local-stats-pixel fb-conv-api

Heivs (7)0

37 2

Labas dienas! Man visu laiku nāca vēstules, protams, ka tajās bija lai turpinu Heivu. Esmu saņēmies rakstīt biežāk. Es nezinu kas man bija, bet vienkārši vairs nekas nenāca galvā.

Laikam ejot, arī ar manu rētu palika ar vien sliktāk. Tā ir piepampusi un ļoti surst. Izskatos pēc kropļa, ja godīgi. Mans prāts ir apžilbināts, jo attiecības ar Īferiti kļūst ar vien nopietnākas. Es viņu mīlu. Nezinu vai vispār varētu dzīvot bez viņas skaistā smaida, bez viņas brīnišķigajām acīm. Esam pie aizliegtā meža. Žogs ir pieslēgts elektrībai.

"Īfe? Ir viena problēma. Es negribu lai mani nosit elektrība. Kā domā tikt otrajā pusē?" jautāju.

Īfe pasmaida. "Tā nav nekāda problēma. Nāc, seko man! "

Mēs paejam nedaudz tālāk un tur ir brīva ieeja , bez žoga.

"Nebiju domājis, ka aizliegtajos mežos ir tik viegli tik iekšā. Nekad nebiju domājis, ka tas būs tik viegli. " pasmaidu.

"Nu, re, ka tomēr tas ir vieglāk par vieglu, bet tagad mums jaatrod tev zāles. Tas var aizņemt ilgāku laiku." Īfe paskaidroja.

Ja godīgi, labāk būtu palicis savā ūķi un gulējis, jo rēta briesmīgi sāp uz katra soļa. Man ir sajūta, ka tā ir kaut kāda zīme vai sods. Es nezinu, bet tā nav parasta rēta, es neticu fantastikai, bet varbūt, ka esmu briesmonis. Smieklīgi.

"Pastāsi man sīkāk par sfagniem." jautāju Īfei.

"Labi, ja jau gribi zināt, bet tas būs diezgan garlaicīgi. Es domāju, ka tādiem kā tu, tas neintresē." Īfe sāk stāstīt visu visos sīkumos.

"Sfagni, ko mēdz saukt arī par kūdras jeb balto sūnu, jo krāsa variējas no tumšzaļas līdz ļoti gaišai, ir izejviela vienam no mūsu vērtīgākajiem derīgajiem izrakteņiem – kūdrai. Taču daudzi nemaz nezina, ka šis augs ir nepamatoti piemirsts dabas materiāls, kas izmantojams arī medicīnā un mājsaimniecībā. Īpaši tādā, kur vieta arī guļbaļķu pirtiņai un suņa būdai. Sfagnu sūnu nebūtu vēlams sajaukt ar ķērpjiem, kas arī mēdz būt balti. Galvenā atšķirība – ķērpji aug sausās vietās un tiem nav lapu, turpretī sfagni – mitrās, greznojoties ar ļoti savdabīgām lapiņām. Purvos tie veido galveno sūnu klājumu un dažreiz atrodas pat zem ūdens."

"Es domāju, ka pagaidām pietiks informācijas. Atceries, ka meklēt vaig arī ūdens krātuvēs. Meklējam ļoti uzmanīgi. " Īfe ļoti zinoši skaidroja, bet tik un tā es neko neesmu sapratis no tā visa.

Mēs sākam lielo meklēšanu.

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Heivs-8/741095

37 2 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 0

0/2000