local-stats-pixel fb-conv-api

Mans dzīves stāsts11

Pirmīt izlasīju kāda cilvēka rakstu par viņa pieredzi un izdomāju, ka varbūt ir laiks pastāstīt par savu. Drīzāk šo var nosaukt par manu dzīvesstāstu.

Sākšu laikam ar to, ka jau no dzimšanas dzīvoju laukos kopā ar māti un vecmammu. Naudas mums nebija daudz, bet nevarējām sūdzēties arī par to, ka tās trūktu. Māte un vecmamma strādāja mājās saimniecībā. Visu laiku es pavadīju mājās, pat negāju bērnudārzā. Agrā bērnībā es sapņoju par to kā būtu, ja es ietu bērnudārzā, bet tie bija tikai sapņi, jo māte nevarēja atļauties mani uz turieni vest. Tuvākais bērnudārzs bija 10 km attālumā, mums nebija mašīnas un arī autousi nebraukāja.

Kad man bija 5 gadi, māte iepazinās ar vienu vīrieti un drīz vien viņš sāka dzīvot ar mums kopā. Es par to priecājos, jo beidzot man bija tētis. Es ļoti ātri pieradu pie mātes drauga un kādu laiku viss bija mierīgi un jauki.

Pēc dažiem gadiem es sāku mācīties skolā. Arī skola nebija liela, kā jau laukos. Klasē mēs bijā tikai 6 cilvēki. Mācībās man gāja viegli. Man bija ļoti labas atzīmes un skolotājas mani slavēja. Vienīgais, kas man nācās grūti bija lasīšana. Vēl tagad es atceros, kā vakaros es mācīdamās lasīt raudāju, jo māte maani lamāja par to, ka es neko nedaru, tikai saku, ka nemāku. Bet ar laiku arī tas viss nokārtojās.

Klasē man bija draugi pārsvarā puiši. Tad man likās vieglāk saprasties ar puišiem nekā meitenēm ( arī tagad nekas daudz nav mainījies:D). Pa starpbrīžiem es skaidīju kopā ar zēniem un spēlēju spēles, kas viņiem patika. Ar meitenēm manas attiecības bija diezgan neitrālas. Kādā 2 klasē es sapratu, ka man patīk vien no klases zēniem. Visvairāk laika es pavadīju ar viņu. Mēs kopā sēdējām stundās un kopā gājām uz mājām. Skolā drīz vien par to daudzi smējās, ka mēs esam smuks pārītis.

Pēc kāda laiciņa notika viena lieta, kas mani nedaudz mainīja. Nomira mana vecmamma. Viņa man bija ļoti dārga. Kādā vakarā viņai palika slikti un viņu aizveda uz slimnīcu. Es pa to laiku gulēju. Tikai nesen es uzzināju, ka viņa bija lūgusi no manis atvadīties, bet māte pateikusi, ka gan jau kad viņa būs atpakaļ mājās varēs ar mani parunāties. Bet tādas izdevības viņai vairs nebija. Man pat neizdevās viņai pateikt cik daudz viņa man nozīmēja. Bērnībā lielāko daļu laika es pavadīju tieši ar viņu. Vēl aizvien atceros rītu kad mātei zvanīja. Es jau jutu, ka kaut kas nav tā kā vajadzētu. Kad es izdizrdēju, ka māte blakus istabā raud sapratu kas ir noticis. Māte bija izplūdusi asarās un nezināja kā man to pateikt, bet es tikai pateicu, ka zinu un apskāvu viņu. Es centos neizrādīt savas sāpes, jo zināju, ka viņai jau tā ir grūti. Jau no tā brīža es sapratu, ka man nāksies turēt pie sevis savas asaras, ja es nevēlos, lai viņai būtu vēl sliktāk. Arī vecmammas bērēs es mēgināju būt stipra un neraudāt. Bet ar laiku kļuva vieglāk.

Pēc tam kāds gads bija mierīgs, bet tad sākās problēmas skolā, jo manas attiecības ar zēniem vairs nebija tik labas. Nezinu kāpēc, bet es kļuvu aizvien kautrīgāka un kautrīgāka, un savā ziņā norobežojos no visiem.

Situāciju grūtāku padarīja tas, ka māte bija stāvoklī. Viņas draugs man bija teicis, lai es tagad viņai nekādas savas problēmas nestāstu, jo savādāk viņa var zaudēt bērnu un tad tikai es būšu vainīga, un viņa man nekad nepiedos. Tāpēc es nevienam nestāstīju to, kas man tagd notika.

Tas bija tieši tas laiks, kad man daudz kas mainījās. Es mainījos, attiecības klasē mainījās un visas lietas, kas man bija tik pierastas sāka zust. Kad man bija 10 piedzima mans brālis. Kā jau tas parasti notiek visa uzmanīja uzreiz pienācās viņam. Tad man daudz laika nācās pavadīt ar viņu, viņu pieskatot, tāpēc uz daudziem pasākumiem es nevarēju iet.

Kad man bija 12 gadi, es biju vcienīgā no klases meitenēm, kura jau nēsāja krūšturi un kurai jau bija mēnešreizes. Un man nebija neviena ar ko par to visu izrunāties. Tās man likās leilas pārmaiņas un es tajā laikā biju viena.

Tad sākās arī sāpīgākais posms manā dzīvē. Klasē par mani sākās dažādas baumas. Par tām runāja ne tikai klasē, bet arī skolā. Skolotāji par to zināja, bet neviens neko neteica. Bet tas nebija pats trakākais. Trakākais notika man mājās. Mēte draugs sāka man uzmākties. Viņš man draudēja, ka izvaros mani, ja es nedarīšu to ko viņš prasīs. Viņš man uzmācās katru dienu un teica, ja es pastāstīšu kaut ko mātei, tad viņš mani nogalinās.

Ar laiku skolā kļuva daudzreiz trakāk. Ar mani neviens vairs nerunāja, mani apmētāja ar akmeņiem. Klasesbiedri sprieda ka mani varētu sazāļot un piekaut. Daudzkārt es izlikos, ka nedzirdu ko viņi runā savā starpā, bet es dzirdēju katru vārdu. Man sūtīja draudus, man zvanīja un teica, lai skolā vairs nerādos. Es sāku bastot skolu. Veselas dienas es pavadīju kaut kur sēžot un zīmējot vai vienkārši domājot un sapņojot par to, ka kaut kad tas viss beigsies.

Arī situācija mājās nemainījās. Bija grūti skatīties acīs mātei zinot, cik daudz viņa nezina. Mātes draugs mani visu laiku lamāja par visu, ko es izdarīju nepareizi un it īpaši, ja kaut ko neļāvu viņa dēlam.

Tā gāja gadi un beidzot viss mainījās. Es pabeidzu to skolu un devos uz vidusskolu pilsētā. Te viss ir savādāk, man ir pati foršākā klase.

Diemžēl situācija mājās nav daudz mainījusies. Tikai nesen es sadūšojos izstāstīt visu mātei, bet viņa man diemžēl netic. Nezinu ko viņa par mani tagad domā, bet es vismaz viņai pastāstīju.

Tāds nu ir mans stāsts. Kāda ir tā morāle? Es vēl pati nezinu, bet saprotu to, ka tas man ir ļoti daudz iemācijis un devis. Mana dzīve vairs nekad nebūs tāda kā agrāk un arī es vairs nebūšu tāda pat kā biju kaut kad. Man nācās ātri pieaugt un tas laikam ir lielākais mans zaudējums.

Visus šos gadus bija savāda sajūta, ka nevienam nevar uzticēties, bet vismaz tagad ir savādāk. Tagad esmu atradusi dažus uzticamus cilvēkus un ar dažiem man pietiek, neko vairāk es neprasu.

Es nesūdzos par savu dzīvi, ir tādi dzīvesstāsti, kuri ir daudzkārt grūtāki un daudz bēdīgāki par manu. Es priecājos par to, kas man ir un iesaku arī citiem darīt tāpat.

111 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

Meh, visi manā ģimenē uzskata, ka esmu jaunākais bērns-luteklītis.. Bet neviens nezin ko es patiesībā jūtu, es nemaz netaisos to teikt. Man ir padaudz draugu, taču tikai vienam cilvēkam es esmu uzticējusi visu, jo zinu, ka viņa mani nepievils un nepametīs grūtākajā momentā. Jā, man viss ir, pašai savs dators, kruts telefons, nesen nopirka jaunu dīvānu, dzīvoju Rīgā, ar naudu problēmu nav. Taču man tas neko nedod. Visa tā atmosfēra man apkārt kopš tēta nāves ir šausmīga. Es vairs neesmu tas pats cilvēks, esmu kļuvusi noslēgtāka, ļaunāka, mana attieksme pret visu ir šausmīga. Tomēr es turos. Visu tāpat es izdaru, viss vienmēr beidzas labi, bet man ir sajūta, ka kādu dienu es salūzīšu un šķiet, ka tā diena strauji tuvojas...

3 0 atbildēt
Wow, tā uzdrošināšanās ko tādu šeit uzrakstīt! Patiešām wow!!
2 0 atbildēt

stāsts ta kā stāsts. katrs ir gājis cauri šķietami "smagiem" laikiem. Man arī likās ka bērnībā man negāja pārāk labi, bet patiesībā mana bērnība bija ziediem kaisīta un tagad es pats sev radu problēmas, grauju savu realitāti un nodarbojos ar iznīcināšanu. tas ir veselīgi priekš manis.

1 0 atbildēt

Tev vajadzētu sākt dzīvot atsevišķi. Kautkāds murgs... un to tavu mātes draugu vajadzētu sodīt.

Bēdz pie kadiem radiniekiem. Tikai neatgriezies mājās ;) Būsim reāli,tev tādu vairs nav :( 

0 0 atbildēt
Man bija līdzīgs stāsts, patēvi darīja, ko grib, arī mammas īsti nebija, viņa man neticēja, tad es nesapratu, cik sāpīgi ir ka tava māte tev netic un neaizsargā, 17gadus es katru dienu saskāros gan ar fizisku, gan seksuālu, gan emocionālu vardarbību. Taču cilvēka prāts ir ģeniāls, uztvēru kautkā iekšēji es to kā filmu un tad ar mani notika briesmīga lieta, kas arī bija pēdējais piliens, es pat nepamanīju pa kuru laiku iegrimu depresijā, taču vienu dienu sapratu, ka vairs nevaru par sevi nest atbildïbu, es iestājos klīnikā, kur beidzot, pirmo reizi mūžā vispār apzinājos to visu ļaunumu, likusevi kopā pa gabaliņam, tur pavadītais laiks izmainīja visu manu dzīvi. Es novēlu katram, kas no kā tādair cietis, lai beidzas tiklabi, cik man, taču tas nebija viegls ceļš. Lūdzu mīli sevi un nevaino sevi, ja jūti sevī ik palaikam naidu, tad piedod sev nevis tāpēc, ka tā bija tavavaina, bet gan tāpēc, ka tu biji tad bērns un diemžēl, varmākas māk atstāt vainas sajūtu par notikušo. Piedod, ka tikļoti izplūstu, taču man tik ļoti gribās, lai tu nenoslēdzies, lai tu mīlētu sevi un saprastu, ka esi pelnījusi tikt mīlēta, tie, kas nav piedzïvojuši to, var nesaprast, ka tas nav tik elementāri, esmutikusi cauri visu sāpju stadijām, tāpēc, pat ja tagad mani nesapratīsi, vēlāk, tu sapratīsi, jo mums vienmēr sāpēm vajag mierinājumu, ar nepareizu plāksteri, brūce būs piesegta, taču nesadzīs. Veiksmi tev, tu esi malacīts, ka ar to dalies.
0 0 atbildēt

Šaubos , ka kardināli kaut kas būtu izmainījies ja laicīgi mātei visu pastāstītu , protams, izņemot attieksmi pret sevi. Kas zin , varbūt būtu vēl ļaunāk , jebkurā gadījumā , patēvs nekur nepazustu tā kā kārtējo reizi kļūt par vientuļo māti noteikti nebūtu variants , kuru nopietni apdomātu sieviete ar ierobežotiem iztikas līdzekļiem (un ne tikai) . Tā kā esi viegli tikusi cauri:) 

Tagad tikai attiecības ar brāli , zem pagātnes emociju nastas , var izvērsties visai ačģārni...

0 1 atbildēt