local-stats-pixel fb-conv-api

Atklāti par Depresiju10

24 1

Spokos neesmu pirmo reizi, kādreiz biju Spoks ar diezgan augstu līmeni, bet dažādu pamatotu iemeslu dēļ izdzēsos.

Depresija...tai nav nozīmes, tai nav sajūtu vai rakstura. Viņa tur vienkārši ir. Vēlos parunāties par un ap depresiju. Es pats apmeklēju psishiatru un esmu diagnozēts ar sekundāru depresiju - depresija, kas iegūta no citas slimības - trauksmes. Ir cilvēki, kas jūtas slikti vai ar sliktu garastāvokli, cilvēki mīļie, lūdzu nesakiet, ka jums ir depresija tikai tāpēc, ka pāris dienas sajutāties slikti ar nomāktu garastāvokli, atļaujiet cilvēkiem kuriem ir reāla depresija izteikties.

Man pašam ar depresiju ir dažādi, ir dienas kad jūtos nomākts, ir dienas kad gribas pakārties un ir dienas, kad gribas iegriezt ar nazi tik dziļi, lai sāktu asiņot kamēr netiek apstādināta brūce. Uz kreisās rokas man ir pietiekami daudz 'līniju', lai pastāstītu, ka depresija nav joka lieta. Ja es esmu patiešām atklāts, tad es nepakārtos kamēr mani vecāki būtu dzīvi, jo nevēlos nevienu sāpināt. Un ja nu kāds prasa, man psihiatrs izrakstīja Paroxetine un Olanzapine, bet tās izraisa jaunas, nebijušas blakusparādības kā, piemēram, diezgan patraku 'adhd' un muskuļu spazmas. Man jau tā ir grūti iemigt, piemet klāt faktu, ka tev ik pa minūti kratās kāja vai roka pati no sevis un miegam saki 'čau'.

Pašnāvība liekas tik salda un skāba, tu nevari tai pretoties, tu nevari to apstādināt, tu vari tikai tai pretoties, vai ļaut lai viņa apēd tevi dzīvu...Tu pakaries un tā ir spēles beigas.

Ar šo rakstu vēlos vērst uzmanību uz depresiju un tās ietekmi uz cilvēkiem, pēdējā laikā arī ņemot vērā Covid-19, bet lūgums depresīvajiem Spocēniem, pretojaties, nepadodoties depresijai, neļaujat viņai apēst jūs dzīvus, lūdzu pretojoties tai.

Paldies, ka izlasīji manu rakstu, atstāj kādu komentāru padaloties ar savu pieredzi depresijā 🙂

24 1 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Saprotu šo visu. Man gan nav depresija, bet veģetatīvā distonija jeb trauksme. Un arī ir līnijas uz rokām. Bet, paldies Dievam, ir veids, kā ar to cīnīties bez visādiem psihiatriem, tabletēm un blakusparādībām. Domāju, ka pēc kāda laika tikšu no trauksmes pavisam vaļā.

2 0 atbildēt

Vienmēr būs kāds kuram sāpēs, jo katram cilvēkam vienmēr ir kād (-di), kuram rūpi un esi dārgs. Bet vispār, depresija nav tikai ar smagiem simptomiem, ir arī attīstības stadija, vai vnk vieglāki simptomi, kad ar to tikt galā ir visvieglāk, protams, ja to dara. Protams, vieglākā stadijā var sajaukt ar vnk sliktu garastāvokli, bet ja ir aizdomas, tad labāk kaut ko sākt darīt ātrāk, nekā ielaist līdz smagai formai. Lai gan lielākā daļa kuri tiek pie depresijas, pēc palīdzības vēršas tikai tad kad ir jau ļoti smagi, vai nevēršas vispār. Ir labi atrast kaut ko kas velk ārā, piemēram, depresīva mūzika, ķip pēc principa, ar ko saslimsti, ar to jāārstējas, bet tas ir bīstami, jo sākumā vai arī vispār, tas var padarīt visu sliktāk, bet var tikt kā ļoti labi velk ārā, vēl regulārs sports ar labi palīdz.

0 0 atbildēt

Novēlu,lai izdodas tikt ar šo slimību galā. 🙃

0 0 atbildēt

Prozac neesi mēģinājis?

0 1 atbildēt

"cilvēki mīļie, lūdzu nesakiet, ka jums ir depresija tikai tāpēc, ka pāris dienas sajutāties slikti ar nomāktu garastāvokli, atļaujiet cilvēkiem kuriem ir reāla depresija izteikties."

Un tev esot reāla depresija? To tā jau gluži nesauc. Piedod, bet ar laiku tu vienkārši zaudēji savu prātu.

Tu pats ļoti labi apzinies, ko dari. Bet tāpat ej pārdozēt. Nu protams. Lai citi tevi žēlotu.

Un pārtrauc taču to visu. Var visam tikt pāri.

0 2 atbildēt