local-stats-pixel fb-conv-api

Ouvertonas tilts - suņu pašnāvību tilts4

139 1

Šis tilts atrodas Anglijā, tas ir neliels un tā vienīgais uzdevums ir nodrošināt piekļuvi pilij. Tilts sniedzās pāri nelielai upītei, kura atrodas 15 metrus dziļā gravā. 1895. gadā šo tiltu pabeidza un kopš tā laika ap to notiek dīvainas lietas.

Jau kopš 1960. gada ir dokumentēti vairāk nekā 50 suņu pašnāvību gadījumi (kopā nolēkuši ap 600). Nav noskaidrots kāpēc suņi pēkšņi sāk uzvesties savādi un pārlec pāri margām, kas bieži noved pie nāvējoša kritiena pret akmeņiem. Ir vairākas versijas kāpēc tas tā ir, bet neviena vēl nav pierādīta un nosaukta par patieso.

1. Teorija ir tāda, ka zemāk tekošais ūdens rada skaņu, kura pievilna suņus, bet tā kā tilta mala ir 1,5 metrus augsta, suņi pāri neredz un tie instinkta vadīti lec pāri malai. Kā arī kāda optiska ilūzija, kura suņus velk pāri malām.

2. Teorija ir vairāk kā mīts. Tā stāsta, ka kāds vietējais iedzīvotājis krietnu laiku atpakaļ pagātnē ir pārmetis savu bērnu pāri tiltam. Cilvēki tic, ka šī bērna gars pievilina suņus un stimulē lēkt.

3. Suņu eksperts stāsta, ka 1,5 metru augstā siena izslēdz iespēju jeb kuram sunim redzēt tai pāri. Kā arī tekošā ūdeņa skaņa ir ļoti skaļa un tā mūlsina suņus. Tika veikts eksperimetns, kurā uz tilta nolika suni un dzīvnieku (peli,šinšilu vai vāveri). Uz šiem dzīvniekiem nereāģēja gandrīz neviens suns. Šī dzīvnieka maņa - oža pilnīgi atslēdzās atrodoties uz tilta. Ja viena maņa atslēdzas, cita paliek daudz spēcīgāka, šajā gadījumā dzirde. Skaļie ūdens trokšņi varētu iedzīt suni panikā, it īpaši, ja tā dzirde pēkšņi ir saasinājusies.

4. Kā arī vienkārša ziņkārība. Katrs cilvēks pirmo reizi ejot pāri kādam tiltam noteikti paskatīsies, kas atrodas lejā. Kāpēc gan tā nevarētu būt ar suņiem?

1.

139 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Vēl viena teorija ir, ka suņus pievelk peļu un ūdeļu smaka, kuras dzīvojot zem tilta.

Nezinu gan, kur tu šito izraki - 

"Tika veikts eksperimetns, kurā uz tilta nolika suni un dzīvnieku (peli,šinšilu vai vāveri). Uz šiem dzīvniekiem nereāģēja gandrīz neviens suns. Šī dzīvnieka maņa - oža pilnīgi atslēdzās atrodoties uz tilta."

Tādu eksperimentu veica, bet rezultāts bija pilnīgi otrādāks - tikai divi suņi nereaģēja uz smaku, visi pārējie metās tai virsū.

https://en.wikipedia.org/wiki/Overtoun_Bridge#Human_and_animal_deaths

5 0 atbildēt

daudz suņi tajā apkārtnē emotion

4 1 atbildēt