local-stats-pixel fb-conv-api

Maģiskais šķidrums.20

Sveiki,es šodien centīšos jums pastāstīt nedaudz vairāk par ūdeni,kā jūs zināt. Varbūt jūs to jau zinājāt,bet ar ūdeni ir saistītas lietas,ko zinātne vienkārši NEVAR izskaidrot!

586 13 20 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 20

0/2000

Kāds laikam fizikas stundas ir bastojis? Piedod, bet es ar deviņu klašu izglītību varu atbildēt uz lielāko daļu no šiem jautājumiem.

20 3 atbildēt

Bet vai ūdens ir tik vienkārš kā vienkāršais viesturs? emotion

10 0 atbildēt

Njā!Kāds tiešām ir fiziku pamatskolā nobastojis!emotion

5 0 atbildēt

Atvainojos,bet atbildes uz visiem siem jautajumiem,skola jau macija.pirms 50gadiem varbut to neviens nezinaja,bet tagad atbildes uz visu so ir sniegtas. Bet varu papildinat,par udens misteeriju. Udens ir viela,kas var iznicinat gandriz jebko.Visa dziva sastava ir udens,bet paradokss ir taja,ka udens ari var nelaut rasties dzivibai,jo udens pats par sevi,iznicina dns.

5 0 atbildēt
Liec vēl šādus rakstus, tie liek bišk padomāt!!! +
5 3 atbildēt

Kad izlasīju virsrakstu ''Maģiskais šķidrums'', tad nez kapēc ūdens nebija pirmais kas ienāca prātāemotion

2 0 atbildēt

Vēl varēji minēt ūdens fenomenu, ka tam 4 grādu temperatūrā ir vislielākais blīvums.

Lai gan daudzas no šīm lietām patiešām ir neiespējami vai grūti izskaidrot, taču jāņem vērā, ja ūdenim šādu pārdabisko īpašību nebūtu, tad pastāv liela iespēja, ka dzīvība uz Zemes nemaz nepastāvētu vai būtu pavisam, pavisam citādi.

Piemēram, īpašība, kas nodrošina ūdens blīvuma samazināšanos tam sasalstot ledū, nodrošina arī to, ka ledus ūdenstilpnēs lielākoties peld pa virsu, tādējādi tajā brīvi var dzīvot zivis un citi ūdens iemītnieki. Tāpat mans pieminētais fenomens par lielāko blīvumu 4 grādu temperatūrā nodrošina to, ka liela daļa ezeru un citu ūdenstilpņu ziemā pilnībā neaizsalst.

2 2 atbildēt

4 - to rādija Galileo,ledus uzreiz,kad tiek pielikts siltāks priekšmets par pašu ledu,tas minimāli izkūst un dēļ ūdens,kas ir uz ledus,tas kļūst slidens,Galileo šito pierādija ar diviem gludekļiem - vienu karstu,otru aukstu,aukstais aizslīdēja nelielu gabaliņu,bet karstais kādas trīs reizes tālāk emotion

0 0 atbildēt
0 0 atbildēt
Es ar 5 1/2 klašu izglītību varu atbildēt uz lielu daļu jautājum
0 0 atbildēt

4. to stāstīja galileo.

0 0 atbildēt

1) - ūdens molekulas škidrā stāvoklī  rada vairāk "brīvas vietas" bet kad tas sasalsts , tas veido kristālrežģa stāvokli, kurā šīs vietas ir vēl vairāk (ūdens molekulu stāvokļa dēļ)

2) - slidenums rodas tieši tāpēc, ka veidojas kristālrežģa stāvoklis, molekulas ir daudzmaz vienmērīgi sadalījušās , tāpēc samazinās berze .

3) - Karstā ūdenī molekulas kustas straujāk, tas nozīmē arī to ka tās biežāk saskrienas, piemēram, ar trauka sienām kuras dzesē, tāpēc arī ātrāk notiek siltummaiņa.

Science, bitch.

0 0 atbildēt
1 2 atbildēt