local-stats-pixel fb-conv-api

Strādājot McDonald's [1]150

1242 15

Šis būs pirmais raksts par to kā ir strādāt McDonaldā.

Iesākumā vēlos teikt, ka nemaz nebiju priecīgs, ka stājos darbā tieši tur, taču ļoti daudzkur mēģināju tikt un nekur tā pa īstam arī netiku. Dažas haltūras tur, dažas citur, nekā konkrēta. Taču, darbs ir vajadzīgs, bezdarbs ir liels, it īpaši jauniešu vidū, tā nu pieteicos, gaidot atbildi.

Pāris dienas pēc mana pieteikuma aizsūtīšanas saņēmu atbildi, ka jānākot uz interviju. Biju pārsteigts, ka ir atsaukušies, jo nekāda dižā pieredze man nebija. Tā nu es aizgāju uz pārrunām un kopā ar mani sēdēja vēl 2 cilvēki, kopā 6 cilvēki bija intervijā, tikai savādākos laikos. Var jau likties, ka šī intervija ir tīrākais sīkums, kas tad tur var būt? Bet es biju pārsteigts par to kādus jautājumus viņi uzdod. Piemēram- Ja tu būtu kāds dzīvnieks, kas tu būtu un kāpēc? Dzirdod šo jautājumu gandrīz uz vietas sāku zviegt, labi ka pirmais neatbildēju, bija laiks apdomāties. Tad vēl visādi jautājumi par līderu būšanu un apkalpošanu. Šī intervija ilga kādu pusstundu, līdz no mums visiem atvadījās un teica, ka sazināsies vēlāk.

Tajā pašā vakarā saņēmu atbildi, ka esmu izturējis pirmo kārtu, itkā es stātos kaut kādā 5 zvaigžņu restorānā, norunājām nākamo tikšanos. Nākošajā tikšanās reizē mani aizkavēja uz 2 stundām, vēlreiz vaicājot jocīgus jautājumus un lika lasīt kaudzi ar noteikumiem, drošības pasākumiem utt. Beigu beigās es tiku pieņemts, un nākošajā reizē jau sākšu mācīties par darbiem kas jāveic.

Ierados paradzētajā datumā, un mani ieaicināja iekšā, aizveda uz ģērbtuvi un iedeva darba drēbes kas ir diezgan drausmīgas, vienmēr, kad pats ēdu tur nepievērsu uzmanību tiem cilvēkiem ,kuri zālē tīra galdus un uzslauka, teikšu godīgi- tas nav patīkami zālē kura pilna ar cilvēkiem, iet viņiem apkārt tizlās drēbēs un vākt aiz viņiem, nedod dievs, ja dzirdi, ka kāds kaut ko ķiķina. Lai nu kā kad biju saģērbies, visu man sāka izrādīt, ak dievs cik daudz burgeru un frī kartupelīšu tur atrodas, grūti noturēties kādu nepaņemt. Menedžeri un darbinieki, vispār forši cilvēki, joko, izturas kā pret cilv;eku tas ir ļoti liels plus, jo tādu vietu ir maz. Darbiniekam kas strādā McDonaldā ir jāprot viss, konkrētāk ir 4 posteņi- kase, zāle, frī kartupeļi un burgeri. Katram darbiniekam ir jāmāk darīt tas viss. Pirmajā darba dienā man nācās tīrīt un sekot līdzi zālei, kas itkā nav tas grūtākais. Pirms darba uzsākšanas nācās noskatīties filmu par McDonalds politiku, ka jabūt komunikablam, ātram un draudzīgam.Asaras saskrēja acīs redzot kā tiek izmesti kādi 10 garšīgo burgeri un pilnu maiss ar frī miskastē, jo redziet tie drīkst stāvēt tikkai 10 min. Mazgājot zāles grīdu īpaši smaidīt negribējās, par ko man aizrādīja, bet tik jokojot par ko es atbildēju ES TAK GRĪDU MAZGĀJU, ES KONCENTRĒJOS :D. Tā nu nostrādāju 4h itkā apmācībā, un drīkstēju iet mājās. Rītdien man atkal ir jādodas turp jau nu divreiz ilgākā darba laikā 8h.

Pēc šīs dienas arī uzrakstīšu otro iespaidu rakstu, ja spokiem šis liksies interesants raksts. Ja ir kas tāds ko Jūs vēlētos zināt- lūdzu vaicājiet. Nākamreiz uzrakstīšu.

Vēl vēlos teikt, ka ir diezgan nomācoša tā sajūta, ka tu vienmēr esi domājis ka tādās darba vietās strādā tikai muļķi, bet pats nokļūsti tur. Liels plus ir darba alga, kas nemaz nav tik maza, biju pārsteigts, ka stundas likme ir diezgan augsta, tāpēc tomēr ir vērts kaut ko darīt, un arī visus garšīgos ēdienus var attēsties līdz nelabumam, žēl ,ka tie nav par brīvu, bet 50% atlaide arī ir kautkas.

1242 15 150 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Iz dzīves
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 150

0/2000

Jap, es, piemēram, gribētu zināt, kā Tev tālāk tur ies. Uzraksti vēl, ja sanāk. Un ja kāds zālē ķiķina, tas noteikti nav par Tevi. Cilvēki parasti pat īsti nepamana zāles darbiniekus. Viņi aizņemti ar ēšanu, paši ar sevi un savām sarunām. Tā Tu uztver, jo pats neērti jūties. Da normāls darbs, nekomplekso. Tagad esi blatos ar burgeriem. Cool : )

165 1 atbildēt

Man interesē, tikai cik tu pelni? Bet raksts liek noprasts par darbu gaitu... Paldies

91 0 atbildēt

Ciparus studijā. Kāda ir Tava alga? Un par "diezgan nomācoša tā sajūta, ka tu vienmēr esi domājis ka tādās darba vietās strādā tikai muļķi, bet pats nokļūsti tur" sasmējos. Ir gadijies par to aizdomāties.

60 1 atbildēt

Bet vispār čali baigais malacis, ka atradi darbu. Mūsdienās tiešām pohuj kāds darbs, ka tik ir. Nolīšana no vecāku adatas vienmēr ir apsveicama lieta.

48 0 atbildēt

2ls stundā? Cik tad ilgi viena maiņa ilgst? Tās pašas 8 stundas vai tomēr 12? Psc, tā jau var kļūt par oligarhu, strādājot maķītī :D

26 2 atbildēt

jo smagaak stradaasi jauniiba,jo vieglaak dziivosi vecumdienaas ;)

24 2 atbildēt
MJ avatarsMJ

Vienmēr esmu teicis, ka šādu darbu nenovēlu nevienam, lai arī tas nav no trakākajiem, bet tur strādājot par burgeriem tu negribēsi dzirdēt. 1. tā smarža - iedomājies tu savelcies dienas laikā smirdīgs pēc tiem burgeriem utt,tad tāds velcies uz māju! 2.Protams paziņu loks un tu šancē,mazgā gŗidu,kad ienak pazinu loks un sāk ķiķināt!Arī tas itkā sūds,bet pats trakākais, ka ilgas stundas un darbs nav no patīkamākajiem!!Taču labāk darīt kaut ko nekā gudri dir** tur es tev piekrītu!!

22 0 atbildēt

Ak dievs, Jūs tiešām esiet tik neaudzināti, lai prasītu, cik cilvēks pelna? Bet vispār, nav brīnums.

35 14 atbildēt

Bitch Please

Tu laikam smejies, Vot sudigi ir tad kad tev uz McDonaldu jaiet stradat ka Apsargam piektdienas un Sestdienas, VOT TA IR ELLLLLLLLLLLLLLE. Cinities ar iereibusiem cilvekim, kuri pie burgera grib piedzert snapsi, sak kauties utt.  Noverte to iespeju kas tev ir dota.

14 0 atbildēt

laikam visu dienu zapara un ar slapju muguru nakas skraidit apkart! Vienibais nesaprotu kapec edinashanas uznemumos vel kas jamaksa par pusdienam! + ja vel met ara brgerus un frishkas kuras neilgi pastavejushas :D come on ta nekur nav! iestradasies redzesi visu no citas puses! visus -/+ o_O

14 0 atbildēt

Šie "dīvainie" jautājumi... Atslēga ir pavisam vienkārša. Mērķis ir noskaidrot, cik prasmīgi tu spēj izteikt savu viedokli, gandrīz kā psiholoģiskais tests, pēc kā arī nosaka, vai tu esi majēstātisks putns, kurš sapņo par brīvību un plašām iespējam pasaulē, vai arī varbūt suns, kurš prot manipulēt, arī pastāvēt par sevi, kam ir apņēmība izdarīt.

Piemērus iedevu paši saprotat kādus. emotion

8 0 atbildēt

Darbs ir darbs. Malacis kad nenobijies un aizgaji strādāt.

7 0 atbildēt

~1.60 stundā uz rokas

7 0 atbildēt

darbs kā darbs. bet  es vienmēr esmu apbrīnojusi, kā viņi strādā! kā roboti bez apstājas.. tāpēc pastāsti nākamajā rakstā, kā tas ir? nejūties nenormāli pārguris? un gaidu par apmeklētājiem kko, jo zinu, ka pasaulē ir daudz/dažādu īpatņu. :D

7 0 atbildēt

Jau nevis jav emotion

7 0 atbildēt

Tie, kas te runā, ka vajadzēja mācīties utt te lieki piebilst, ka nejau visi ir tik nekaunīgi, lai vecākiem varētu 19 - 20 gados naudu prasīt, lai varētu redz ar draugiem aizbraukt patusēt... viss ir normāli cilvēks piepelnās varbūt, lai apmaksātu augstskolu respect!  Un tie jautājumi "Cik tu pelni" nav mācīts, ka svešu naudu neskaita?

6 0 atbildēt

Es Maķītī nostrādāju 3 mēn. Bet elle sākās jau ātrāk. Sākumā viss liekas tralalalalalā forši utt, bet vēlāk, kad tu tiec stāvēt pie kases ir vist tā teikt d*rsā. Cilvēki ir rupji, ēd kā rukši, brauc par visu virsū. Nedod dievas, ja tu aizmirsīsi ielikt salvetes, kas visu šito zarazu ēdīs mājās. Laikam tualetes papīra trūkums. Sakumā visi menedžeri un vadītāji liekas bumbulīši un zaķīši, tik jauki, ka vnk apkampt gribas. Vēlāk gan iebrauksi, kas tur par štelli. Visi viņi uz tevi lūr no augšas uz leju, alga ir vnk sū... Visus iztrūkumus, kas ir kasē atvelk no tavas algas nevis liek tev uzreiz samaksāt. Apmācība ļoti bieži vien ir pavirša, jāzin pārāk daudz nevajadzīgas informācijas. Tur visa tā smaidīšana un labas apetītes novēlēšana ir TIK uzpēlēta. Protams ir arī forši kolēģi, bet ir tādi, kuri trin mēli par citiem utt.  Es domāju, ka tur ir jābūt psihopātam, lai nostrādātu ļoti ilgi. Jāstrādā ir 8-10/11h un ir tikai VIENS pusstundas pātraukums (lai gan pēc darba likuma, 8h strādājot ir jābūt 1 h pārtraukumam, bet viņi jau žuļiki visu sačinījuši tā, ka tu tur esi uz pusslodzi, bet strādā kā vergs uz pilnu slodzi, un tik un tā dod tev tik pus h pārtraukumu) Iesaku OBLIGĀTI rakstīt dispozīciju kladē, kad vari strādāt un kad nē, jo citādi rukāsi 7 dienas ned. un iepūt pusslodzei. Bruto alga ir 2.10LS, bet pārbaudes laikā ir mazāk. Uzraksti un pastāstīšu vēl. Viennozīmīgi novēlu tev veiksmi. Brīdinu, ka baigi ātri var sačakarēt nervus.

5 0 atbildēt

Esmu dzirdējis ,ka Merķeļa ielas Maķī frišku cepēji vakaros sametas sūro un piemīz frišku eļļu :D

4 0 atbildēt

Interesants rakts...

4 0 atbildēt

vareesi teikt - es nenokaa nebaidos, esmu straadaajis mcdonalds

4 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »