisa daudz haosa, kā arī ļoti lielas grūtības apziņas paplašināšanā saistībā gan ar iekšējo, gan ārējo pasauli. Viņai ir grūti noticēt zemapziņas pastāvēšanai un, kad viņa beidzot pierod pie šīs domas, viņa visas savas izpausmes saista ar kādām divām trim zemapziņas programmām, kuru pastāvēšanu sevī ir atzinusi. Tādām zemapziņas un virsapziņas programmām, kā kāvs, Absolūts, vieta neatrodas. Rūpīga aspekta izkopšana attīstītai Jaunavai dod iespēju ar viņas zemapziņu un viņai atklātajiem kāviem rīkoties gluži kā ar vieliskiem veidoliem - smalki un precīzi, šajā darbā pārspējot pat Vērsi.

Jaunavas situācija. Nekas nav vieglāk, kā atrast Jaunavas norišu piemēru. Jaunava parādās ikreiz, kad darbu veic cēlsirdīgi cilvēki. Kā būtu jāveic jebkurš darbs? Akurāti, centīgi, atbildīgi, rūpīgi, uzmanīgi. Šeit Jaunava ir virsotnē. Netīri, neuzmanīgi, nevērīgi - tā ir neizkopta Jaunava. Audzinot bērnus, 50% jāvelta tam, lai viņos attīstītu prasmi pieslēgties Jaunavai. Vecākiem nevajag apmainīt Jaunavas bērnu ar savu. Klavierspēles mākslā nākas atrast precīzu līdzsvaru starp stipru Jaunavu pirkstu galos un ne mazāk stipru Zivi dvēselē.
Harmoniska Jaunava prot atrast savu uzvedības līniju. Veidoli paši krīt rokās, lai viņa ar tiem darbotos. Jaunava strādā ar gandrīz gataviem veidoliem un viņas vēlme nodarboties pašai ar savām lietām ļauj salikt uzsvarus tā, ka iepriekš aprakstītās nepilnības un neprasmes nav pamanāmas vai arī tiek ļoti mīkstinātas. Tā izpaužas harmonija.

Trigonu pārvaldnieks Jupiters pirmais nāk palīgā, jo viegli jūt veidolu sintēzi. Nelielas prasības pēc tīrības un kārtības, protams, saglabājas, bet tās nepārvēršas par pārspīlētu māniju. Bet, ja situācija nav ļoti atbildīga, netīrumu paliekas var pamest arī zem kājslauķa. Sekstilu pārvaldnieks Merkurs dod saprātīgas runas spējas un prasmi veidot līdzvērtīgus kontaktus. Pat Venera kritumā izrādās daudz maigāka. Paliek slēptas pārākuma jūtas un slinkums darīt jebko, kas Jaunavasprāt, neietilpst viņas pienākumos. Izņemot augstākās oktāvas Jaunavu, kura īsteno patiesu bezkaislīgu kalpošanu un pašaizliedzību, šeit izpaužas saprātīgs egoisms.

Neizstrādāta Sakauta Jaunava izraisa vienlaikus žēlumu un spēcīgu riebumu, un tieši riebums ir stiprāks. Viņa maldās trijās priedēs, nespēj ieraudzīt ceturto, kur nu vēl mežu, vien saknes, aiz kurām nemitīgi aizķeras. Viņa ir netīrīga un neakurāta ne tikai fiziskā līmenī, bet arī domās. Sakautai Jaunavai šķiet, ka pasaule ir tik haotiska, ka ieviest tajā kārtību ir pilnīgi neiespējami. Iekšēji viņa jūt neskaidru vēlmi ar to nodarboties, bet ārējie apstākļi izveidojas tā, ka viņai tas nav nepieciešams. Jaunavai jānotic, ka viņas ziņā ir ieviest kārtību tur, kur viņa to var, bet pārējais haoss, kuru viņa vēro, nedrīkst viņu mulsināt: neviena sakārtošana, noformēšana un konstruēšana nav veltīga pat tad, ja tā neatstāj redzamas pēdas. Jebkurā gadījumā, cilvēks pasaulē redz tik daudz kārtības un gudrības, cik tās ir viņā pašā, bet sakautai Jaunavai ir grūti to sajust. Viņas karmiskais uzdevums simboliski ir Herakla sestais varoņdarbs - Augeja staļļu tīrīšana, kas droši vien ir pats grūtākais no viņa varoņdarbiem, jo divas trešdaļas šo staļļu ir noslēgtas cilvēka dvēselē. Neizkopta sakauta Jaunava īpaši parāda visas iepriekš aprakstītās šīs zīmes negatīvās īpašības. Savukārt izkopšana šajā zīmē vairāk nekā jebkurā citā dod iespēju paplašināt apziņu un tuvoties augstākai oktāvai.

Planētas Jaunavā

Jaunava bez planētām. Bālā Jaunava.

Jaunava bez planētām nedod Jaunavai raksturīgās galējības. Cilvēks nebūs pārlieku uzmanīgs pret detaļām, ne arī pārāk aizrāvies ar savu, no realitātes atrautu, shēmu klasifikāciju un šablonu veidošanu. Viņš nebūs slimīgi tīrīgs, ne pārmēru saudzīgs, un ne pārlieku netīrs. Viņam būs grūtības darbībās, kad nepieciešama īpaši atbildīga un uzmanīga attieksme pret detaļām, precīzs darbs, akurāta klasifikācija utt. Šāds darbs nekad viņu neaizraus pilnībā, varbūt vienīgi izņemot to māju, kuru viņa kartē pārvalda Jaunava.

Saule Jaunavā. Darbīgā Jaunava.

Saule dod noteiktu karmisku uzdevumu. Šai gadījumā tas skan: “Darīt vajag labi. Slikti iznāk pats no sevis”. Ja Saules Jaunava ievēro šo principu, dažkārt viņai izdodas diezgan labi, bet viņai tūlīt jāaizmirst par ieguvumiem, jo visa viņas dzīve ir darbs ar veidoliem, to sakārtošanu un pilnveidošanu. Pārtraukumus pieļauj vienīgi pilnīgi harmoniska Saule. Imperatīvie ārējie apstākļi vai iekšējais darbošanās impulss Jaunavu piespiež strādāt. Cits jautājums, cik konstruktīvi, bet acīmredzami daudz vairāk nekā citām zīmēm, tāpēc Saules Jaunavai ir kārdinājums uzskatīt, ka viņa tiešām strādā vairāk nekā citi. Kopumā skatoties, tas tā gluži nav, jo gaisa zīmju mentālais komunikatīvais darbs un ūdens zīmju iekšējais darbs ir mazāk redzams. Saules Jaunavai bieži šķiet, ka viņai nākas darīt visnetīrākos darbus, bet arī šeit viņa kļūdās: patiesībā visnetīrāko darbu dara Skorpions un Zivis, bet virspusējam novērotājam tas nav acīmredzams.

Mēness Jaunavā. Kaprīzā Jaunava.

Mēness izceļ zīmes prasības un kompleksus, bet Jaunavai to ir daudz. Tāpēc Mēness Jaunava ir ļoti prasīga pret veidoliem, kuŗus sastop ceļā. Izstrāde dod pilnību, bet kopumā šis aspekts Jaunavu dara nelaimīgu, izņemot, ja Mēness ir harmonisks. Noteikta gaume, puritānisms, augstās prasības attiecas arī uz līdzcilvēkiem. Mēness nedaudz kompensē Jaunavas mentālo attieksmi to ievedot zemapziņā, bet arī šeit tā turpina darboties, apgrūtinot būtiskā uztveri.

Vāji izkopts, šis sarežģītais aspekts rada ļoti smagu sajūtu - aizvien, un bieži vien pat nesaprotami, kāpēc, rodas nepatika: ne viņam patīk kā partneris ģērbjas, ne arī tas, kā spēlē aktieri teātrī un kino, arī mīļākie aizvien gadās ne tādi. “Vainīgi visi, tikai ne es!” Karmiskais uzdevums smagāks nekā Saules Jaunavai. Prasību saknes jāatrod pašā un jāsamierinās ar ārējās pasaules neatbilstību ideālam, kurš Mēness Jaunavas gadījumā var būt ļoti īpašs. Izprast Jaunavas galveno uzdevumu - kalpošanu, - Mēness Jaunavai nav viegli, bet izkopts tas dod panākumus un labas iedzīvošanās spējas sabiedrībā.

Merkurs Jaunavā. Kombinējošā Jaunava.

Merkurs Jaunavai dod zināmu spožumu. Attīstīts aspekts norāda uz talantu radīt oriģinālus sarežģītus veidojumus un sazarotu starpelementu sakaru sistēmu, kā arī, izskaitļojot objekta būtiskos elementus un galvenās saites starp tiem, spējas būvēt adekvātus modeļus. Šīs prasmes var rast pielietojumu gan mākslā, gan zinātnē, gan tehnoloģijās. Neizstrādāts aspekts dod vēlmi veidolus un idejas uztvert virspusēji, mentāli, kā arī prasmi manipulēt ar tām. Šis ir smalka demagoga aspekts, kuŗu grūti pieķert loģiskās kļūdās, neiespējami apstrīdēt. Iespējams, ka būtībā viņš neko nesaprot, lai arī rada iespaidu, ka saprot. Mentālā aizsardzība šeit ir ļoti stipra, pat pilnīga. To var ietekmēt ar citādiem līdzekļiem, piemēram, ar draudiem šķirties vai pliķi pakausī. Šis aspekts dod bīstamību būt atrautam no reālās dzīves un tās nomaiņu ar spēli simboliskā sistēmā, ko mākslīgi radījusi Merkura Jaunava pati un, kuŗā viņai ir daudz vieglāk dzīvot, nekā realitātē.

Venera Jaunavā. Estētiskā Jaunava.

Šis aspekts izceļ Jaunavas vēlmi veidot sksitumu. Neizkopts, īpaši, ar sakautu Veneru, tas dod kaprīzes un prasīgumu pret apkārtējiem, kuŗi šķiet rupji, neglīti un neaptēsti. Pašai Veneras Jaunavai piemīt tieksme uz skaistumu, bet tās īstenošana prasa pūles, visbiežāk tādēļ, ka tas tiek pieņemts pārāk formāli, mentāli uztverot harmoniju. To vieglāk ieraudzīt abstraktā mozaīkā, nekā dzīvā taisnē. Ļoti augstas prasības pret sevi, bet ja tās neattaisnojas konkrētos panākumos, var iestāties pilnīga vienaldzība gan pret sevi, gan pret apkārtni un pat pret visu pasauli. Patiesās tieksmes izstumjot zemapziņā, rodas neirozes un kompleksi. Izkopts aspekts dod spējas mākslā, it īpaši lietišķajā mākslā. Viņa visiem ir paraugs apģērbā, manierēs, sarunās - tā jau ir sociālā iekļaušanās. Taču jāatceras - tas nāk ar darbu un pūlēm, atkarībā no tā, cik harmonisks ir Veneras stāvoklis. Veneras Jaunavai dažkārt var nepietikt pacietības.

Marss Jaunavā. Aktīvā Jaunava.

Marss Jaunavā jūtas mazāk sasaistīts kā Vērsī un dod daudz enerģijas, ko Jaunavai savukārt ir svarīgi pareizi pielietot. Pat ar Marsu viņai vienai visu darbu nepadarīt un visu pasauli nesakārtot, kaut arī Marss dod tieši šādu kārdinājumu. Marsa Jaunava aizrautīgi metas uzbrukumā viņai nepatīkamiem veidoliem, ko nepieciešams pārstrādāt vai pabeigt. Pārlieku lielā sparīgumā viņa var tos pat iznīcināt, bet pati nespēkā nokrist bez elpas. Ja darbs neveicas konstruktīvi, Jaunava viegli pārslēdzas, bet pastāvīgas ilgstošas neveiksmes viņu var novest izmisumā un atņemt vēlmi vispār kaut ko darīt. Nākas mācīties atšķirt savus un citu karmiskos pienākumus, kā arī apgūt prasmi mentāli pārvaldīt enerģiju un savus spēkus. Stipri sakauts aspekts izaicina nepieciešamību smagi strādāt un samierināties ar zemajiem rezultātiem un apkārtējo nepateicību un veido ļoti haotisku dzīvi, kuŗa, ja aspekts netiek izkopts, izraisa pamatīgu nevīžību.

Harmonisks aspekts nes veiksmi daudzveidīgā darbībā vai arī pilnīgu pasivitāti, kas saistīta ar sākotnēji pareizu sajūtu: “visu varu, ja gribu un daru”.

Jupiters Jaunavā. Uzpūtīgā Jaunava.

Jupiters cenšas kompensēt Jaunavai Merkura kundzību un dod iespēju pasauli redzēt nevis mentāli saliktu, bet plašumā. Izdarīt to tieši viņš nevar, jo atrodas trimdā, tāpēc darbojas slepus: piedāvā Jaunavai dažādus veidolus un dažādas iespējas ar tiem strādāt. Jupitera Jaunavai ir dotas visas izvēles iespējas un kopumā tas rada viņai zināmu brīvības izjūtu. Ja šo brīvību Jaunava izmanto konstruktīvi, kā aicinājumu uz daudzveidīgu darbību, viņas apziņa paplašinās. Ja viņa bez dziļākas izpratnes un iekšējas pārliecības par pilnību, mētājas no viena veidola pie cita un no viena darbības veida pie nākamā, tos neapgūstot, viņa neizstrādā aspektu un padziļina savu haotisko stāvokli.

Saturns Jaunavā. Atbildīgā Jaunava.

Saturns īpaši izceļ Jaunavas apspiestību. Vienīgā izeja ir rūpīga ceļa izvēle, tā apjēgsme un apzinīga pienākumu izpilde.

Šī aspekta grūtības var būt Jaunavas kārdinājums atmest Saturnam ar roku, tad viņa strauji degradējas un kļūst par neuzticamu cilvēku. Ar kritumu varas īstenošanā prasīgais karmiskais kāvs novēršas no viņas. Īpašas kompensācijas gadījumā neizstrādāts aspekts izpaužas neaptveramā prasīgumā pret dažu apkārtējo veidolu pilnību, (piemēram, slimīga nepieciešamība pēc tīrības) un tai pat laikā pilnīga vienaldzība pret pārējiem veidoliem, kuŗi tiek ignorēti un burtiski izkrīt no apziņas loka.

Ja Saturns ir stiprs, bet ne ļoti sakauts un daļēji izkopts, tas var dot ļoti skaidru, nopietnu, sausu, prasīgu attieksmi pret sevi un apkārtējiem. Neskatoties uz to, apziņas dziļumos dažkārt rodas negaidītas domas un tēli, kuŗi jāiemācās nevis nokaut, bet izturēties pret tiem ar to pašu cieņas pilno attieksmi, kā pret visreālāko īstenību.

Attīstīts aspekts dod ļoti uzmanīgu attieksmi pret sīkumiem, spēju “ieraudzīt bildi” arī kopumā, koncentrētību, disciplinētību, spēju daudz un precīzi strādāt, kā rezultātā padarītajā acīmredzami būs ieraugāma Dievišķa klātbūtne.
Fobija: es baidos, ka mani saplosīs bezjēdzīgs, netīrs haoss.

Hīrons Jaunavā. Pašpilnveidojošā Jaunava.

Hīrons Jaunavai zemapziņā dod tieksmi ieraudzīt apkārtnē esošā, iekšējo, no viņas slēpto, jēgu, kas atklājas darbā. Šī zemapziņas vēlme ar grūtībām izpaužas viņas stingrajā apziņā un tur noformējas izmainītā veidā. Hīrona Jaunavai šķiet, ka viņa visu tiecas darīt pēc iespējas labāk, apgūt pašas progresīvākās un dažkārt pašas fantastiskākās metodes un iespējas, kuras paveras: kā ārējās pasaules, tā psihes pilnīgošanā un zemapziņas programmu attīstīšanā.

Neizstrādātā variantā tas neizdodas labi, dzimst un grūst cerības, Jaunava sāk mētāties un dīdīties un visbiežāk pilnīgi viļas savās idejās, kas būtībā nemaz nav tik daudzsološas, kā viņai sākotnēji šķitis. Tās prasa ne tikai darbu, bet arī apziņas paplašināšanu, kas Jaunavai nav viegli.

Urāns Jaunavā. 1961./62.- 1968./69. Izgudrotāja Jaunava.

Urānam ejot cauri Jaunavai, viņa izjūt īpašu dzīvīgumu. Urāna Jaunavu daudz vairāk nekā Urāna Vērsi, sāk interesēt neparastas un oriģinālas idejas, kuras skar dažādu veidolu apstrādes iespējam. Novecojušās psiholoģiskās traumas Jaunavai, pazūd pašas no sevis. Viņa viegli un labprāt mācās jauno, lai arī tas attiecas uz tālu nākotni.

Gadījumos, kad aspekts izpaužas individuālā kartē, tā zemākā oktāva dod avantūrismu darījumos, neremdināmu ekscentriju, izvēloties veidolus un to apstrādes un savienošanas metodes, neprasmi atšķirt konstruktīvu ideju no nekonstruktīvas, kā arī haosu un destruktīvu veidolu sagrāvi, ja netiek ņemti vērā noteikti dzīves apstākļi un ir pārspīlēta tieksme pēc viedokļu neatkarības. Maldinošas ģenialitātes sajūtas, konstruējot jaunas, pilnīgas formas.

Attīstīts aspekts var dot spožu izgudrotāju vai smalku meistaru: elektroniķi, minidatortehnikas vai tehnoloģijas radītāju, elementārdaļiņu fiziķi, bet uz šo ir jānorāda arī citiem aspektiem. Aspekta augstākā oktāva var dot spējas apzināt pasaules fundamentālo pamatu fizisko un reliģiski-filosofisko koncepciju sintēzes līmenī.

Neptūns Jaunavā. 1928./29.- 1942./43. Dievatstātā Jaunava.

Šī paaudze garīguma un reliģiozitātes izpausmes meklē rituāla ārējās detaļās, kuŗru raksturs bieži ir pilnīgi nereliģiozs. Neptūns Jaunavā ir trimdā, tāpēc garīgā un reliģiskā dzīve iedzīta dziļi zemapziņā - gan personīgā, gan sabiedrības zemapziņā, savukārt ārējā dzīve pakļauta pragmatismam un Jaunavai raksturīgajai ideoloģijai: konkrētai un piezemētai, būtībā abstraktai, ideālistiskai un pilnīgi atrautai no realitātes. Šis aspekts ir smags pārbaudījums garīgās attīstības līmenim. Dievs it kā nostājas malā un attālināti vēro, kā ļaudis iztiek bez viņa, kādas ētiskās un morāles vērtības paliek nesatricināmas un, kādas pazūd bez pēdām.

Šī ir dzimušu ateistu paaudze. Viņu intuitīvie ceļa meklējumi pie Dieva jebkurā Neptūna situācijā notiek ar ļoti lielām pūlēm. Neizpausts Neptūns Jaunavas zemapziņā dod ļoti spēcīgu vainas apziņu un viņa to racionalizē, kā vien spēj: parasti pilnīgi neciešami vai arī kompensē, ārēji bezjēdzīgi sagraujot. Parasti pati sevi. Šim laikam raksturīgas pret nežēlīgiem režīmiem vērstas, dīvainas un neefektīvas politiskās pretošanās formas. Viņi netic savu bērnu reliģiozitātei, kaut gan varētu daudz ko no viņiem mācīties.

Plutons Jaunavā. 1956./58.- 1971./72. Pārveidojošā Jaunava.

Šis ir daudz konstruktīvāks aspekts nekā aspekts Plutons Vērsī, tāpēc, ka šeit Plutona pārveidojošā iedarbība skar nevis veidolu kopumā, bet metodes darbā ar tām un to saturošajiem elementiem. Šī paaudze, īpaši arī ar Urānu Jaunavā (1962.-.1968.), pilnībā izmainīs mūsu priekšstatus par pasaules pamatiem, izplatījumu un laiku, materializēs karmas likumus, pēc tiem izdarīs secinājumus par fizikas likumiem kā karmas likumiem, kuŗi darbojas izplatījumā - laikā. Īpašs progress jāsasniedz domas un gara savstarpējo sakarību apzināšanā, jāprecizē mentālā un astrālā plāna struktūra kopumā un atbilstošajam cilvēka tēlam atsevišķi.

Individuālā horoskopā šis aspekts dod interesi par pasaules uzbūves pamatiem un par likumībām, kuras jāievēro veidojot lielas formas no sīkām. Tā arī ir vēlme pārskatīt un radikāli mainīt realitātes uzbūves pamatprincipus, radīt jaunu, labāku esamību. Ja aspekts nav izkopts, šis viss paliek murgainu sapņojumu veidā vai izpaužas kā nihilisms attieksmē pret esošām struktūrām un formas veidošanas principiem.

21 59 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Nosaukums lauva, bet teksts par jaunavām. emotion

19 0 atbildēt

losene lauvu vieta ielikusi jaunavu un vispar kopet aizliekts

13 0 atbildēt

Nav lauvas, nav plusa!

4 0 atbildēt

Domā ka es to izlasīšu?

3 0 atbildēt

a kapec par jaunavu nesapratu ??

2 0 atbildēt

kaapeec teksts par jaunavām????

1 0 atbildēt

pfff !

0 0 atbildēt

Bullshit !!!!!!!

0 0 atbildēt

r u srs

0 0 atbildēt