local-stats-pixel fb-conv-api

Kā tas ir: pamest panka dzīvi.21

225 12

Panku ''bums'' man sākās pagājušā gada oktobrī un beidzās šī gada aprīlī. Pastāstīšu kā man ir gājis pa šo laiku un kādas jaunas vērtības manī radušās pa šo laiku.

225 12 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 21

0/2000

Ģenerālas atziņas. Nekā īpaša. Līdzīgas atziņas bija arī man, kad es demonstratīvi pametu šahistu klubu, aizmetot pa gaisu karali, dāmu un 2 bandiniekus.

"Kas ar mani notika? Notika tas, ka pret stulbumu nav jēgas protestēt. Gribi normālu dzīvi un ģimeni? Beidz spēlēt šahu, uzvelc bikses par 2 centimetriem vēl augstāk, uzspied ziloņkaula imitācijas brilles augstāk uz deguna, un cīnies par savu taisnību. Katrs pats ir savas inteliģences kalējs, no stulbuma nav iespējams izvairīties. Tas ir un būs visur - absolūti visur, pat atverot mīlu Kombuļu Inesi lapu. Varbūt man primārās vērtības kļuva grāmatas, iegūt stabilitāti gudrinieku klubiņā, un laikarasta "Kursas Laiks" abonementa iegāde. Bez intelekta nekur tu netiksi. Intelekts ir pirmā, galvenā vērtība šahā.

No šahista man ir palicis tikai iekšējais, joprojām klausos Kasparova runas, joprojām esmu tas pats šahists, kas aktīvi protestēja pret necieņu pret pulksteni, tas pats dumpinieks, kuram ir skats par turpmākajiem 3 gājieniem. Tikai tagad šo šahista raksturu izmantoju nedaudz savādāk - cīnos par savu vietu zem saules, savā vietējajā amatieru intelektuāļu pulciņā. Mums regulāri notiek igauņu un lietuviešu intlekta pārbaudēm veltīto telešovu satura apspriede.

Kaut kur dziļi sirdī tāpat esmu un mūžam palikšu šahists."

36 0 atbildēt

Normāls bērnudārzs.  emotion 

11 0 atbildēt
Ir panki, kas visu mūžu tādi arī paliek, nevis te es esmu panks un te vairs neesmu. Kāpēc lai tu kā panks nevarētu veidot ğimeni, pelnīt naudu? Ja grib, tad var. Tikai gribēšanu vajag. Bet šis ir vienkārši tāds pusaudža gājiens. Arī man tādi periodi ir bijuši. emotion
11 0 atbildēt

malacis, ka cīņas sparu pagriezi reālākā virzienā. Un galvenais, kas tu esi sirdī, nevis kādas krāsas drēbes tev mugurā un kādi aksesuāri. 

9 0 atbildēt

Panku subkultūrā mani laikam atbaida vārds "subkultūra". Tas salikumā ar frāzi "lielā draudzīgā panku ģimene" aizvieto daļu cilvēka individualitātes. Lai kādas arī nebūtu panku vērtības, no malas tas bieži atgādina kārtējo trendu, fāzi, sekošanu kaut kādiem kanoniem. Swageri, metālisti, panki, reperi, nolaizītie ekonomikas studenti, cacas un fuckboy'i, snobiskie mākslas studenti.. tas viss ir daļa no kaut kā. 

Bet pieņemu, ka iziet cauri tādai fāzei ir krietni vērtīgāk, kā palikt tajā vai vispār neizzināt. Tā tu iepazīsti cilvēkus. Man ir sanācis satikties un sadarboties ar ļoti daudziem dažādiem cilvēkiem, tā nu vienu dienu uz ielas izskatīšos pēc ekonomikas studentiņa, jo bija darba tikšanās, citu dienu nosvīdis un piedzēries spēlēšu pankroku depo, vēl citu dienu ar hipsterīga paskata veļļuku braukšu uz KIM skatīties jaunāko laikmetīgās mākslas izstādi, vēl citā dienā taisīšu elektroniskus bītus kādam hiphop izpildītājam. Visā un visur ir kaut kas pievelkošs, bet palikt un iestagnēt vienā konkrētā esībā man personīgi nebūtu iespējams.

Prieks, ka izmanto iegūto tālākajā dzīvē. Beet zini, tas binārais uzskats ka kapitālisms ir 180 grādu pagrieziens pret panciskumu nešķiet līdz galam patiess. Darbs, izglītība un ģimene sevī slēpj ko vairāk kā vienkārši "tas ir sabiedrības uzspiests modelis". Arī tajā var atrast ko pārpasaulīgi skaistu.

8 0 atbildēt

ko tu gribēji ar to pateikt? 

8 0 atbildēt

stulbs uzskatas ka panki nevar izveidot ģimeni vai dabūt darbu.....

6 0 atbildēt

gadu ilgā lielā pancenes pieredze, gandrīz bikses piečurāju  emotion 

7 1 atbildēt

raksts  emotion 

5 1 atbildēt

"Gribi normālu dzīvi un ģimeni? " ķip normāla dzīve ir tikai tad ja ir ģimene? Kad cilvēkiem beigsies vienreiz tā domašana ka tikai dzive varbūt izdevusies ja ir sieva un apkārt skraida kaitinoši sīkie..  Es bērnus ciest nevaru, attiecibas savkārt ir sods nevis laime.  Manā gadījumā normāla dzive ir kad dzivo viens priekš sevis.  nervi vesali, neierobežota brīviba (ej kur gribi, ej ar ko gribi ,dari ko gribi un kad gribi)  un  naudas maks vienmēr pilns. 

4 1 atbildēt
Gandrīz kā grāmatā -"Mēs Zoostacijas bērni"
2 0 atbildēt

Man arī ir bijušas visādas fāzes dzīvē un tas liecina tikai to, ka jāturpina meklēt to, kas tiešām patīk. Es arī esmu visas tās roka un metāla mūzikas un stila piekritējs, bet tas nenozīmē to, ka es tāpēc tagad būšu baigi nopietnais arī pēc darba un neveltīšu laiku draugiem un mūzikai. Vienkārši acīmredzot nebija īstā kompānija, ja jau tas viss beidzās. Pankiem tas protesta gars pret sistēmu ir vairāk izteikts, bet galu galā mēs visi īstenībā esam brīvi, jo mums katram ir iespēja atrast to, kas patīk un pēc tam par to saņemt naudu, ja pacenšās un nepadodas. Pie tam starp alternatīvās mūzikas piekritējiem var atrast vislabākos un noturīgākos draugus. Lai gan gandrīz mums visiem ir savas ģimenes un tiekamies retāk, joprojām atrodas laiks apmeklēt kopā kādu pasākumu. Mūzika vieno.

2 0 atbildēt

Kādas narkotikas viņi lieto?

2 0 atbildēt

Raksts interesants.Un tomēr - jāsaka, ka katram savs. Pats esmu bijis gan tur gan šur. Tomēr ērtāk man ir pašam par sevi būt un pašam izlemt ko darīt, kā darīt un kad. Un par raksta beigām runājot - esmu redzējis daudz kur strādājam arī tādus jauniešus kas ar tuneļiem, tetovējumiem un interesantām frizūrām strādā. Viss atkarīgs drīzākais no darba devēja - cik tas ir konservatīvs un iesīkstējis savos uzskatos par to, kā kam ir jābūt.Tā ka būšana par gotu, reperi vai vēl kāda stila piekritēju īpaši netraucē kaut ko dzīvē darīt un mēģināt sasniegt. Drīzāk atkarīgs viss no tā, kādas pašam/-ai ir dzīves mērķi un prioritātes.

0 0 atbildēt

Tpc, ka raksts varen atgādina pelēko masu.

0 0 atbildēt

Nu ja nu ja

0 0 atbildēt

Prieks, ka no tā izaugi. katrs savā ziņā iziet cauri dumpenieka stadijai, bet, ja tas tā ieilgst, tad jau cilvēka žēl paliek. Man tie matainie šķiet way off, tāpēc nedomāju kādreiz pāriet viņu pusē.

3 4 atbildēt