local-stats-pixel fb-conv-api

Organizatori noklusē: pēc dejošanas karstumā pusaudzim a0

16 2

Skolēnu dziesmu un deju svētku rīkotāji noklusējot šokējošu gadījumu, proti, vienam no deju svētku dalībniekiem, 14 gadus vecajam Bogdanam karstuma un pārslodzes dēļ apstājusies sirdsdarbība.

Raidījumā „Degpunkts” vērsusies Bogdana māte, kura apliecināja, ka deju svētku laikā viņas dēls ticis aizvests uz Austrumu slimnīcu, kur zēnam konstatēta smadzeņu tūska, turklāt pa ceļam uz slimnīcu pusaudzim divas reizes ar kardiostimulatoru tika atjaunota sirdsdarbība. 
"Svētku organizatori saka, ka tur nekas nenotika. Tas ir absurds. Viņi slēpj notikušo," sašutumu pauda Bogdana māte. 
Arī zēna deju kolektīva biedri sacīja, ka Bogdana dzīvība "karājusies mata galā". 
"Kad mēs nonācām pēc dejas no tās "karstās pannas", Bogdanam palika slikti un mēs viņu nosēdinājām zālītē. Tad atnāca ārsts un uzlika viņam uz galvas ledu, bet labāk nepalika. Tad tomēr atbrauca ātrie un aizveda Bogdanu uz slimnīcu," raidījumam stāstīja zēna biedri. 
Kā informēja zēna māte, viņa jau ir vērsusies policijā ar iesniegumu par svētku rīkotāju bezatbildību. 

Pusaudzim bijušas iedzimtas veselības problēmas 

Rīgas Austrumu klīniskajā slimnīcā pēc svētdienas X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koncerta Daugavas stadionā nokļuvušajam pusaudzim jau bijušas iedzimtas veselības problēmas. 

Kā pastāstīja Austrumu slimnīcas mediķi, 16 gadus vecajam pusaudzim karstums ir bijis viens no provocējošajiem faktoriem, kas izraisīja sirdsdarbības problēmas, jo puisim ir konstatētas arī iedzimtas veselības problēmas. 

Vakar pusaudzis no Reanimācijas nodaļas ir pārvests uz Terapijas nodaļu. Pacientam būs nepieciešams veikti vēl papildus izmeklējumus, tomēr kopumā viņa stāvoklis tiek raksturots kā stabils un jau nedēļas beigās viņš varētu doties mājās, sacīja slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova. 

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša aģentūrai LETA pastāstīja, ka vakar raidījumā "Degpunktā" izskanējusī informācija ir neprecīza, piemēram, jaunietim ir 16, nevis 14 gadi. 

Skaidrojot situāciju, Bukša norādīja, ka Daugavas stadionā vienā no mediķu teltīm, kurā bija arī bērnu reanimatologs, iegriezušās meitenes, lūdzot ledu. Ārste ledu iedevusi un kopā ar meitenēm devusies ārā, un ieraudzīja šo puisi, kurš bija ēnā un pie kura gāja meitenes. Viņa pajautāja, vai ir nepieciešama palīdzība un ievedusi pusi teltī, lai pārbaudītu veselību. 

Veselības stāvoklis bērnam pasliktinājies, un bija nepieciešams mākslīgās elpināšanas aparāts. Ārste izsauca mediķu brigādi, taču pa ceļam uz slimnīcu sirdsdarbību nav bijis nepieciešams atjaunot, jo tā nav apstājusies, paskaidroja Bukša. 

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) aģentūrai LETA pastāstīja, ka vecākiem būtu jāizvērtē bērna veselības stāvoklis pirms došanās uz šādiem pasākumiem, jo tā ir papildu slodze. Tāpat dienestā arī norādīja, ka bērniem pašiem, manot kādas veselības problēmas svētku laikā, ir nekavējoties jāvēršas pie ārsta, nevis jāgaida. Arī pie minētā puiša medicīnas darbinieks pienācis pats, nomanot, ka kaut kas nav kārtībā. Pats bērns palīdzību nav lūdzis. 

Bukša arī sacīja, ka mediķi strādā pie rekomendācijām citiem līdzīga veida pasākumiem un kā viens no priekšlikumiem ir, lai bērnu grupas vadītājs jau iepriekš tiktu informēts par bērnu veselības stāvokli.
 

16 2 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 0

0/2000