local-stats-pixel fb-conv-api

Pozitīvās domāšanas spēks3

48 3

Sveicināti, spoki!


Viela pārdomām no Napoleona Hilla "Pozitīvās domāšanas spēks" grāmatas. Izrakstīti, manuprāt, spilgtākie citāti no izcilā autora.

N. Hills dzimis 1833. gadā nabadzīgā ģimenē un guvis lielus panākumus advokāta un žurnālista darbā. Viņš bija divu Amerikas Savienoto Valstu prezidentu, Vudro Vilsona un Frenklina Delano Rūzvelta, padomnieks. Ar Kārnegija palīdzību viņš formulēja panākumu filozofiju, balstīdamies uz neskaitāmu nabadzību pārvarējušu cilvēku atziņām un pieredzi.

Napoleons Hills saka:

Jūsu prātam pieder noslēpumains neredzams talismans. Tā vienā pusē ir iegravēti burti PDV (pozitīvs domāšanas veids) un otrā pusē NDV (negatīvs domāšanas veids). Pozitīvs domāšanas veids dabiski piesaistīs labo un skaisto. Negatīvs domāšanas veids laupīs jums visu, kas padara dzīvi vērtīgu. Jūsu panākumi, laime un bagātība ir atkarīgi no tā, kā jūs noskaņojat savu prātu.

„Un pozitīvā domāšanas veida sastāvdaļas ir tādas pozitīvas īpašības kā ticība, cerība, labdarība, optimisms, pacilātība, augstsirdība, iecietība, takts, laipnība, godīgums, labā saskatīšana, iniciatīva, patiesīgums, tiešums un veselais saprāts.”

„Ja jums ir kāds vērtīgs mērķis, izdomājiet vienu iemeslu, kādēļ jūs to varat sasniegt, nevis simtiem iemeslu, kāpēc to nevar. Viens no noteikumiem, lai ar PDV palīdzību iegūtu to, ko vēlaties, ir darboties, koncentrējot savas domas uz šo mērķi. Vēl viens: „Noejiet lieko jūdzi.” ”

„Cilvēks ir vienīgais dzīvnieku valsts pārstāvis, kas pateicoties savai apziņai, spēj pats ar gribas palīdzību iekšēji kontrolēt savas emocijas, nevis ir spiests to darīt ārēju apstākļu ietekmē. Viņš vienīgais spēj apzināti mainīt savu emocionālo reakciju ieradumus. Jo civilizētāks, kulturālāks un izsmalcinātāks jūs esat, jo vieglāk varat kontrolēt savas emocijas un jūtas – ja vēlaties to darīt.”

„Ja vēlaties būt enerģisks, darbojieties enerģiski. Bet, protams, pārliecinieties, ka jūsu enerģija tiek tērēta labam un derīgam mērķim.”

„Vai spējat piesaistīt laimi?

Ābrahams Linkolns ir teicis: „Esmu ievērojis, ka cilvēki ir tieši tik laimīgi, cik laimīgi viņi apņemas būt.”

Starp cilvēkiem ir neliela atšķirība, tomēr tā izraisa lielu atšķirību! Nelielā atšķirība ir attieksme. Lielā atšķirība ir tā, vai attieksme ir pozitīva vai negatīva.”

„Ja laimes meklētāji uz brīdi apstātos un padomātu, viņi redzētu, ka prieka brīžu, ko viņi jau tagad var izbaudīt, ir tikpat daudz kā zāles stiebru viņiem vai rases lašu uz puķēm rīta agrumā.”

„Ja divām spēcīgām personībām, par spīti nesaskaņām, vēlams dzīvot kopā, vismaz vienai no tām jāizmanto PDV spēks.

Jūsu uzdevums šai nedēļai būs tāds. Kad jūsu māte lūgs jums kaut ko izdarīt, dariet to ar prieku. Kad viņa izteiks kādu viedokli, piekrītiet tam patīkamā, sirsnīgā balsī vai arī nesakiet neko. Kad vēlēsieties viņu nosodīt, atrodiet kaut ko labu, ko viņai pateikt. Jūs iegūstiet ļoti patīkamu pieredzi. Viņa, ļoti iespējams, sekos jūsu paraugam.”

„Ja jūs aizvaino baumas, jūs varat apņemties netenkot, jo pretējā gadījumā aizvainosiet citus.

Ja jums nepatīk kāda cilvēka balss tonis vai attieksme pret jums, centieties neaizvainot citus, runājot vai rīkojoties līdzīgi.

Ja jums nepatīk, ka kāds jums dusmīgā balsī uzkliedz, uzskatiet, ka citus tāpat atbaidīs tas, ka jūs uzkliegsiet viņiem – pat ja tas būtu piecgadīgais dēls vai ļoti tuvs radinieks.

Ja jūs aizvaino tas, ka kāds pārprot jūsu nolūkus, parādiet savu pārliecību – dodiet citam cilvēkam iespēju mainīt domas.

Ja jums nepatīk strīdi, sarkasms, dzēlīgs humors un jūsu ideju, draugu vai radinieku kritizēšana, ir loģiski pieņemt, ka arī citiem tas nepatiks.

Bet ja jums patīk saņemt komplimentus – ja jums patīk, ka jūs atceras, - ja jūtaties laimīgs, zinot, ka kāds par jums domā, varat droši pieņemt, ka arī citi jutīsies laimīgi, ja jūs viņiem izteiksiet komplimentu, atcerēsieties viņus vai uzrakstīsiet viņiem vēstulīti, lai viņi zinātu, ka jūs par viņiem domājat.”

„Attālums padara sirdij tuvāku – ja vien notiek vēstuļu apmaiņa. Daudzas laulības ir noslēgtas tāpēc, ka atšķirtībā mīlestība kļuva vēl stiprāka.”

„Atceries, ja ar cilvēku viss kārtībā, viņa pasaule būs kārtībā.

Viņš var piesaistīt laimi tāpat kā bagātību, nelaimi vai nabadzību.”

„Un zemapziņa nekad neko neaizmirst.

Tā izmanto savus spēkus tikpat efektīvi kā apziņa. Jo tā pilda kādu indivīda vajadzību, kas netiek galā ar vainas izjūtu, izmantojot PDV. Šī izjūta padara viņu slimu. Tā liek viņam ciest.”

48 3 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Dzīvē esmu piedzīvojusi pietiekami, lai tam ticētu. :)

2 0 atbildēt

taisniba jau ir, bet gruti to visu ieverot ...

1 0 atbildēt