local-stats-pixel fb-conv-api

Kas mēs esam? Ko mēs šeit darām? Kāda ir mūsu jēga?8

80 1

Iesākumā pastāstīšu, kas ir šīs tēmas pamatā - Tā ir filozofija! Citiem vārdiem, atbilžu meklēšana uz, no daudziem aspektiem skatoties, šķietami neatbildāmiem jautājumiem, kā piemēram; "kas mēs esam?", "ko mēs šeit darām?", un "kāda ir mūsu jēga?"

Tā nu, lai neizklausītos pēc galīgi trakā, kas slīkst savās domās aiz gara laika, un, lai šis temats jums nesagādātu tikai mokas saprast domu, piedāšu jums arī kādu, cerams, pozītivu devu vakara noslēgumam jeb starta līnijai uz čuču muižu.

HA HA HA - cerams, ka patika :D

 

Nu atgriežamies pie sākotnējās tēmas. Pavisam nopietnas.

Sāksim ar atbildi uz jautājumu - kas mēs esam?

Kas tad to nezin? Mēs esam primāti jeb arī tā sauktie cilvēki, jeb Homo Sapiens. Sauciet kā gribat. Bet bija kāda filma "Matrikss", ko droši vien katrs no mums ir redzējis, vai vismaz dzirdējis par tādu. Filmas pamatā bija stāsts par virtuālo pasauli, kurā cilvēks kalpoja tikai kā baterija mākslīgajam saprātam, ko pats cilvēks bija rādījis, un kas iznīcināja visu pasauli, un tomēr nespēja izdzīvot bez cilvēka. Respektīvi, dzīvās mašīnās radījā jaunu-virtuālu pasauli, kurā iespundēja dzīvos cilvēkus, kas turpināja dzīvi neko nenojausdami par to, kas ar viņiem patiesībā notiek - mašīnas viņus izmantoja, lai uzturētu sevi pie dzīvības.

Labi, par to pietiks. Pārāk daudz tādu gudru filmu, videospēļu, no kurām, manuprāt, var ļoti daudz ko izzināt, ja vien prot savilkt scenarījus kopā vienā veselā.

Laikam novirzījos no tēmas. Tātad atkal - kas mēs esam?

Vai esat kādreiz domājuši, kāpēc mums zināmais kosmoss ir tik tukšs? Nu kā var bū, ka mēs šeit esam vieni? Bet vai tiešām esam? Kas zina. Bet, cik zinām, kosmoss ir tukšs, tik daudz planētu un zvaigžņu mums apkārt, bet sapratīgo būtņu, līdzīgu vai pārāku par mums, apdzīvotu planētu tā arī neesam atraduši. Bet kāpēc? Kāpēc cilvēces vēsturi ir tik daudz brīnumu un neizskaidrojamu faktu? Kāpēc ir visvisādi mīti un raksti, un grafiskie attēlojumi, kas liek domāt, ka pagātnē mūs ir apciemojušas saprātīgas būtnes? Kāpēc šodien ne? Varbūt esam kļuvuši pārāk bīstami viņiem? Bet varbūt viņi tikai spēlējas ar mums? pāriesim jaunā rindkopā.

Pēc manām domām, viņi patiešām spēlējas ar mums. Mēs esam eksperiments!

Kā jums šķiet, ja zinātne aiziet tik tālu, ka ļautu mums dzīvot tuvu mūžībai, un ļautu mums ceļot lielus attālumus samērā īsā laikā (es domāju bezgalībai tuvus), vai mūsu nākotnes zinātnieki, kas varētu būt jau mašīnas jeb mākslīgais intelekts, un kas būtu neizpratnē par viņu radītājiem vai priekštečiem - pirmajiem cilvēkiem. Vai viņi neizdomātu radīt dzīvību kādā galaktikas nostūrī, kur dzīvības nav, uz kādas neapdzīvotas planētas, lai sekotu tam līdzi cauri tūkstošgadēm un vēl vairāk, lai izsecinātu kā evolūcija viņus novedusi līdz šodienai?

Ja gribat saprast domu, iesaku noskatīties filmu "Mākslīgais intelekts" - http://www.imdb.com/title/tt0212720 filmā mana doma parādīsies pašās beigās, un tomēr, filma ir satriecoša, tāpēc iesaku noskatīties to no sākuma līdz beigām.

Ar to arī varam atbildēt uz nākamajiem diviem virsrakstā un ievadā pieminētajiem jautājumiem. Ko mēs šeit darām, un kāda ir mūsu jēga.

Un, ja jums šķiet, ka tomēr kaut kā pietrūkst, tad es iesaku pievērsties vēstures, zinātniskās fantastikas tematikai. Derēs gan raksti, gan filmas, gan datorspēles. Patiesībā noder viss. Pieredzes nekad nevar būt par daudz, un mums acu priekšā ļoti daudz ir tā ko mēs ignorējam, bet kas varētu noderēt, jeb vienkārši palaižam garām. Ļoti daudz kas aiziet zudumā.

Atkal mazliet nost no tēmas. atvainojiet.

Domāju, vienkārši savilksim gala faktus, lai censtos manas domas pārvērst neapšaubāmā teorijā.

1. Mēs esam kosmosa daļā, kur esam teju vienīgā saprātīgu būtņu apdzīvota planētā. Jeb kā teiktu pilsētnieki, mēs esam milzonīgi laucinieki.

2. Vēsture ir neizskaidrojama un mītiska. Pastāv tik daudz ziņojumu par NLO (ar ko es nedomāju tualetes podu orbītā, bet gan ārpasauļu civilizāciju tehnisko sasniegumu), pastāv tik daudz slēptu faktu un pierādījumu, un slepenības, ka citplanētiešu rases ir pabijušas šeit uz mūsu planētas, gan šodien, gan tāltālā pagātnē. Bet skaidru atbilžu tā arī nekad nav. Kaut kas tiek slēpts, kaut kas aprakts, kaut kas zudis ik katram.

3. ehh.. tas nav fakts. Tikai mana doma, ka, ja mēs esam eksperiments, tas varētu būtu tīri pašsaprotami, kāpēc ir tik daudz neiskaidrojumu lietu vēsturē. Līdzīgi kā ar datorspēlēm un datora programmatūrām. Pastāv pirmā versija, bet tad pie lietas ķeras testeri, kas ziņo par kļūdām, un klajā nāk jaunas versijas.

Cik zināms, arī cilvēks un visā dzīvā radībā sastāv no ģenētiskā koda. Pilnīgi viss, patiesībā. Varētu mēs būt kā viena liela datorsistēma, kas iespējama tikai pārsteidzoši attīstai saprātīgai civilizācijai vai mākslīgajam intelektam - datoram!

Sāksim ar to, ka sākumā šo planētu neapdzīvoja nekas. Tad atlidoja pirmie "zinātnieki", kas "iesēja sēklu" uz šīs planētas. Sākumā bija vieņšūņi, mikrobi un visādi sūdiņi (ja sekotu zinātnei, zinātu, ka arī mūsu zinātnikiem kaut kas līdzīgs jau šodien ir pa spēkam - radīt dzīvību mēģenē! taisīt klonus utt. daudz saistītu un mazāk saistītu lietu)

Atpakaļ pie tēmas (ciest nevaru, ka sanāk tik gari izteikties :()

Atlidoja pirmie "zinātnieki", radīja pirmajam eksperimentam draudzīgu vidi, tad izlaida eksperimentu brīvībā. Eksperimenti turpinājās, ar iejaukšanos dabīgā attīstībā un bez, līdz viņu zinātnes ļāva darīt ko vairāk kā vienkārši sekot līdzi. Attīstot ģenētiskā koda zinātnes, radīja rāpuļus vai ko tml.. ar laiku dinozaurus. Ļāva šim tam attīstīties savā vaļā, kaut ko citu, savukārt, palaboja, radīja jaunākas versijas, savādākas dzīvības formas. Un beigu beigās, radīja tādu būtni kā cilvēks, saprātīgo būtni, ar mērķi sekot šiem līdzī un izpētīt mūs līdz galam, lai izzinātu vairāk paši par sevi.

Cilvēkam attīstoties, arī lielie zinātnieki un "testeri" ik pa laikam mūsu apciemoja, lai kaut ko palabotu mūsu vidū, lai veicinātu cilvēka attīstību, lai radītu kultūru, radītu mītus un dievus...

Taču zināms, ka nekas nevar izpalikt bez kļūmēm un problēmām. Tās ir vienmēr un visur, tāpāt kā mūsu "testeriem", kas varbūt avarēja uz mūsu planētas, vai neveiksmīgi nomaskējās, ļaujot rasties mītiem par "NLO" šodienas cilvēkam. Bet varbūt tas viss bija izplānots, vai darīts pēc scenārija, ko kaut nedaudz paši ir savā vēsturē saglabājuši.

Lai nu kā, šodien jaunu mītu vairs nerodas, un tomēr ticība pastāv, dažādi uzskati, un pat pārāk daudz visādu dīvaiņu un neizskaidrojumu lietu.

Piemēram citplanētieši, iespējams, mūs vairs neapciemo tik bieži, jo negrib iejaukties mūsu tālākā evolūcījā, un viņi spēj mūs novērot no sava gala, jeb jau sen ir iefiltrējušies starp mums, un daudzas militāristu slepenie noslēpumi ir viņu darbs vai kļūda.

Kas zina. Bet es pieņemu, ka esam eksperiments, par ko, manuprāt, esmu pārāk daudz izstāstījis, lai šai teorijai nevarētu nepiekrist, kaut nu nedaudz. Nu tas tā..





80 1 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Labs domu gājiens, nekas pārāk orģināls, bet bija interesanti lasīt tieši tādēļ ka iztiepts.

2 0 atbildēt

labs rakstsemotion+

1 0 atbildēt

Es neteiktu, ka cilvēks ir saprātīgs. Homo sapiens sapiens jeb "ļoti saprātīgais cilvēks" ir tomēr pietiekami nesaprātīgs lai apzināti bojātu savas planētas "veselību" un apzināti sevi indētu.

1 0 atbildēt

Mākslīgais intelekts ir spēcīga filma ! Taču to esmu redzējis pasen, tādēļ visu neatceros pietiekoši labi, būs jāpaskatās atkal ! Par teoriju - jā, teorijas var būt daudz un dažādas, taču neviens nezin, kad uzzināsim ko vairāk par to ka esam cilvēki, un atrodamies kosmosā, kuru neviens nespēj ne izmērīt. Agrāk, kad biju mazāks, bieži sanāca sev uzdot jautājumus - cik liels ir kosmoss, kas notiek pēc nāves, kas mēs esam un kpc dzīvojam :)

0 0 atbildēt

mani filozofija iemidzinaemotion

0 0 atbildēt

+ par idejām :)

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

Dēls, Tu man apniki pie otrā punkta, bet aiz savas lielās svētbijības izlasīju visu. Jā, pārāk orģināli tas patiešām nav, un man pat īsti arī nepalīdzēja tas, ka ir ļoti izstiepts, bet, ja Tu, omiit, mēģinātu šo kārtīgi izstudēt, tad gan jau arī nokļūtu pie kā noderīga. Bet šis laikam ir jautājums, kurā īsti nekāds rezumējums nemaz nav, esmu pats par to domājis. Un man, šķiet, atbildes meklēšanai arīdzan ļoti traucē (cik nu to vispār var nosaukt par traucēšanu) lielā ticība visuvarenajam Dievam.

0 0 atbildēt