local-stats-pixel fb-conv-api

Mandelas efekts11

Sveiki, lasītāji ! Jāpadalās ar jums arī ar kaut ko interesantu un zinātnisku!

Varētu būt, ka daudzi no jums jau ir dzirdējuši par ''viltus atmiņu'' fenomenu, bet tieši šogad tas ir ieguvis lielāku uzmanību sabiedrības vidū.

Kas tad īsti tas ir? Mandelas efekts - cilvēks atceras kādu konkrētu situāciju kā reālu notikumu, lai gan tas nekad nav noticis.

Daudzi no mums - pārsvarā svešinieki - atceras pilnīgi vienādus notikumus ar pilnīgi vienādām detaļām. Tomēr, šīs atmiņas krasi atšķiras no vēstures grāmatās, laikrakstos un citur aprakstītā.

Šī nav viena no ''sazvērestības teorijām'' un arī pēdējā laikā tiek teikts, ka tās patiesībā nemaz nav viltus atmiņas. Šobrīd Mandelas efekts tiek izskaidrots ar to, ka eksistē paralēlās realitātes un tās ik pa laikam mainās. Tātad, šie notikumi, kurus cilvēki skaidri atcerās, ir notikuši kādā citā realitātē, kurā esam atradušies kādā pagātnes brīdī.

Nosaukumu ''Mandelas efekts'' radīja Fiona Brūma. Kāpēc tieši Mandelas efekts? Tāpēc, ka cilvēki šim fenomenam pievērsa uzmanību pēc tam, kad 2013.gadā nomira Nelsons Mandela. Interneta vidē parādījās neskaitāmi komentāri, kur cilvēki pauda savu izbrīnu par Mandelas nāvi, jo viņi bija pārliecināti, ka šis cilvēks miris jau astoņdesmito gadu beigās. Tas aizsāka veselu kustību, kur simtiem un pat tūkstošiem cilvēku skaidri atcerējās lietas, kas patiesībā nav notikušas.

Šoreiz vēlos pastāstīt par dažiem no populārākajiem Mandelas efekta fenomeniem.

384 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://mandelaeffect.com
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000
Labs raksts, tikai mans prārs nav spējīgs visu šito aptvert.
31 0 atbildēt

Deja Vu emotion 

12 0 atbildēt

mans draugs nesen pa šito stāstija, bet no viņa neko daudz nesapratu,bet tagad izlasiju n viss ir skaidrs! +++

9 0 atbildēt

Es stipri saskāros ar šo efektu kad aplūkoju karti - pēc manas atmiņas Dienvidamerikai vajadzētu atrasties daudz vairāk uz kreiso pusi un Austrālijai jāatrodas daudz zemāk. Varētu domāt, ka tā ir vienkārši slikta atmiņa, bet uzzinot, ka tūkstošiem cilvēku domā tā pat,  tad gan paliek neomulīgi...

5 0 atbildēt

Pirmajam oriģināli ir: "Spieglein, Spieglein an der Wand, / Wer ist die Schönste im ganzen Land?"

5 0 atbildēt

manuprāt te iet runa par "domām", nevis atmiņu. cilvēks ir iedomājies kaut ko, ko pēcāk piemērojis piem. attiecīgajam varonim. kas pēc tam tiek uzdots kā atmiņa.

5 0 atbildēt

Super raksts emotion 

4 0 atbildēt
Kad pirms vairākiem gadiem dzirdēju par N. Mandelas nāvi, tā arī uzreiz iedomājos kā tas var būt, jo liekas, ka kkur biju iepriekš lasijusi vai dzirdejusi, ka viņš nomira astoņdesmitajos. emotion
4 0 atbildēt

Madonna Luīze Veronika Čikone, savādāk nekad neesmu domājis.

Bet tēma interesanta, sasaucas biki ar Gustava le Bona "Pūļu psiholoģiju".

2 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt