local-stats-pixel fb-conv-api

Klīniskā nāve - Kā tu to izproti? Vai tu tai tici?40

101 0

Sveiki, spocēni! Šis ir mans pirmais raksts, tāpēc, lūdzu, neesat tik bargi un liekat + emotion Nerakstīju īpaši garu rakstu, jo zinu, ka tik un tā daudzi neizlasīs līdz galam.

Gribas jau mums, cilvēkiem, reizi par visām reizēm noskaidrot, kas patiesībā notiek pēc nāves. Vieni saka — ar to viss beidzas. Otri cerīgi bilst, ka nonākam debesīs, trešie teic, ka pametam šo pasauli, lai atgrieztos nākamajā dzīvē. Kā domā tu? Vēl, protams, ir ceturtie un piektie viedokļi, bet ir arī cilvēki, kuri, piedzīvojuši klīnisko nāvi, apgalvo — tādas nāves nemaz nav. Ir tikai pāreja citā, daudz skaistākā dimensijā. Par norisēm klīniskās nāves laikā ir dzirdējis teju ikviens — tunelis, balta gaisma tā galā, mirušo radinieku sirsnīga satikšana, sava ķermeņa vērošana no palātas griestiem un tā joprojām. Klīniski mirušie cilvēki bieži vien paši sevi redz no malas vai augšas miršanas vietā, pārsvarā slimnīcas palātā vai negadīuma vietā. Viņi apzinas, ka mirst, un jūt kā atstāj savu fizisko ķermeni. Visai bieži viņi vēro kā glābēji vai ārsti drudžaini darbojas ap viņu ķermeņiem. Tad tos iesūc tumšs tunelis un virza uz gaismas punktu.

Sasnieguši gaismu, viņi attopas brīnumskaistā ainavā un sajūt visaptverošu mieru. Gaisma piepildījusi viņus ar pašu jaukāko svētlaimes izjūtu. Sasniedzot nākamās pakāpes, viņi vairs neatgriežas.

Tomēr var būt arī nepatīkamas sajūtas. Pētnieki izdibinājuši, ka daži cilvēki iziet caur gaismas tuneli un tad attopas pelēkā miglā, kas pilda viņus ar dusmām un depresiju. Viņiem kopā ar citiem cilvēkiem atkal un atkal jāpārdzīvo sava veida izmisuma loks.

Kritika. Daudzi pētnieki šo redzējumu realitāti noraida. Viņi uzskata, ka tie radušies smadzeņu hipoksijas dēļ vai arī medikamentu iedarbes rezultātā. Bet kas to, lai zin. * Hipoksija - stāvoklis, kas attīstās, kad organisma audi tiek pārāk maz apgādāti ar skābekli vai tajos ir skābekļa apguves traucējumi bioloģiskās oksidācijas laikā.

101 0 40 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 40

0/2000

Man ir vāja sirds, bet ne tik vāja ,lai nespētu piedalīdies piem. sporta stundās (vairs neeju skolā, tāpēc nedomā ,ka man ir 13). Tomēr pienāca diena ,kad pārpūlējos, jo man vnk patīk izlikt sevi par visiem 123%, nonākot galā, sajutu kā mana sirds stājas un grasās padodies uz mani, nokritu, skatos augšā, redzu kā uz mani skatās visas šīs abstūlbušās sejas, katrs brīdis paliek tumšāks , katru gaismu kuru spēju saredzēt, bez brīdinājuma pārtapa tumši tumši sarkans, likās, ka tas ir viss un man godīgi sakot likās, ka tuvojoties nāvei, negribējās atgriezties dzīvē. Pec visa šī vel dažreiz ir bijuši tādi brīži tomēr visas pārējās reizes redzēju tikai un vinīgi gaismu. Esmu neticīgais tomēr, man vienmēr galvā palika viens jautājums, pirmajā reizē, kad knapi izprukos  no nāves ''vai es patiešām biju pie elles vārtiem?''

4 0 atbildēt

Versija par hipoksiju ir ļoti iespējama, jo daļa no cilvēkiem, kas sevi redzējuši no malas utt., paliek mazliet jocīgi. Visvieglāk to izskaidrot ar minimāliem smadzeņu bojājumiem no hipoksijas. Piemēram nav dzirdēts ka narkozes laikā visi staigātu pa tuneļiem, jo skābekli cilvēks saņem visu operācijas laiku.

2 0 atbildēt

ticu reinkarnācijai! 

2 0 atbildēt
Jebkurs ar ar astralo projekciju var tur ieiet...nopietni, bet tad jabut garigi stabilam un jaizdara pareizie solji...pectam gan vares sevi redzet no malas satikt radiniwkus..utt. Bet ar tavu isto organismu viss bus labi, bet ja nebusi garigi stabils, nebus diezko jauki
1 1 atbildēt

Paldies, liels. Es centos kaut ko noderīgu atrast, kā nekā pirmais raksts. emotion

0 0 atbildēt

Jebkura cilvēka reakcija ir ļoti sarežģīts ķīmiski bioloģisks process, tāpat kā (lūdzu neņemiet ļaunā) reliģija, ticība utt.

Ticība, reliģija ir organisma aizsargreakcija, kad kritiskos brīžos organisms vairāk vai mazāk izstrādā noteiktos enzīmus. Organisms aizsargā pats no sevis pat, tad kad to vajag. Attiecīgi padodot uz noteikto smadzeņu abgabalu vajadzīgos hormonus. Cilvēks ir ļoti tālu ticis pa evolūcijas kāpnītēm, viņam ir jāsaglabājas, organisms arī zin ko vajag darīt.  Nu pie kājas kā mēs saucam to kam ticam, tas mūs nomierina ( pareizie hormoni). Satraukums, nervi vēl kaut kā? Organisms saka, varbūt viss nav tik slikti, pamēģini to, to un to, mēs kaut ko lietojam..... Pajāt par mīnusiem, bet cilvēkam tomē jau sen vajadzēja saprast, ka viss ko viņš dara ir bioloģiski procesi, dogmas, uttt. Izprotot ķīmiski-fizikāli -bioloģisko uzbūvi, daudzi jautājumi who am i , atkrīt paši par sevi. Visi mēs esam daļa no globāliem procesiem, kurus nevaram pat īsti ietekmēt.....

0 0 atbildēt

Nu es pieminēju tikai to, ka reliģija ir IMHO cilvēka labs izgudrojums, kas sadarbībā ar ķermeņa aizsargreakciju daudziem ļoti labi palīdz. Otrkārt, gribēju Tev pateikt, ka ja tā tev ir gadijies rirmais vērsies pie mediķiem.

0 0 atbildēt
Jap, kautkas pazīstams.
0 0 atbildēt
Cilvēki ir atklājuši zinātni, bet tās radītājs ir Dievs... emotion
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Ticu dievam, bet ne aizkapa dzivei
0 1 atbildēt
Es esmu kristiete. Man mācītājs ir stāstījis par klīniskajām nāvēm, ko piedzūvojuši cilvēki, kas viņam stāstījuši. Tie visi varianti ir stāstīti no kristīgiem cilvēkiem, kuri ir ticējuši Dievam. Ir arī tā, kad iet ārā no ķermeņa, ausīs ir dzirdama tāda... dīvaina džinkstoņa...
0 1 atbildēt
Taisni kristieši ir piedzīvojuši labas beigas, izņemot tad, kad ārsti viņus atdzīvina utt
0 1 atbildēt