local-stats-pixel fb-conv-api

Lietus sandales 36 / tagad "Roze" (2)4

38 0

"Roze" atnāca uz tikšanos arī nākamajā vakarā, parunāties - bet sacīja, lai Anita atrod kādas baltas sandales. Atrada, kā izrādās, savā skapī un kādus divus gadus neuzvilkusi.


- Man patīk arī fotografēt, - ne bez kautrēšanās "Roze" izdvesa.
- Jā, padzeram kafiju un kaut kur aizejam?
- Jā, tepat netālu ir kāds bradājamais ūdens, kas vēl šodien būs silts. (Saule spīdēja, un diena likās vispār pat karsta).
Anita tomēr nenocietās un apjautājās: - No kurienes jums tā tieksme ir?


- Nezinu, bet pirmās atmiņas ir tādas, ka es ar savu mamu aizgāju uz jūru, pārāk tuvu ūdenim nokļuvu un man vilnis paķēra. Toreiz bija svārciņi un kājās mazās kurpītes, kas tā arī saucas "puddle jumpers" (peļķu lēkātajas - palūkojieties mātē Googlē, uz šo angļu vārdu šo to atradīsiet). Biju slapja, bet ne dusmīga, kaut kā uz reizi iepatikās.


- Un jūs pec tam ne reizi vien...?
- Jā, vispirms kā mazbērns atklāti un "nejauši". Bet kad biju jau lielāka, tad slepeni to darīju. Mazā dīķīti vecāku lauku īpašumā. Vakaros, kad visi pieaugušie jau bija pie miera. Tā tas vilkās līdz ģimnāzijas pēdējai klasei. Pēc tam studijas, skolotājas darbs, ģimene. Uz gadiem tas viss it kā aizmirsās. Bet tad vienu dienu pirms diviem gadiem uznāca gāziens, un tad manas sandales izmirka pa galam. Un "es atdzimu", domādama - ka atkal pa laikam jādara. Un darīju, tikai fotografēties līdz pat šim brīdim ienienāca prātā.


- Garš stāsts, droši vien...
- Jā, tas vilkās cauri visiem šiem gadiem. Un savos 45cos, man ir otra jaunība klāt... ejam?
- Ejam, - Anita piebalsoja, kafija bija izdzerta un varējām iet uz upes pusi.
Upe nebija tālu, pāris kvartālus vien. Jau tur mazs līcītis. "Roze" uzvilka no kabatas kādu glaunu aiz-fonu un taisījās uz fotografēšanos.
Anita uzvilka sen nenēsātās sandales, un viss varēja sākties. Iesākumā gan tās nedaudz berzās kājās, bet pie pirmās saskares ar ūdeni- tas kļuva mīkstas un pieglaudīgas un komfortablas.
"Roze" fotografēja un fotografēja, vispirms palēnām, un tad aizvien kaislīgāk. "Rozes" vaigos iezagās sārtums, un pavilciens. Anotai nemanot, ar roku neuzkritoši nobraukāja gar pašas svārkiem, kas bija pagari.

Sanāca pirmās bildes.

Reklāma
38 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 4

0/2000

Šis komentārus saņems "Patīk" bez iemesla!

4 0 atbildēt

Tekstā ir upe, bildē javna baseins emotion

2 0 atbildēt