local-stats-pixel fb-conv-api

Karogu karjerā3

Ceļā uz Ainažiem, kur atrodas Kaskādes žetona zāle, mūsu varoņi piestāja Karogu karjerā. Tas ir pastaigu parks, taka uz Karogu alām, dabas taka uz Dzelzāmura dižakmeni, lieliska vieta, kur atpūtināt kājas pēc piecu stundu gājiena. Tas bija tikai pusceļš līdz jūras krastam, taču labāku nakšņošanas vietu Mia kartē nespēja atrast.

Nokļūstot pie nelielās ūdenskrātuves, visi saprata, ka labāka vieta nebūtu iedomājama. No krasta, tālumā varēja saskatīt salu, uz kuru veda koka laipiņa, to draugi izpētīja nākamajā rītā pēc pamošanās. Neapskatīts nedrīkstēja palikt arī Dzelzāmura dižakmens, ko Eduards salīdzināja ar Džeududu vecumdienās.

Visi četri iekārtojās vienā no vietām, kur ļauts ierīkot ugunskuru, lai pagatavotu vakariņas. Šajā vakarā kārta krita Adriana virzienā, kas nozīmēja daudz gardus mednieku cīsiņus. Uguns iekuršanai talkā nāca Laimja Sindekvīls, kurš ar nelielu pūtienu radīja liesmojošu un siltu liesmu. Līdz ar viņu tika izlaists arī Vortoitls, kurš bez kavēšanās iemēģināja ūdenskrātuves jaukos ūdeņus, ļaujoties laiskai peldei. Savukārt Turtvigs neatkāpās ne soli, diedelējot Laimja kabatā noglabātos cepumus. Dodou apsēdās tuvākajā zāles placītī un vēroja pārējos darbībā.

Pokemonu atpūtai un kāju izstaipīšanai sekoja arī Adrians, izlaižot visus savus pokemonus. Kā mazākais, Īvijs neizlaida no acīm savu treneri, gardos cīsiņus nogaršojot ātrāk par citiem. Viņš vispirms sabāza mutē cik vien daudz gaļas izstrādājumus varēja, līdzinoties kāmim ar pārbāztiem vaigiem.

Pirmo reizi Mia izlaida arī savus pokemonus, uzsviežot trīs pokebumbas. No tām izleca Ponita, Mjau un Alola Nainteila. Liesmojošais zirgs izsāka jost par tuvāko apkārtni, izkustinot stīvās kājas. Mjau ieleca meitenes klēpī un kā kārtīgs kaķis ieritinājās jaukai snaudai. Nainteila steidzās pie ūdenskrātuves malas, palakt pāris malkas ūdens.

Eduards nevēlējās atpalikt no draugiem un arī izsauca savus pokemonus no sarkanbaltajām bumbām. Džeududs uzsāka rotaļas ar Kjūbonu, imitējot cīņas situācijas, savukārt Nidorino devās Adriana virzienā, diedelējot vakariņas.

-Adriana pasaulslavenās vakariņas ir gatavas- Adrians sauca draugus tuvāk iekurtajam ugunskuram.

Saule jau bija devusies aiz koku galotnēm, aizvien vairāk izgaismojoties milzīgam apaļam mēnesim virs mūsu varoņu galvām. Likās, ka tas ar laso pievilkts tuvāk zemei, blāvi atgādinot ainu no Visvarenā Brūsa.

-Pasaulslavenas tās ir tikai tāpēc, ka tu tā tās sac- Mia pazobojās par savu draugu, ieņemot vietu uz lielākā akmeņa līdzās ugunskuram. Pārējiem bija jāsamierinās ar dažādu lielumu bluķīšiem.

Ap ugunskuru sasēdās arī visi pokemoni, lielākai daļai ar siekalām mutē paskatoties uz Adriana sagatavotajiem gardumiem. Tur atradās kaudze ar pokemoniem radītu ēdienu, kartupeļi un cīsiņi. Tikai divi no visas grupas turpat netālu saritinājās un lēma, ka labāk būtu doties pie miera. Īvijs un Nidorino savus vēderus jau bija piepildījuši maltītes gatavošanas laikā.

Pēc sātīgas paēšanas visi turpat, zem miljons miljardiem zvaigžņu devās pie miera. Daļa uz zemes, citi ielīda guļammaisā, bet visi vēroja plakstiņus no otras puses. Soli visiem priekšā bija Īvijs un Nidorino, kuru vaļīgo miegu iztraucēja krūmu čaukstoņa. Pavēruši acis, viņi piecēlās kājās, un lēnā solī devās krūmu virzienā.

Pārējie ciešā miegā, neko nenojaušot gulēja, Laimim ik pa laikam skaļāk iekrācoties. Īvijs jutās drošāks un atradās pāris soļus priekšā Nidorino, bet neskrēja parāk tālu neizvirzījās uz priekšu, jo apzinājās, ka draugs ir spēcīgāks un vajadzības gadījumā varētu patverties aiz viņa muguras.

No krūmiem izleca pieci Ratatā, aiz kuriem izlīda arī Ratakeits. Viņš ir liels grauzēja veida pokemons, kurš izlīda uz četrā kājām, bet pēc tam saslējās uz pakaļkājām, lai izskatītos lielāks. Viņš augumā bija nedaudz īsāks par Nidorino, taču gandrīz uz pusi lielāks par Īviju. Krēslā nevarēja novērtēt viņa dzeltenbrūno kažoku un krēmkrāsas pavēderi. Garā un zvīņainā aste locījās aiz viņa, līdzīgi kā trīs ūsas katrā sejas pusē un īsie rokas pirksti. Mēness atstarotajā gaismā varēja redzēt Ratakeita mūžīgi augošos zobus un šaurās melnās ausis ar tumšo iekšpusi.

Grauzēji bija ieradušies uz neatdošanu paņemt vēl smaržojošos ēdienu atlikumus, bet ne Nidorino, ne Īvījs nedomāja to pieļaut. Nidorino centās tikt galā ar Ratakeitu, bet indes pokemona vājā redze tumsā deva savvaļas pokemonam priekšrocības.

Tikmēr mazais Īvijs atvairīja Ratatā uzbrukumus, metot zeltītās zvaigznītes. Taču kamēr divus spēja aizkavēt, trīs tika garām Īvijam un jau gandrīz atradās pie vēljoprojām guļošajiem draugiem. Nidorino pa aklo centās tikt galā ar Ratakeitu un nevarēja pievienoties cīņā ar Ratatā.

Pēkšņi Īvijs kļuva balts, gluži kā izlecis no pokebumbas, tikai šoreiz pēc vairākām sekundēm viņš pamazām sāka augt. Jau pēc mirkļa Ratakeits un Nidorino pārtrauca cīņu, abi skatījās uz vietu, kur tikko atradās pusmetru garais pokemons, bija pilnīga tumsa ar dažām neskaidrām dzeltenām līijām.

No ļembasta pamodās arī pērējie, Adrianam, Eduardam un Mia ar rokas baterijām apspīdinot apkārt notiekošo. Savu artevu deva Ponita, kurai pamostoties uz ķermenņa parādījās liesmas. Zaglīgie Ratatā sastinga, bet ne no bailēm, viņi mistiski pacēlās augšup un ielidoja krūmos, no kuriem pirms brīža izleca. Viņiem līdzi aizlēkšoja arī Ratakeits, kas atbrīvojās no Nidorino gūsta.

Nidorino piesteidzās pie Umbreona un ar plecu piebakstīja, tā vēl nesen mazo Īviju apsveicot ar veiksmīgo evolūciju.

Apjaušot, ko augstu debesīs karājošais mēness ir izdarījis ar mazo Īviju, Adrianam mirkli pazuda spēja runāt. Eduards paķēra savu pokedeksu, lai saprastu, kas par avēru stāv viņu priekšā – „Umbreons ir zīdītāju pokemons, kuram ir gluds, melns ķermenis ar četrām slaidām kājām un sārtinātām acīm. Viņam ir divi smailu zobu pāri, kas ir redzami, kad tā mute ir atvērta. Tam ir garas, smailas ausis un kupla aste, katrai ap tām ir dzeltena josla. Uz Umbreona pieres un kājām arī atrodas dzelteni gredzeni”.

Umbreons pārlaida skatienu pār visiem draugiem un ar precīzu lēcienu nokļuva pie Adriana, nolaizījis trenera seju, saritinājās viņam blakus un kopā sagaidīja nākamo rītu. Tajā jau visiem gaidāmi jauni piedzīvojumi ar mērķi kļūt par labāko pokemona treneri pasaulē.

30 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000