local-stats-pixel fb-conv-api

Lielbritānijas x faili.3

18 0

Ir pagājušas dažas dienas, kopš Lielbritānija pavisam officiāli atļāva visiem interesentiem internetā lejupielādēt Lielbritānijas aizsardzības ministrijas dokumentus saistībā ar nezināmiem lidojošiem objektiem jeb NLO. Tad nu mans pienākums bija šos failus lejupielādēt, izpētīt un pastāstīt par tiem jums.

Pirmā dzirdēšana par šo gājienu no Lielbritānijas valdības puses manā gadijumā nāca no Radio SWH BB brokastīm, kur visiem zināmie dīdžeji jokoja par šo notikumu. Tiesa, ne pārāk adekvāts pirmais avots, tādēļ īsti neņēmu to vērā. Vēlāk šī pati informācija nonāca pie manis caur daudz nopietnāka satura masu mēdijiem. Tad nu arī es uzsāku meklējumu interneta pēc šiem failiem.

Iesākumā ceļu var atrast galvenokārt uz dažādām ārzemju ziņu lapām, kas apskata šo notikumu atkal un atkal, bet ne uz pašiem dokumentiem. Nākamais, kas uzpeld ir pavisam neoficiālas lapas ar pāris dokumentiem, no dokumentu kopuma. Iesākumam labi, taču ne pārāk uzticami. Pēc pus stundas pacīnīšanās ar google.lv, nonācu beidzot līdz officiālai lapai, kur izklāstīta visa informācija, un lejupielādējami visi Lielbritanijas aizsardzības ministrijas faili saistībā ar NLO no 1950. – 1986. (pēdējais ko spēju pagaidām ieraudzīt) gadam. Tātad nav paši jaunākie materiāli. Kāpēc sākot tikai ar 1950. gadu?

Neliela priekšvēsture
Pirmais reģistrētais ziņojums ar nosaukumu NLO, ticis iesniegts 1947. gada 24. jūnijā, Vašingtonas štatā, ASV, un to iesniedza privātās lidmašīnas pilots – Kenets Arnolds. Viņš ziņoja, ka manijis debesīs šķīvja veida lidaparātus, kas pārvietojušies neticamā ātrumā un trajektorijās. Vēl tālākai priekšvēsturei jāpiemin, ka idejas par šķīvjveida lidaparātiem pavīdējušas jau otrā pasaules kara laikā. Kad sabiedroto spēki uzvarēja karā, viņi piekļuva Fašistiskās vācijas militārajai informācijai un starp dažādu militāro tehniku rasējumiem atradās arī gaisa transporta līdzekļi ar šķīvju formu, ko Hitlers bija iecerējis būvēt, lai iegūtu pārspēku gaisā, jo viņaprāt, šādi lidaparāti spētu iemantot vēl neredzētas manevrētspējas. Lai vai kā, tas jau ir cits stāsts.

Tā nu pēc 1947. gada ziņojuma, līdzīgi iesniegumi tika saņemti ne tikai ASV, bet visaprkārt pasaulei. Visiespējamākie cēloņi – slavu ieguvušais pirmais ziņojums, zinātniskās fantastikas radio šovi, grāmatas un cilvēku iztēle. Taču 1950. gadā Vinstons Čērčils officiāli lika ievākt ziņojumus par NLO un nodalīt tos atsevišķā grupā, jo šajā laikā Lielbritānijā šādu ziņojumu skaits bija pamatīgi pieaudzis. Vienu vārdu sakot, 1950. gadā tika aizsākti Lielbritānijas X-faili.

Atpakaļ tagadnē
Tātad manās rokās nonāca liela daļa materiālu, ziņojumu, vēstuļu no Šīs nodaļas arhīviem, taču visticamāk tie ne tuvu nav visi faili, taču tikai faili, kas pēc Lielbritanijas valdības domām neapdraud valsts drošību, bet tajā pat laikā parāda cilvēkiem, ka nekā neticami slepena šajos failos nav. Nav nekādu sazvērestību un tiešu kontaktu ar ārpuszemes civilizācijām (tiesa gan, daļa no iesniegumiem tieši to apgalvo, bet par to vēlāk).

Materiāli izskatās diezgan autentiski un skenēti no neskaitāmām papīru kaudzēm, kā arī sākumā savāda paskata negatīvi. Kā jau mineju materiāli satur neskaitāmus ziņojumus par manītiem NLO virs Lielbritanijas, par savādām gaismām mežos, par labības apļiem, un pat par tiešiem kontaktiem ar saprātīgām ārpuszemes būtnēm. Vēl materiālos ir atrodamas neskaitāmas vēstules starp amatpersonām aizsardzības ministrijā, kā arī starp aculieciniekiem. Tā pat dažādi ziņojumu par šo gadijumu izmeklēšanu. Teksta patiešām ir daudz, lai gan lietas, par kurām iet runa, ne tik ļoti. Ir vairāki incidenti, par kuriem ir patiešām daudz materiālu, kamēr citi tikai vienreiz nenozīmīgi tiek pieminēti.

Lai vai kā, ja jūs jau nevarat nosēdēt un gribas kliegt – Iedod taču linku, kur to visu var dabūt – tad šeit tas ir. Ņemiet, lejupielādējiet, lasiet un meklējiet sazvērestības, ja jums ir liekas neskaitāmas stundas un gana liela deva entuziasma. :) Taču mans pienākums bija ne tikai šos dokumentus iegūt, bet tos arī caurskatīt un tālāk izfiltēta veidā tos nodot jums. To arī darīšu! Tikai ar nožēlu jāatzīst, ka ne šodien. Pašlaik vēl sēžu iegrimis neskaitāmās lapās ar rakstāmmašīnas druku un Lielbritānijas aizsardzības ministrijas zīmogu. Taču Pavisam tuvā laikā, gaidiet interesantākos gadijumus no šiem materiāliem šeit pat, pārstrādātus, pārtulkotus, kopsavilkumu formātā. Tas aizņemtākajiem mana bloga apmeklētajiem!

Es uztaisu jaunu krūzi ar kafiju, ieslēdzu galda lampu un atkal pievēršos sava laptopa ekrānam, lai izmeklētu garšīgākos stāstus priekš jums!

18 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Tas ir tavs literatūras darbs vai īstenība?emotion

0 0 atbildēt

pirmajā acu uzmetienā izlasīju kā x-faktors nevis x-failiemotion

0 0 atbildēt