local-stats-pixel fb-conv-api

Mana sadarbības pieredze ar Rīgas domi12

254 0

Labdien spoki un spocēni. Tuvojas Rīgas domes vēlēšanas, tāpēc izlēmu pastāstīt par savu pieredzi rakstot ierosinājumu Rīgas domei 2014. gadā.

Dzīvojot Zolitūdē, ātrākais un lētākais veids, kā nonākt pilsētas centrā ir izmantojot vilcienu. Braucot ar vilcienu uz centru var tikt 14 minūšu laikā. Salīdzinot, ar 53. autobusu var paiet pat 40 minūtes līdz pat stundai sastrēgumu laikā. Ar automašīnu rīta pīķa stundās var sanākt tik pat lēni, kā ar autobusu.

Lai tiktu uz dzelzceļa staciju Zolitūde, pastāv viena nēertība - uz šo staciju nav izbūvēta ietve pa taisnāko ceļu, līdz ar to vai nu jāmet līkums, vai arī jābrien pa pļāvu, kas nav pats ērtākais variants lietainās dienās. Bildē zem raksta var iepazīties ar situāciju.

Nolēmu uzrakstīt Latvijas dzelzceļam un palūgt, vai viņi nevarētu izbūvēt normālu ietvi uz staciju. Man par pārsteigumu, Latvijas dzelzceļš bija ļoti atsaucīgs par šo situāciju, un informēja, ka viņi nevar izbūvēt ietvi, jo zeme kas atrodas pie stacijas pieder Rīgas pašvaldībai un ieteica vērsties Rīgas pašvaldībā. Toties, Latvijas dzelzceļš apsolīja uzbūvēt trepes uz peronu, gadījumā, ja Rīgas dome uzbūvēs ietvi.

Atliek tikai uzrakstīt Rīgas domei un ierosināt ietves izbūvi. Bet te nu parādījās Rīgas domes attieksme. Sūtīju vairākas vēstules, kurās mani "pāradresēja" uz citu Rīgas domes struktūru. Beigās nonācu pie secinājumu, ka jāraksta Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijai.

Šoreiz, atbilde nebija tikpat pozitīva, kā no Latvijas dzelzceļa. Izrādās, ka pirmkārt, zemes gabals pie dzelzceļa stacijas Zolitūde nepieder Rīgas pašvaldībai, kas ir klaji meli, jo saskaņā ar vietni kadastrs.lv jau vairāku gadu garumā uzrādās, ka tas pieder tieši Rīgas pašvaldībai. Otrkārt, Rīgas dome izrādās ir tik nabadzīga, ka nevar izbūvēt nelielu ietvi kas atvieglotu dzīvi simtiem Rīdzinieku.

Ok. Bēdīgi.

Nezaudējot cerību, pēc gada uzrakstīju atkārtotu lūgumu izbūvēt gājēju ietvi. Nekā.

Nu jau iestājies 2017. gads. Neticu savām acīm, Latvijas dzelzceļš izpildīja savu solījumu un izbūvēja kāpnes uz peronu, neskatoties uz to, ka Rīgas dome nav izbūvējusi ietvi. emotion Tā nu strādā Rīgas domes komanda. Neuzskatu, ka man par šo ir jāraksta pašam Ušakovam, jo viņa darbs ir sakārtot domi tā, lai katrs departments pildītu savu funkciju, nevis lai visi ierosinājumi tiktu sūtīti viņam personīgi. Domā par ko balsot. Plusiņš par iniciatīvu emotion

254 0 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Šis raksts ir pozitīvi spilgts piemērs pilsoniskajai žurnalistikai, kad ierindas pilsonis skaidri saliek visus punktus uz i par to, cik nejēdzīgi strādā Rīgā pie varas esošie. Paldies par rakstu! Padomājiet divreiz pirms ejat balsot, varbūt ir pienācis laiks Rīgā ko mainīt. 

41 0 atbildēt
Beidzot kāds ne tikai sūdzās un kritizē, bet arī dara! Respect!
19 0 atbildēt

ko citu sagaidīt no krievu fašista urlakova pakalpiņiem

5 0 atbildēt

Visa pamatā ir nauda/skanošais/naļiks ssauc kā gribi un tieši dēļ tā sabiedriskā transporta, jo Nils saprot, ka zaudēs daļu no Nanoūdeņusatiksmes klientiem, tātad naudu.

Pārsūti šo visu kādam Beztabu vai kam tādam. Cik ir dzirdēts tad pēc to sižetiem daudzas nepilnības tiek novērstas.

5 0 atbildēt

Elementāra cilvēciska kļūda no abām iesaistītajām pusēm. Runājat par vienu, bet skataties uz diviem dažādiem zemesgabaliem. Vēstulē Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijai vajadzēja norādīt precīzu kadastra nr. zemesgabalam (šajā gadījumā diviem), caur kuriem būtu nepieciešams gājēju celiņš. Savukārt izpilddirekcijas atbildē kļūdas pēc norādīts blakus zemesgabals (...2232) uz kura atrodas stacijas ēka, un kas tik tiešām pieder LR SM.

5 1 atbildēt

neesi slinks un apej apkārt. Tādas ērtības veicinās tavu aptaukošanos un mazkustīgumu, kas savukārt sagādās veselības problēmas, tādejādi būs īsāks mūžš un nenodzīvosi līdz pensijai, kā ārī valsts jau tā problemātiskajai veselības aprūpei būs vēl viens trieciens, jo būs vēl viens regulārs pacients, kurš prasīs naudu kompensējamajiem medikamentiem, sūdzēsies ka pie kardiologa ir garas rindas, utt. 

p.s. uz volvo halli savulaik arī izsita gājēju pāreju pa taisno anniņmuižas ielas un bulvāra galā. Rezultātā katru dienu žogā ir caurums un liela daļa tik un tā slāj pa taisno pāri sliedēm, jo redz pāreja ir 20 metrus no gājēju ceļa taisnās līnijas, un novirzīja speciāli, lai nez apstājas nebūtu iespējams pāriet/pārbraukt pari, mazo trīstūrīti nomin pa taisno, jo liekus 4 metrus neviens negrib iet. 

tur nav nekāda sakara ar ušaku, kamēr mums nemainīsies domāšana, tikmēr arī nekas cits nemainīsies. 

2 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Es arī dzīvoju Zolitūdē un tas ceļš tiešām bildē izskatās īss , bet patiesībā ja ir kădi kustību traucējumi tad ir tiešām grūti iet apkārt.
0 0 atbildēt

Jomajo 

0 1 atbildēt