local-stats-pixel fb-conv-api

Es nevaru atmest19

70 0

Sveiki te atkal es.Šoreiz gribēju parunāt par tādu mūsdienās aktuālu tēmu kā smēķēšanu.Zinu ka tas mūsdienās skar daudzus un tajā skaitā arī mani.Dažreiz man liekas ka vairāk nepilngadīgie smēķē nekā pieaugušies skumji bet tomēr daļēji patiesība.Tātad smēķēt es sāku savos nieka 14 gados.Kāpēc?

Lai iederētos starp saviem Ķipa krutajiem draugiem.No sākuma tas nostrādāja es biju tā krutā bet tad es vienkārši pieradu.Es negribēju smēķēt bet vienkārši kopā ar draugiem man nācās to darīt.

Tagat man ir jau gandrīz 16 gadi un es nevaru atmest.

Nē nu patiesībā ja es ļoti gribētu tad es spētu atrast motivāciju lai beigtu to darīt bet pagaidām man tādas nav.

Tāpēc es lūdzu jūs mīlos lasītājus palīdzēt man atrast kaut kādu motivāciju lai varētu to slikto ieradumu atmest uz visiem laikiem.

Varbūt stulbi ka es šādi lūdzu palīdzību bet man to ļoti vajaga.

Es saprotu ka es bojāju savu veselību un arī savā ziņā smadzenes bet tik un tā tas nepalīdz.

Katru reizi kad eju ārā no bērnunama man ausīs ir austiņas un zobos ir cigarete.Esmu mēģinājusi atmest kādas 10 reizes varbūt mazāk.Viens ko gan es varu pateikt smēķēt tas nav stilīgi ne maz.Tikai pati nesaprotu kāpēc to daru.Meitenēm nepiestāv cigaretes un alkohols.

Bet es laikam esmu vienkārši iekritusi.

70 0 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

Ja pašai nav motivācijas, tad šeit Tevi neviens nespēs motivēt. Tad, kad reāli sāks veselība streikot dēļ smēķēšanas, tad arī varbūt sajutīsi iekšējo motivāciju.

Un vispār - tas laikam tagad tā stilīgi skaitās, ka jaunieši jau cīnās ar atkarībām?  emotion 

6 0 atbildēt

Ja nav pašam motivācijas atmest, neatmetīsi. Un nekādi ieteikumi nelīdzēs.Zinu no pieredzes.Smēķēt atmest nevēlos, bet bija smaga aizraušanās ar alkoholu.. Kā tas beidzās? Vienā rītā pēc kārtejās ikvakara dzeršanas jutos tik sūdīgi, ka nevarēju aizbraukt uz treniņu. Kaut kas galvā nokrakšķēja un kopš tā brīža izdzertas 2 glāzītes ar balzamu saaukstēšanās ārstēšanas nolūkos. Nav pagājis ilgs laiks, bet alkohols nav ne prātā, ne interesēs. Ir pazudusi tā uzmācīgā doma- kad es varēšu iedzert?!

3 0 atbildēt

Es arī sāku smēķēt kad man bija gadi 14, atmetu pirms gada, tātad nopīpēju gadi 12. Atmest gribēju jau arī gados 17, bet tā tikai turpināju, jo atmešanu atliku uz vēlāku laiku, teiksim tā ganjau paspēšu atmest. Tad beigās vairs nevarēju neko ieēst, jo no smēķēšanas man nāca atpakaļ kunģa skābes, slikta dūša, nokritos svarā, tikai pīpēju un kāsēju, bet tāpat to turpināju. Tad vienā dienā vairs nevarēju to izturēt un nopirku tabex, labas zāles kas atņēma lomkas, bet tās lomkas ir nieks attiecībā pret pārējo kas ir priekšā, jo nikotīns jau iziet ātri, bet atkarība vēl paliek, rutīna, triggeri viss pārējais. Tagad esmu 100% pārliecināts ka nekad nepīpēšu, pateicoties šim vīram youtubā - Joel Spitzer. Tātad visu šo gadu laikā vienīgais kas spēja man iegriezt smadzenes vietā bija Joel Spitzer, noteikti metot nost viņu vajag skatīties, ja ne viņš palīdz, tad nekas vairs nepalīdzēs. Tu vēl esi jauna, tajos gados ir maza motivācija atmest, bet nu good luck.

3 0 atbildēt
Nu kà lai saka ar savu 14 gadus garo stāžu un daudzajiem mēginājumiem atmest lietojot visus nikorete, tabex e cigaretes un visu pārējo es sapratu, ka nekas no šiem “palīglīdzekłiem” nav vajadzīgi, jo tie tikai palielina atkaeību, nevis ārstē. Proti, ir tā ka uzńenot tīru nikitīnu e cigaretēs tu tikai palieli sava organisma uzńēmību pret to, jo e cigaretēs nav visi pārējie drañki kuru dēł tu fiziski nespēj bez apstājas pīpēt cigareti pēc cigaretes. Tātad, kad sāc lietot šādus aizstājējus kā e cigaretes nikotīna košłenes un plāksterus vienā brīdī tu tāpat noraujies un nooērc cigaretes, manās tikai tas, ka tu sāc pįpēt tikai vairāk, jo organismam vajag lielāku dału. Man risinājums apkopo galvā visus par un pret snēkēšanai, sańemies un kādā vakarā izpīpė savus pēdējo cigarešu kråjumus un ar nākamo dienu sāc jaunu dzīvi bez tabakas un tās aizstājējiem. iespējams, ka ar pirmo reizi neizdosies, pa to nevajag bëdāties, jo nekas sliks nav noticis, tu tomēr cīnījies un meigināt atkal, jo nākošreiz jau būs lielāka pieresdze par to kā tevi mēgina uzvarēt atkarība.
3 0 atbildēt
Tabex
3 0 atbildēt

Nu ja Tev ir jau 16, tad padomaa, kaa gribi taalaak dziivot. Vai veelies 22 gados dzelteniigu aadu un rupju balsi (piipeetaajaam taada veidojas un paliek uz muuzju) ? Vai veelies taadu geenu info nodot saviem beerniem?

2 0 atbildēt

tev ir zems pašvērtējums , jo tu sāki pīpēt , lai iepatiktos citiem.Vai tas ir svarīgi ko citi pa tevi domā?

2 0 atbildēt

Sievietēm ir grūtākt tik galā ar atkarību, bet tas ir iespējams. Var nomainīt atkarību ar citu atkarību, vai sameklēt labu motivāciju, piemēram, mērķbalvu. Par cigaretēs sataupītu nopirkt sev to ko ļoti gribās.

2 0 atbildēt

Jānogaida ir līdz atbilstošam brīdim, katrs no mums piedzīvo tādu situāciju, ka kaut kas mūs kaitina vai aizskar - tādās situācijās ir iespēja apņemties, ka drīzāk es neņemšu cigareti mutē, nekā kāds atkārtos ko man netīkamu, tas ļauj zināmā mērā kontrolēt tavu iespēju būt par kko lietas kursā, kko kontrolēt, kas atiecas uz tevis apkārtējiem. emotion

2 0 atbildēt
Es pusotru gadu pīpēju un nevaru atmest . Pašai reizēm riebjās
2 0 atbildēt
Man pašam palīdzēja elektroniskā cigarete. Parastajā cigaretē ir taik daudz atkarību izraisošu piemaisījumu, ka neuzpīpējot dienu, jau parādās "lauzšana". Elektroniskajā cigaretē savukārt ir tīrs nikotīns bez piejaukumiem, līdzīgi kā nikorete plāksteriem. Ar elektronisko cigareti paliek arī pats process. Pāriešana pilnībā uz elektronisko prasa kādu nedēļu, un kad ir izturēta vēl viena nedēļa bez cigaretēm, tad var palēnām likt nost, elektronisko cīgu. Ar laiku tu saproti ka no elektroniskās ir krietni vieglāk atteikties. Tas tā kā variants. Var meklēt arī lietotas lai lētāk sanāk.
2 0 atbildēt

Nu es nevaru Tev neko baigi labo ieteikt, jo es pati neesmu neko atmetusi.

Bet es varu pateikt, ka Tu esi sākusi pīpēt ļoooti agri. Manuprāt vēlāk Tu nožēlosi, ka esi sākusi vispār to darīt, jo līdzīgi jau man ir bijis(Tas ka es kaut ko nožēloju) Bet es varu ieteikt- turies pa gabalu no smēķētājiem un iznīcini vai arī noliec kaut kur, kur tu neredzi visas lietas, kas atgādina par smēķēšanu. Man liekas, ka tā būs vieglāk atmest to nejauko paradumu. 

2 0 atbildēt
Starp citu nelielai pavisam mazai motivācijai. Sieviete jau piedzimst ar visām olšūnām, jaunas neveidojas vairāk nekad. Un visa šmiga un cīgas, katru reizi tās ietekmē ne pārāk pozitīvi protams. Čaļiem šajā ziņā vieglāk, trīs mēnešu gavēnis un viss ok.
2 0 atbildēt
tā ir atkarība no nikotīna.tu esi narkomāne.un vēl sliktāk ir tas ka to nesaproti.dēļ tā ka tu to nesaproti,tu nekad neatmetīsi.aizej labāk papīpē un vispār sāc vairāk smēķēt.kādas divas paciņas dienā.un jo stiprākas jo labāk.sarkano malboro.pēc mēneša sāc trīs paciņas dienā.pēc diviem mēnešiem 4 paciņas dienā.pēc pusgada varbūt tev sāks likties ka vajadzētu sākt atmest.bet tev tikaimliekas.sāc palielināt izsmēkēto cigarešu skaitu.neklausies citos.vnk pīpē tak ir tik stilīgi um forši.visiem patīk kā tu kūpini.tas nemaz nemaksā naudu.tas visas ir muļķības,jo citiem vnk skauž ka tu pīpē.a kur tu naudu cigaretēm vispār rauj?
2 0 atbildēt
7 gadus smēķēju dien dienā, sāku arī 14 gados. Sāku lietot tabex, no pirmās lietošanas dienas atmetu.
2 0 atbildēt