local-stats-pixel fb-conv-api

LGBT lietas100

112 26

Tātad...Man ir 15 gadi ( vasara būs 16 ), man patīk dzīvnieki, mūzika, filmas, pokers... un meitenes J Es esmu lesbiete. Jup. Man patīk meitenes. Es viņas vienkārši dievinu! Toties puisi – fuj. Nekad. Un ne – mani nav neviens puisis sāpinājis, es neesmu garigi slima, ta nav tikai fāze, es neienīstu vīriešus, es vienkārši mīlu sievietes. Protams šis ir tikai dažas lietas ko man nākas dzirdēt katru dienu. Aaa un ne, es to neizvēlējos – es tāda piedzimu.

Es nesaprotu kāpēc cilvēki doma ka tu izvelies būt homoseksuāls/ -a? Kāpēc gan lai es izvēlētos sev daudz reiz grūtāku dzīvi? Kāpēc es izvēlētos ko tādu, kas liktu cilvēkiem mani nosodīt? Ko tādu kas man var izraisīt grūtības atrast sev partneri? Vienīgais iemesls kāpēc, ja tā būtu izvēle, es to izvēlētos ir tas, ka tad tev ir daudz jautrākā, interesantāka, aizraujošāka un dazadibu pilnāka dzīve!

Vel es nesaprotu iemeslu tam, kāpēc mūs tik loti nosoda? Mēs tādi piedzimām! Kad to beidzot pasaule sapratis? Un kāpēc visi doma ka homoseksuāli cenšas „iebāzt” acis citiem to, ko mēs darām gulta? Mēs svinam to, ka mest adi piedzimām. Mēs svinam to, kas mēs esam. Mēs lepojamies ar sevim! Praids ir ka mūsu Dziesmu svētki. Mēs cenšamies paradīt to, ka mēs eksistējam un ka mēs neklusēsim kamēr mums nebūs tādas pašas tiesības ka heteroseksuāliem. Mēs gribam precēties, mīlēt viens otru/ viena otru bez citu cilvēku lūrēšanas. Mēs gribam būt pieņemti tādi, kādi mēs esam.

Ka jau katrai lietai, es vienmēr uzskaitu plusus un mīnusus. Sakšu ar mīnusiem, lai rakstu var nobeigt ar pozitīvu noti. J

OK. Minusi. 1. Kad tev ir jāpasaka cilvēkiem ka tu esi homoseksuāls. Es loti ceru, ka tas drīz vairāk nebūs vajadzīgs. Kāpēc lai tas būtu? Ka citus ietekme tas, ka es mīlu sievietes? Nekā.

2. Citu homoseksuālu satikšana. Tu nevari zināt kurs ir tāds/-a ka tu. Tas cilvēkiem nav rakstīts uz pieres, uz krekla vai vel sazin kur. Nekad nevar to zināt uzreiz, tāpēc, ja tev kāds cilvēks iepatīkas tev vienmēr iz jāmin un Latvija gandrīz vienmēr atbilde ir ne ta ko tu gribētu.

3. Diskriminācija. Šī, manuprāt, ir vislielākā un sastopamākā problēma LGBT pasaule. Daudzi cilvēki no LGBT sev nodara pāri, daudzus nepieņem, vai atlaiž no darba dēļ tā, kas viņi ir. Daudzu izmet no mājām, no skolas. Viņus pamet draugi un ģimene. Un loti daudzi šo iemeslu dēļ taisa pasnavibas. Nemelošu – es pati ari esmu apsvērusi pasnavibu, bet tad es sapratu, ka es nomirstot neizmainīšu cilvēku skatupunktu uz šo problēmu. Es vēlos piedzīvot to dienu, kad, ja tu pasaki ka tu esi dala no LGBT cilvēki vienkārši pasaka: „ Labi. Tas ir dabiski. Manas domas par tevi nemainās. Es tevi aizvien vel mīlu!”

Plusi. J

1. Tu vienmēr būsi atskirigs/-a no citiem. Un tas ir labi. Kāpēc būt parastam ja tu vari būt unikāls? ( Helena Bonham Carter ) Tev būs ideāla dzīve un tu esi dala no kaut ka īpaša un nezūdoša. Tikai 10% no pasaules ir dala no LGBT. Tu esi vinnējis loterija. Tu esi viena no 10%. Lepojies ar to!

2. Nav jāuztraucas par neplānotu bērnu. Lesbietes ietaupa daudz naudas nepērkot prezervatīvus un kontracepcijas tabletes. Un ari ja tev ir bērns, tad viņš būs plānots, un mīlēts, jo mums ir jāplāno daudz vairāk lai dabūtu sev bērnu. Daudzi mazuli nonāk miskastes, jo vecāki nebija viņu plānojusi. Ka teica viens cilvēks, kura vardu vairs neatceros: „Es nesaku, ka visi heteroseksuāli izmet bērnus miskastes. Es saku, ka TIKAI heteroseksuāli izmet bērnus miskastes.” So deep...

3. Cilvēki kuri atšķiras no sociāli uzstādītajam normām ir daudz jaukāki un pieņem citus kuri atšķiras no sabriedribas normām. Tu vari būt resns vai tievs, gars vai īss, gais vai tums – tevi pieņems kāds tu esi. Vienalga kāds tu esi, vienmēr būs kāds tāds pats ka tu, kas tevi mīlēs no visas sirds un tevi nenosodīs, jo zina ka tas ir būt atskirigam.



Cilvēki no LGBT ir jaukākie cilvēki, jo mēs piedzīvojam spiedienu no citiem, kuri nav ka mēs un mūs nosoda katru dienu. Mēs visi esam ka viena liela ģimene un atbalstam viens otru grūtos brīžos. Bet nez kāpēc cilvēki grib lai mēs izmirstam vai slēpjamies kāda nostūri, saka, ka mēs nonāksim ellē un vel daudz ko negatīvu. Bet ka tad palika tas viss „Dievs mīl visus, vienalga kāds tu esi?” Ka var nepieņemt citu mīlestību, nosodīt un noniecināt cilvēkus, kurus tu nepazīsti? Vai tas skaitās negrēcinieciski? Manuprāt, ja cilvēki vienkārši pamestu tos uzskatus un stereotipus, kādus viņiem citi ir iestāstījusi tad dzīve būtu labāka ne tikai cilvēkiem LGBT, bet ari visiem pārējiem.



„Homoseksuāļi nav ieinteresēti padarīt citus homoseksuālus, bet homofobi grib padarīt citus cilvēkus par homofobiem.”

-Stephen Fry



„Kāpēc būt parastam, ja vari būt unikāls?”

-Helena Bonham Carter



„Homoseksualitāte ir atrodama 450 sugas. Homofobija tikai 1. Kas tagad ir nedabisks?”

-Fakts!

„Gay people are born in every society in the world. They are all ages, all races, all faiths. They are doctors, teachers, farmers, and bankers, soldiers, athletes. And wether we know it, wether we acknowlage it, they are our family, our friends, our neighbors. Being gay is not a western invention. Being gay is not a choice. It is a human rality.”

-Hilary Clinton



Daži citāti lai uzlabotu dienu! J

Have a gay day!

Reklāma
Reklāma
Reklāma
112 26 100 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 100

0/2000

Par to es ilgi esmu domājusi, un sapratu, ka pie attieksmes pret homoseksuāļiem ir vainīgi vecāki. Mana mamma, (man tēva nav) nekad man nebija stāstījusi par gejiem vai lezbietēm, tādēļ man pašai izveidojās savi uzskati par homoseksuālismu. Turklāt, manai draudzenei no bērnības filtrēts iekšā, ka geji un lezbietes ir slikti un nedabiski, tādēļ viņas attieksme pret homoseksuālismu ir.... draņķīga, maigi izsakoties. Un kad es uzdodu šiem vecākiem jautājumu, ko tad homoseksuāļi tādu ir nodarījuši, tie vienkārši atbild, tas ir pretdabiski! Te man rodas jautājums... Ja jau tas ir tik pretdabiski, tad kādēļ daba rada tādus cilvēkus? Anyway, atbalstu tevi uz 100%, un galvenais neņemt vērā to, ko saka citi.

27 5 atbildēt

Nē, man patīk.  emotion

Šobrīd kāds pedofīls izvaro kādu bērnu. Kāds narkomāns apzog kāda cita māju. Kāds dzērājs reibumā braukdams nosit kādu laimīgu ģimeni. Kāda "māte" miskastē izmet savu bērnu, un atstāj to tur nomirt. Kādēļ tu nenosodi viņus, bet gan cilvēkus, kuri tikai mīl savādāk?!  emotion

14 0 atbildēt
Un karsh ir sacies........komentaros😁
10 0 atbildēt
Beidzot cilvēks kas šo visu izprot. Paldies! Turies, gan jau kādreiz Latvija arī piedzīvos soli uz priekšu un izpratīs VISUS cilvēkus. Nav jau tā, ka lielākā daļa latviešu necieš LGBT cilvēkus, liela daļa latviedu ir arī rasisti. Un dažādu rašu cilvēki taču var precēties, kāpēc vienādu dzimumu nevar?
6 0 atbildēt
Es arī esmu homoseksuāle. Bet neatzīstu neko no šīs nenobriedušās 15. Gadīgās meitenes rakstītā! Kā var lepoties ar augsti paceltu galvu par to kas esi? Nu ko tad jau arī heteroseksuāļi taisīs lielo parādi, ka viņi maigojas un ko dara gūltā???? Vai arī skraidīs kliegdami - Hei esmu hetero un guļu ar to un šito un iedomājies, man tas patīk!!! Pfffff. Kkāds sviests. Jā es nekaunos no tā kas esmu, bet pa ielu nestaigāju un neaurēju par to. Jā LV ir Praids, bet tajā nepiedalos, un ja būtu jāizvēlas es labāk kliegtu Praidam NĒ!Nav jābauro pa visu pasauli kas esi! Un jāmaigojas uz katra stūra! Tas ir debīli. Un ja Dievam neesi ticīgs, tad par Dievu muti jātur ciet vispār. Jo par Dievu NAV tiesīgs runāt neviens kurš nav izlasījis Bībeli no vāka līdz vākam. Savos 15. Gados Tu pierādi tikai to ka esi maza un nenobriedusi pusaudze kurai nav ne mazākās saprašanas par to kā dzīvot kā Lesbietei. Paskatoties pāris seriālus kā secinu viens no tiem ir The L word... secinājumi Tev tiešām ne no smadzenēm nāk. Lielākā daļa manu draugu ir heteroseksuāļi, un ne jau bez iemesla. Ar viņiem ir interesanti, un ja viņu nolikšana Tavā uzskatā kaut ko panāks lai Tevi un tādus kā Tu mīlētu tad sanāks tikai pretēji. Pirms Tu raksti, pirms domā pat par kaut ko tādu kā homoseksuāļu aizstāvību utt, pārdomā ik katru vārdu ko raksti! Un padomā par to vai cilvēki kuriem ir virs 20. Gadiem Tev piekritīs. Jo jā es esmu gay, bet palasot kaut ko šādu nākas atzīt ka pusaudzes ir pilnīgi nenobriedušas un pamuļķes!!!! Un ja pat esi gay, tad kamēr Tev būs šāda domāšana, normālu meiteni Tev neatrast, ja nu vienīgi tādu pašu kā Tu! emotion
6 2 atbildēt

Raksta autore, tava gramatika ir briesmīga, bet doma laba,pasniegšanas veids gan nekam neder. Homoseksuāli,biseksuāli ir pilnīgi normāli,forši cilvēki,nekad neesmu sapratusi kāpēc ir tādas bailes sabiedrībā un naids.

9 6 atbildēt

kāda bļaušana? lol, kā, piemēram, runāšana par to, lasīšana par to, tevi ietekmē? jā, tieši tā, nekā. 

5 2 atbildēt

Es esmu geijs! Man ir 19 gadi un es pinībā saprotu tevi! Patiesībā tad līdz ar šī gada sakumu mana dzīve ir mainijusies, Es esmu atradis sev vienreizēju puisi, kurš mani mīl un vēlas ar mani pavadīt visu savu laiku, tapat, ka es ar viņu, un esmu sācis līst laukā no skapja! Jo par to zin divas manas masīcas un mamma.

Ar mammu gan tas ir daudz sarežģitāk, jo viņa ir pilnībā pret to, un nicina manu izvēli katru brīdi, ir nācies dzirdēt arī draudus! Bet es viņu tapat mīlu!

Lai nu kā, veiksmi tev dzīvē! Un iespēja iepildīt visus savus sapnīšus!

4 1 atbildēt

tad tikpat bezjēdzīgi ir iebilst, ka tā ir propaganda. kāpēc nodarboties ar bezjēdzīgām lietām un aizrādīt par kaut ko bezjēdzīgu, ka tas ir bezjēdzīgi, tas ir ļoti bezjēdzīgi taču emotion

2 0 atbildēt

emotion

Katrs ir tāds, kāds pats vēlās būt. Un ja šo dzīvi viņi vēlās, tad lai dzīvo!

Tavs komentārs ir vispār...emotion  

2 0 atbildēt
Interesanti. Nesen Spokos bija raksts par shadu teemu, tur tikai meitene bija nosaukusi sev vairaakas 'orientaacijas.' Abiem rakstiem kopiigs ir tas, ka tie ir par LGBT(pec vinju vardiem), autores 14-15 gadus vecas meitenes un abaam tie ir pirmie raksti.
2 1 atbildēt

Sīkā trollene

3 2 atbildēt

Un unikālu tevi padara ne jau tava sexualitāte, bet tas, ka esi cilvēks!

1 0 atbildēt

Man vispār ir jautājums madeforawoman, kāds ir šī gājiena mērķis?

Sexuālās minoritātes ir arī  bērnu izvarotāji, zoofīļi, transvestīti u.c. Varbūt arī viņi grib savu gājienu, viņi taču arī ir nesaprasta sabiedrības grupa, kuri piedzima tādi, kā ir, cilvēki taču! Tad kāda tad mums tā valts beigās izskatīsies- Brazīlijas karnevāls?

1 0 atbildēt

Dzīve parādīs.........

Aizej paskaties kā lapas plaukst un kā pumpuri rodās !!!

moš atlaidīs 

0 0 atbildēt
Nomirstat
1 1 atbildēt

Es arii esmu lezbietis - man ljoti patiik sievietes!emotion

2 2 atbildēt

konkrēti krīt uz nerviem šitie stulbie "man nekas nav pret homoseksuāliem cilvēkiem/gejiem/lesbietēm, BET...". tas ir tāpat kā teikt "atvaino, bet tu esi idiots".   nekas pirms "bet" neskaitās. 

2 3 atbildēt

Par homofobu sevi noteikti neuzskatu. Dzīvoju valstī/sabiedrībā, kur geji, lesbietes, transvestīti ir daudzas reizes (es teiktu 5-10 reizes) vairāk nekā Latvijā, tādēļ, manuprāt, apgalvojums, ka tā nav izvēle, izgāžas. Kādai daļai, ticu, ka tā nav izvēle, bet ne pārāk lielai. Tāpat arī autore, 15-16 gadi nav ne tuvu laiks, lai par seksualitāti tādas diagnozes uzstādītu.

Par Dieva pieminēšanu arī jābūt piesardzīgākam. Vecajā derībā teikts, ka "nav atļauts vīram gulēt ar vīru kā vīrs guļ ar sievu. Tā ir preteklība. Tādam kas to dara ir mirtin jāmirst". Gan par sievietēm nekas nav teikts. Atvainojos, ja nav vārds vārdā pareizi, kaut tika pasniegts kā citāts.

1 2 atbildēt

Nu bet tas tach nav slikti ka V patiik S...? Uzliec One Direction un nomierini savus nervus......

0 1 atbildēt